Mit tehetnék? Valaki segítsen
Azt tanuld, amit szeretsz, ha nem szereted, amit csinálsz, akkor kínszenvedés lesz az egyetem
Lehet, hogy a szüleid ellenezni fogják,és nem támogatnak, de ne törődj vele akkor sem.
Egyetemistaként már el tudod tartani magad, ösztöndíjból, munkából stb...
Keresd meg a lehetőségeket, és tedd azt, amit igazán szeretnél.
Felnőtt ember vagy, oda mész, ahova akarsz, nem kell a szüleid engedélye.
Megértem, hogy féltenek, de jobb nekik, hogy te szenvedsz, ha cserébe vigyázhatnak rád és szem előtt vagy? Egyébként, ha valakire vigyázni akarok, féltem őt, akkor a lelkét is féltem, nem? Szerintem ezt így nyugodtan kérdezd meg tőlük, hogy miért jó ez nekik? Hogy Te lelkileg és fizikailag (gyomorgörcs) is kikészülsz?
Szedd össze magad, felnőtt ember vagy, senki sem korlátozhat be. Állj eléjük és mondd meg, hogy elmész Pestre tanulni, mert erre vágysz és meg akarod valósítani az álmaidat. Nem kötözhetnek az ágyhoz, hogy itt tartsanak!
Sok sikert :)
23L
Sose értettem,hogy miért kell valamit ennyire bonyolítani.
Pedig annyira egyszerű a megoldás.A sarkadra kell állnod!
Felvételiz arra az egyetemre ahová menni szeretnél.Igényelj kollégiumi szobát,és várj az értesítőre,hogy felvettek vagy sem.Ha nem vettek fel,akkor ez van,a szüleidnek lett igaza,és vagy végigcsinálod ahol most vagy,vagy ott hagyod,és elmész dolgozni.
Ha felvettek az egyetemre,akkor kész tények elé állítod a szüleidet.Elmondod,hogy ezentúl erre az egyetemre fogsz járni,mert a jelenlegit képtelen vagy folytatni.Ha eljön az idő beköltözöl a kollégiumba is..Ennyi.Biztos vagyok benne hogy a szüleid nem szegeznek pisztolyt a fejedhez,hogy márpedig csakis ott tanulsz ahol ők mondják,és abban is biztos vagyok,hogy nem kötöztek a székhez,hogy márpedig nem mehetsz..
Ha ne adj isten avval fenyegetőznek,hogy nem támogatnak,akkor sincs gond.Elmész egyetem mellett dolgozni.Nem te lennél az első ember aki munka mellett diplomázott le..
Köszönöm a válaszokat!
Koliba minden bizonnyal felvennének, anyukám a nagyobb probléma. Tavaly jelentkezésnél azt mondta, hogy ha be merem adni a papírt Pestre, ő nem jön el a ballagásomra és rá soha többé nem számíthatok. Beleszól olyan dolgokba hogy mit veszek fel, összegumizott hajjal vagy kiengedve megyek el suliba, kikkel beszélek, és kikkel nem kellene barátkoznom. Pedig tényleg nem vagyok rossz társaságban, de bizonyos emberektől el vagyok tiltva, pedig nem ismeri őket személyesen.
Nem értem, hogy miért a szüleid döntik el, hogy mit és hol tanulj.
Egyszerüen jelentkezz oda, ahová akarsz, kérj kollégiumot és tanulj. LEhet, hogy nem egyszerü igy, de a te életedröl van szó. Viszont ha erröl is kiderül, hogy nem tetszik, akkor hallgathatod a szüleidtöl, hogy ök megmondták elöre. Azt azért ne hidd, hogy másik egyetemen sokkal jönnyebb - az egyedüloi könnyebbseg, hogy ha tetszik, amit tanulsz és van lelkesedés benned.
Nem az anyukád a probléma,hanem te magad.
Ha ennyire tudnak irányítani ha felnőtt fejjel még nem voltál képes kitörni abból,hogy ne fogjanak így meg,akkor nálad van a gond.
Gondolkodj!
mi van ha nem megy egy a ballagásra?? Semmi..nem lesz ott és kész.De neked lesz egy jó diplomád,ott tanultál ahol szerettél volna.Mi van ha többé nem támogat?? Semmi.Éppen ideje,hogy felnőtté válj,és magad keresd meg amire szükséged van.Egy jó diplomával,egy jó szakmával tudsz majd boldogulni.
Amíg ahogy hogy beleszóljanak,hogy miképp hord a hajad,vagy attól félsz,hogy anyud nem fog többé hozzád szólni,addig meg is érdemled,hogy ilyen gondjaid vannak..
Akkor tényleg alkalmatlan vagy arra,hogy egyedül boldogulj Pesten.Akkor csak maradj anyud szoknyája mellett.
Ha képes vagy te magad a sarkadra állni,akkor sok minden meg is fog változni..(csak megjegyzem,hogy a szülők idővel elfogadják a gyerekük döntését)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!