Ha apám végrendeletet ír, és mondjuk a második felesége nevére írat mindent, akkor engem, mint lányát semmi nem illet majd mint örökség?
Figyelt kérdés
2011. jún. 5. 10:38
21/25 anonim válasza:
Nem a gyereknek kell apukát hajkurászni,sőt ha apuka menekül előle akkor hiába fut utána a kisgyereke.
22/25 anonim válasza:
apai/anyai rész jár. nem tagadhat ki. magyaroszágon ilyet nem tehet. normál esetben így van: anya kapja a felét, ygerekeknek meg elosztják a másik felet. nálatok zűrösebb,de egy ügyvéd megmondja
23/25 anonim válasza:
Tévedés. A normál eset úgy van, hogy a gyerek(ek) örökölnek MINDENT, a házastársat pedig holtig tartó haszonélvezet illeti meg.
Olvassatok már utána könyörgöm.
pl: [link]
24/25 anonim válasza:
a mostoha gyerekeket a nevére veszi akkor ők is ugyan úgy jogosultak, szerintem, szóval nagyon kicsi esélyed van, sőt ha jól tudom ki is zárhat a végrendeletből.Ha teljesen lemondott rólad akkor elvileg semmi köze hozzád.De én is ügyvédhez fordulnék, az a biztos.
25/25 anonim válasza:
"Az ingyenesen átruházott ingatlan az esetleges halál esetén - ha az 15 éven belül következik be az ajándékozáshoz viszonyítva - beleszámít a kötelesrész alapjába, és az örökhagyó halálától számított öt évig lehet érvényesíteni"
Ez egy jogszabály, ajándékozás esetére.Akkor zárhat ki teljesen mindenből, ha eltartásit köt valakivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!