Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy reagáltatok volna erre a...

Hogy reagáltatok volna erre a mondatra?

Figyelt kérdés

Elmentünk látogatóba anyósomékhoz vidékre a 6 éves kisfiunkkal. Megszoktam már, hogy vannak érdekes "beszólásai", de a mostani mégis kivágta nálam a biztositékot. Arról volt szó, hogy a gyereket még jövőre nem adjuk be suliba. Mondtam mosolyogva, hogy ezért, mert még nagyon "törpe" (szoktuk őt igy hivni itthon).

Erre anyósom elkezdett röhögni, és teli fofával mondta a fiamnak, hogy "Ugye nem vagy te törpe, hisz már anya CSöCSÉIG érsz, látod ott a csöcse!"

Igen, ezt igy szó szerint! Erre én felkaptam a fejem, hogy "Marika néni, az állatoknak az lehet esetleg, de én nő vagyok, s nekem melleim vannak!"

Még ő volt megsértődve, hogy ezt szóvá tettem.

Ami legjobban nem tetszett, hogy ezt a fiamnak mondta, nem szeretném, hogy aztán az oviban használja ezt a szót, és az ovónéni meg netán azt higyje, hogy tőlünk hallotta.

2011. jún. 3. 16:44
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
84%

hát ezekkel semmi baj nincs: "cici, didi, didkó, avagy mell, kebel, emlő".. ellenben a csöcs szerintem is gáz..

de tényleg nem kell tovább lovagolni rajta szerintem. szóltál neki, eljutott hozzá, a többivel kezdjen ő amit akar.. ennyi. :)

2011. jún. 3. 17:12
 12/31 A kérdező kommentje:

"Anyósom szerint abban sincs semmi, ha a fiamat sz@arzsáknak hívja.."

Nah, egy ilyen mondat után nem tudom mit csinálnék:D

Férjem nem hallotta, mikor ezt mondta. Persze utána elmondtam neki már itthon, csak fogta a fejét. Láttam, hogy még ő szégyelte magát az anyja miatt.

2011. jún. 3. 17:17
 13/31 anonim ***** válasza:
53%

Részvétem az anyósod miatt, hanyagold ezentúl.

De törpének ne hívjátok azt a gyerkőcöt kérlek!

De ez már egy másik téma.

2011. jún. 3. 17:26
 14/31 anonim ***** válasza:
33%

izléstelen,trágár is a..zsák! ne menj a gyerekkel

-------------

Kérdező! nevelési szempontból nem tartom helyesnek a "törpe" becenevet. Hosszú, de fogadd el.

csak annyit, hogy elhatalmasodhat rajta a "kicsiség tudat"

a törpe nem fejlődő,nemek alatti lény a mesékben

ezeket a gyerekek tudatelőttes szinten szokták érezni

Ajánlom jó tanulságos, könyvtárban is megnézheted:

Brunó Bettelheim

A mese bűvölete és a bontakozó gyermeki lélek

[link]

valószínűleg még valami komoly, érelmes vigasztalásra is lesz szüksége, hogy szeptemberben rájön, sokan elmentek iskolába, ő maradt

remélem, nem a "nagycsoportot" ismétli

nagyon jó hétévesen kezdeni az iskolát, csak előnye lesz ebből, de ezt ő nem érti így.

üdv!-aanna

2011. jún. 3. 17:32
 15/31 anonim ***** válasza:
37%

off: ma 17:26-egyet gondoltunk, kettő lett belőle:)) on

-a.anna

2011. jún. 3. 17:34
 16/31 anonim ***** válasza:
87%
Jaj, hát vidéken mindennek van más neve is. Meg családban szoktak az emberek így "kedveskedni egymással". Mi is mondogattuk: Öcsi fogja Csöpi cs..it, Csöpi fogja öcsi pö..it. Anyósod kedveskedni, viccelni akart a maga módján. Fel sem tűnt neki, hogy esetleg te másképp szocializálódtál.Hát ilyen, mikor két különböző értékrend találkozik. A gyerek meg majd elrendezi a kettőt magában.
2011. jún. 3. 17:36
 17/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igazából csak olyankor szoktuk törpének nevezni, mikor nem akar enni, sajnos nagyon rossz evő, olyankor mondom, hogy törpe marad:) Persze csak viccnek szánjuk, azért köszönöm a felvilágositást.

6 évesen 20 kg, vékonyka, gyenge az immunrendszere, ezért nem adjuk még suliba, pedig már ir és olvas is, amit egyedül tanult meg. Tudom, hogy unatkozni fog a suliban.

2011. jún. 3. 17:39
 18/31 anonim ***** válasza:
63%

Most őszintén, kedves anyukák... ettől falra mászok mikor valaki a gyereknevelést a kultúrát és trágár beszédet összeköti. Már ne is haragudjatok meg, egyszerűen féltékenyek vagytok az anyósra. De könnyebb azt mondani áá ő "csak" egy paraszt suttyó.. És ti neveltek gyereket.. a gyereknevelés nem ott kezdődik hogy nem beszélünk csúnyán a gyerek előtt, ha nem elmagyarázzuk ne miért NEM szabad csúnyán beszélni. Persze ezt gondolom nem érti a gyerek... Nembaj legalább öröklődik a képmutatás. Egyébként engem hívtak szarzsáknak, lekvármatyi, meg anyám is ontotta magából a jobbnál jobb szöveget. Másrészt az olvasottsághoz mi köze? :D

Hasonló kvalitásokkal megáldott szülők, vakanciával tűzdelve neveli a gyereket summa summarum, olyan hülyék vagytok mint a kloákám kifordítva :D :D

2011. jún. 3. 17:40
 19/31 anonim ***** válasza:
18%
Nem lesz egyedül, ma alig mennek 6 évesen iskolába a gyerekek.Lassan valóban abba a korba ér, hogy kezdi figyelni a többieket, észreveszi a különbségeket. Ne erősítsétek benne törpézéssel azt, ami esetleg amúgy is gondot fog neki okozni. Az én fiam ebben a korban a súlyával kesergett: fogyasszatok már le! Pedig nem is volt kövér, csak olyan tömörgyönyör.
2011. jún. 3. 17:44
 20/31 anonim ***** válasza:
78%
Anyukám gyakran mondta a másfél éves előtt magáról: jaj, ez a buta mama...A kiskölök ezt tanulta meg elsőként: buta mama, buta mama...Valahogy ráéreznek, hogy mi az, ami nem szalonképes szó.Azt se tudta mit jelent, de jó volt a nagyit utánozni.
2011. jún. 3. 17:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!