Hogy vehetném rá anyukámat h megengedje h barátoméknál aludjak?
21leszek, igen 21 és anyum beleszol mindnembe... nagyon mérges vagyok rá mer tegnsp közölte nem mehetek btomhoz vagyis mehetek de nem aludhatok ott, másik városban lakik ma este mennénk hnap délután jönnénk, voltam már náluk 1x csak most voltak vizsgák és nem volt idöm menni, tegnap végeztem szabad vagyok. Itthon azt se tudom mit segitsek fözök mosok vasalok, sütök..és egyszerüen semmi sincs ami melelttem érvelne
nem engedi h ott aludjak mert szte ez illetlenség, btom anyukája meg tök készükl h megyek meg minden.
anyum szerint korai ott aludni stb meg h ez öt minösiti(anyut) ha én ott alszok..
4honapja járunk tök jol megvagyunk mind2en nagykoruak...de nem tudom mit tegyek nekem ez rossz felnött vagyok és uralkodik rajtam, ha elmegyemk tuti megsértödik és kitagad a családbol v nem tudom
tanács??
ma hivott reggel kérdezi mit csinálok mondom vasalok és mondtam neki telefonban h el szeretnék menni erre közölte ezt már tegnap lezártuk szia....
nem birom ezt:,(
Miért nem illik?Az ilyenk miatt mennek szerencsétlen 18 20 évesek liftbe lépcsőházba,kocsiba,parkba,meg albérletbe nyomorogni.Nem 16 -17 éves,mondjuk nekem akkor se szólt bele senki már,mert eltartottam magam.
amúgy Tizenhárom évesen a dizsibe ribanckodni nem illik,meg a kedves feleségeknek félre kúrni nem illik.
Neeee... Én sem értem...Miért is lenne más ha csak második alkalommal megy oda? Nem két 15 évesről van szó, hanem két felnőttről. Ezt biztos a srác szülei is felfogják.. legalábbis, nekem nem lenne azzal gondom, ha a felnőtt fiam elhozná hozzánk a szintén felnőtt barátnőjét, és nálunk is aludnának... Nem tudom miért kell ebből problémát csinálni.. tényleg nem gyerekek már.
Kedves kérdező, bocs, de meg is érdemled a sorsod, ha beleegyeztél abba, h ne aludj ott a pasidnál, csak majd a jövő héten. Így meg is lett az, amit anyud akart. :S Soha nem fogsz tudni önálló döntéseket hozni, mert anyukád mindig manipulálni fog az ilyen és ehhez hasonló beszédjeivel. (mit fognak szólni a pasid szülei, ha ott alszol? stb.)
Sajnálom, ha nem veszed észre, h tényleg manipulál. Egyébként van egy könyv, aminek az a címe, hogy Mérgező szülők. Abban van egy pont ilyen történet, mint a tiéd...
Olvasd el azt a könyvet, és nyomd anyud kezébe is!
Mégis az van, amit anyukája akar és ezért is nem nevezném felnőttnek, mert még "gyerek" ahhoz, hogy lázadjon. És ha így nézzük jófej anyukája, hogy nem akar veszedni vele és megbeszélte, elmagyarázta neki a dolgokat (mint egy 15évesnek) mert ugy látszik, ahhoz hogy kiállj magadért még éretlen vagy. És mi hiába adunk tanácsokat, hiába mondjuk hogy anyukád eltulozza, hogy rádtelepszik, ha ezt hagyod és nem teszel ellene semmit akkor ez nem fog változni.
Ha majd felnőttél a szerepre átfogod venni az életed irányítását, addig meg az lesz amit anyu akar.
megmondtam neki nincs legközelebb.
amugy barátom anyukája meg azt mondta az egészre, hogy ugy tűnik h nem érti hogy fiatalok vagyunk.
hidjétek le sok a vita köztünk de én nem birnám azt h nem szol hozzám hetekig ezért, rossz ugy hazajönni h kiközisit v nemtom
mind1
:) Igen, pontosan ez a manipuláció...
Ő manipulál téged... zsarol, megvonja tőled a kettőtök közti kommunikációt, ha nem úgy cselekszel, ahogy Ő szeretné...
S amíg nem mondod azt, hogy "leszarom, akkor nem szól hozzám 2 hétig, aztán majd megbékél" addig ezt fogja veled csinálni. Nyakamat rá, hogy jövő héten ugyan ez lesz a szitu... és mi fog történni? Vagy megint engedelmeskedsz, vagy ugyan úgy megzsarol, hogy nem szól hozzád és sértett lesz hetekig...
Nem fogod tudni elkerülni ezt a fajta konfrontációt.. El fog jönni az a nap, amikor anyud meg fog rád haragudni, és tényleg nem fog hozzád szólni, neked pedig tűrnöd kell, hogy nem szól hozzád. Le fog játszódni ez a folyamat és közben erősnek kell lenned. Így ő rá fog jönni, hogy ezzel a fajta zsarolással nem ér el semmit, s meg fog békélni a gondolattal, hogy mostantól a te kezedben van a saját életed, nem pedig az övében...
16éves koromba igaz engem nem engedett anyám de kiköveteltem h akkori barátom ittaludhasson... kb 3-4alkalommal is.. volt h nemengedte akkor inkább énis kintmaradtam vele sokáig (100km-re lakott szal nemvolt 1xü hazamennie) és rájött h nem szabhat meg mindent és tudok normális is lenni meg nemcsináltunk semmi loyat... igaz együt aludtunk meg átöleltük egymást de abban még nincs semmi furcsa szerintem... állj 1kicsit a sarkadra lehet párnapig dúzzogni fog de másként sosem fog rájönni h már nem a picike kislánya vagy..
17/L
azota már itt aludt:)))))
és vasárnap megyek majd hozzá:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!