Hogy reagáltatok volna erre a mondatra?
Elmentünk látogatóba anyósomékhoz vidékre a 6 éves kisfiunkkal. Megszoktam már, hogy vannak érdekes "beszólásai", de a mostani mégis kivágta nálam a biztositékot. Arról volt szó, hogy a gyereket még jövőre nem adjuk be suliba. Mondtam mosolyogva, hogy ezért, mert még nagyon "törpe" (szoktuk őt igy hivni itthon).
Erre anyósom elkezdett röhögni, és teli fofával mondta a fiamnak, hogy "Ugye nem vagy te törpe, hisz már anya CSöCSÉIG érsz, látod ott a csöcse!"
Igen, ezt igy szó szerint! Erre én felkaptam a fejem, hogy "Marika néni, az állatoknak az lehet esetleg, de én nő vagyok, s nekem melleim vannak!"
Még ő volt megsértődve, hogy ezt szóvá tettem.
Ami legjobban nem tetszett, hogy ezt a fiamnak mondta, nem szeretném, hogy aztán az oviban használja ezt a szót, és az ovónéni meg netán azt higyje, hogy tőlünk hallotta.
"pedig már ir és olvas is, amit egyedül tanult meg. Tudom, hogy unatkozni fog a suliban."
Ez egyáltalán nem biztos.Van ott mit tanulni - a közösségről, és még sok minden amit egy okos gyerek vesz is.
Arany Jánost is megtanította apukája írni - olvasni,
és úgy ír magáról, "mire iskolába mentem, már némi olvasottságom is volt"
Úgyhogy happy end lesz, meglátod nálatok is:) -aanna
"Amúgy szerintem te csak maradj csöndben, ha 'törpézed' a gyerekedet. 6 évesen mégis mit akarsz? Hogy olyan legyen mint az Eiffel-torony?"
Kedves válaszoló, ezzel a mondatoddal csak magadat minősited. Te biztosan tökéletes szülő vagy/leszel! Báarcsak minden szülőnek ez lenne a legnagyobb hibája!
mark86
lehet hogy nyomot hagy a gyerekben én ezt nem vitatom de ne támadjátok már úgy mintha gúnyolná. nyilván szeretetből mondja!!
törpézed a gyereked...pfffff
Hozzászólás a 16:64-eshez:
Ez bizony nagyon bántó:
"92 éves nagymamám, akinek rettenetes tájszólása van,"
Hogyan lehet egy tájszólás RETTENETES, legfeljebb érdekes, vagy a számodra nehezen érthető! Én szívesen hallgatom az ÍZES TÁJSZÓLÁST.
Ezen a kérdésen olyan jót nevettem. Anyósod nem semmi de szerintem te is túlságosan felfújod a dolog jelentőségét.
Mondtad neki hogy nem tetszik amit mondott ennyi lépj tovább. Szerencsére nem hallt meg senki.
Én sem értem, hogy ezen most mi volt olyan szörnyen bántó.
Szerintem ezt ő nem sértésnek szánta. Nem kell mindenben a rosszat keresni. Vidéken szoktak így beszélni, főleg az idősebbek persze azért vannak kivételek ott is. De ezt el kell fogadni őket már nem lehet megváltoztatni. Gondolom nem túl sűrűn mentek a mamához azt a pár alkalmat csak kibírod. Egyik füleden be a másikon meg ki, ezt tudom tanácsolni.
Kiakasztóbb az ha valaki azt mondja a gyereknek, hogy törpe, akkor inkább manónak hívd.
A törpe olyan mint a többi nem gyerekre illő szó pl.: szaros, hugyos, töki, pinás. Haragszok ha valaki ezeket mondja.
A csöcs az meg csak egy szó,semmi rossz nincs benne. Mell=csöcs ugyan azt jelenti.
Szerintem emiatt eszedbe ne jusson megharagudni az anyósodra, az meg végképp ne, hogy nem mentek hozzá gyerekestől látogatóba.
Én a helyedben, kicsit odébb küldtem volna a gyereket, és négyszemközt megkértem volna, hogy ha humornak szánta se mondjon ilyet legközelebb se az én, se az unokája füle hallatára. Így legalább az a "veszély" elhárul, hogy az óvodában kezdi ismételgetni, mivel a gyerekek valami csoda folytán tökéletesen memorizálják azokat a szavakat, amit a szülők "csúnyának" ítélnek.
Amúgy, azt hiszem, az óvónők boldogok lennének, ha a "csöcs" lenne a legtrágárabb kifejezés, ami egy 6 éves gyerek száját elhagyja...
Nem tudom miért van olyan érzésem, hogy kicsit örülsz ennek a "sértésnek". Aki a férje édesanyjáról azt írja, hogy "anyósom elkezdett röhögni, és teli pofával mondta a fiamnak..." az szerintem csak az alkalomra várt, hogy valamiért utálhassa őt. Mit mondjak, ez sem finomabb és tapintatosabb megfogalmazás, mint viccesen csöcsnek nevezni a mellet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!