Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy reagáltatok volna erre a...

Hogy reagáltatok volna erre a mondatra?

Figyelt kérdés

Elmentünk látogatóba anyósomékhoz vidékre a 6 éves kisfiunkkal. Megszoktam már, hogy vannak érdekes "beszólásai", de a mostani mégis kivágta nálam a biztositékot. Arról volt szó, hogy a gyereket még jövőre nem adjuk be suliba. Mondtam mosolyogva, hogy ezért, mert még nagyon "törpe" (szoktuk őt igy hivni itthon).

Erre anyósom elkezdett röhögni, és teli fofával mondta a fiamnak, hogy "Ugye nem vagy te törpe, hisz már anya CSöCSÉIG érsz, látod ott a csöcse!"

Igen, ezt igy szó szerint! Erre én felkaptam a fejem, hogy "Marika néni, az állatoknak az lehet esetleg, de én nő vagyok, s nekem melleim vannak!"

Még ő volt megsértődve, hogy ezt szóvá tettem.

Ami legjobban nem tetszett, hogy ezt a fiamnak mondta, nem szeretném, hogy aztán az oviban használja ezt a szót, és az ovónéni meg netán azt higyje, hogy tőlünk hallotta.

2011. jún. 3. 16:44
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
73%

"pedig már ir és olvas is, amit egyedül tanult meg. Tudom, hogy unatkozni fog a suliban."

Ez egyáltalán nem biztos.Van ott mit tanulni - a közösségről, és még sok minden amit egy okos gyerek vesz is.

Arany Jánost is megtanította apukája írni - olvasni,

és úgy ír magáról, "mire iskolába mentem, már némi olvasottságom is volt"

Úgyhogy happy end lesz, meglátod nálatok is:) -aanna

2011. jún. 3. 17:52
 22/31 A kérdező kommentje:

"Amúgy szerintem te csak maradj csöndben, ha 'törpézed' a gyerekedet. 6 évesen mégis mit akarsz? Hogy olyan legyen mint az Eiffel-torony?"

Kedves válaszoló, ezzel a mondatoddal csak magadat minősited. Te biztosan tökéletes szülő vagy/leszel! Báarcsak minden szülőnek ez lenne a legnagyobb hibája!

2011. jún. 3. 19:26
 23/31 anonim ***** válasza:
87%

mark86

lehet hogy nyomot hagy a gyerekben én ezt nem vitatom de ne támadjátok már úgy mintha gúnyolná. nyilván szeretetből mondja!!

törpézed a gyereked...pfffff

2011. jún. 3. 19:28
 24/31 anonim ***** válasza:
40%
Nem túl intelligens a marika néni. Reménykedj, hogy a fiad nem tőle örökölte az észt...
2011. jún. 4. 08:04
 25/31 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ez nem annyira vészes. :) Az én Anyósom is szokott furcsán fogalmazni, pl. ő mindig azt mondja a fiamnak ha nem sikerül neki valami hogy "a köcsögit neki". :D De hála Istennek még sosem hallottam vissza tőle. Ha esetleg mondaná, azért rászólnék finoman, hogy ezt azért ne mondja. Persze ha a Mama nem lenne jelen.
2011. jún. 7. 12:45
 26/31 anonim ***** válasza:
50%

Hozzászólás a 16:64-eshez:

Ez bizony nagyon bántó:

"92 éves nagymamám, akinek rettenetes tájszólása van,"

Hogyan lehet egy tájszólás RETTENETES, legfeljebb érdekes, vagy a számodra nehezen érthető! Én szívesen hallgatom az ÍZES TÁJSZÓLÁST.

2011. jún. 7. 13:31
 27/31 anonim ***** válasza:
92%

Ezen a kérdésen olyan jót nevettem. Anyósod nem semmi de szerintem te is túlságosan felfújod a dolog jelentőségét.

Mondtad neki hogy nem tetszik amit mondott ennyi lépj tovább. Szerencsére nem hallt meg senki.

2011. jún. 7. 13:37
 28/31 anonim válasza:
64%

Én sem értem, hogy ezen most mi volt olyan szörnyen bántó.

Szerintem ezt ő nem sértésnek szánta. Nem kell mindenben a rosszat keresni. Vidéken szoktak így beszélni, főleg az idősebbek persze azért vannak kivételek ott is. De ezt el kell fogadni őket már nem lehet megváltoztatni. Gondolom nem túl sűrűn mentek a mamához azt a pár alkalmat csak kibírod. Egyik füleden be a másikon meg ki, ezt tudom tanácsolni.

2011. jún. 7. 15:07
 29/31 anonim ***** válasza:
67%

Kiakasztóbb az ha valaki azt mondja a gyereknek, hogy törpe, akkor inkább manónak hívd.

A törpe olyan mint a többi nem gyerekre illő szó pl.: szaros, hugyos, töki, pinás. Haragszok ha valaki ezeket mondja.

A csöcs az meg csak egy szó,semmi rossz nincs benne. Mell=csöcs ugyan azt jelenti.

2011. jún. 7. 15:14
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem emiatt eszedbe ne jusson megharagudni az anyósodra, az meg végképp ne, hogy nem mentek hozzá gyerekestől látogatóba.

Én a helyedben, kicsit odébb küldtem volna a gyereket, és négyszemközt megkértem volna, hogy ha humornak szánta se mondjon ilyet legközelebb se az én, se az unokája füle hallatára. Így legalább az a "veszély" elhárul, hogy az óvodában kezdi ismételgetni, mivel a gyerekek valami csoda folytán tökéletesen memorizálják azokat a szavakat, amit a szülők "csúnyának" ítélnek.

Amúgy, azt hiszem, az óvónők boldogok lennének, ha a "csöcs" lenne a legtrágárabb kifejezés, ami egy 6 éves gyerek száját elhagyja...

Nem tudom miért van olyan érzésem, hogy kicsit örülsz ennek a "sértésnek". Aki a férje édesanyjáról azt írja, hogy "anyósom elkezdett röhögni, és teli pofával mondta a fiamnak..." az szerintem csak az alkalomra várt, hogy valamiért utálhassa őt. Mit mondjak, ez sem finomabb és tapintatosabb megfogalmazás, mint viccesen csöcsnek nevezni a mellet...

2011. jún. 7. 16:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!