Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vehetném rá anyukámat h...

Hogy vehetném rá anyukámat h megengedje h barátoméknál aludjak?

Figyelt kérdés

21leszek, igen 21 és anyum beleszol mindnembe... nagyon mérges vagyok rá mer tegnsp közölte nem mehetek btomhoz vagyis mehetek de nem aludhatok ott, másik városban lakik ma este mennénk hnap délután jönnénk, voltam már náluk 1x csak most voltak vizsgák és nem volt idöm menni, tegnap végeztem szabad vagyok. Itthon azt se tudom mit segitsek fözök mosok vasalok, sütök..és egyszerüen semmi sincs ami melelttem érvelne

nem engedi h ott aludjak mert szte ez illetlenség, btom anyukája meg tök készükl h megyek meg minden.

anyum szerint korai ott aludni stb meg h ez öt minösiti(anyut) ha én ott alszok..

4honapja járunk tök jol megvagyunk mind2en nagykoruak...de nem tudom mit tegyek nekem ez rossz felnött vagyok és uralkodik rajtam, ha elmegyemk tuti megsértödik és kitagad a családbol v nem tudom

tanács??

ma hivott reggel kérdezi mit csinálok mondom vasalok és mondtam neki telefonban h el szeretnék menni erre közölte ezt már tegnap lezártuk szia....

nem birom ezt:,(

2011. jún. 2. 11:56
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

azt mondta h várjak még 1 honapot, meg h várjam meg még btom levizsgázik. ja meg mostmár rámfogja h barátomnak miattam nem sikerült elsöre 1 vizsgája..jofej

mingyár felhivom telefonon

2011. jún. 2. 12:11
 12/30 A kérdező kommentje:

elkezdi h én még kislány vagyok hát kösz

meg h várjak 3 hetet még levizsgázik hhh...

meg h következményei lesznk ha elmegyek

nem hiszem el utálokitt élni

2011. jún. 2. 12:17
 13/30 anonim ***** válasza:

Megint 21/L vagyok :)

Mondtad már neki is ezt? Hogy az anyja miatt sem lenne semmi extra a barátoddal?

Próbálj meg észérveket találni, mondd meg neki, mennyire vár az "anyósod", hogy ő mondta hogy maradj ott.

Szerintem ha így állsz a témához, el kell engednie hiszen az is őt minősíti, hogy a barátod anyukája hiába készülődik...

Ha pedig így sem, sajnos nem tudok értelmeset mondani :/

Ha olyan mint anyám, nem nagyon fogja semmi meghatni.

2011. jún. 2. 12:17
 14/30 A kérdező kommentje:

tudod mit mondotterre h mseséltem neki h vár az anyukája?

hát persze mind ezt mondja mert nem akarnak megsérteni... mer h az ö koleganöje is mikor megtudja h a fiának kott alszik a csaja huzza aszáját. hát én meg teszek a koeganöje fejére törödjön a saját családjával.

várjk 3hetet nem fgok nem ö dönti el

2011. jún. 2. 12:21
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Nézd az én szüleim főleg anyum ugyan ilyen. Itt nincs más megoldás, ok tisztelni kell a szükőket értem, hogy félt de lázadnod kell, mert különben soha nem fogja észrevenni, hogy felnőttél és mindig ezt fogja csinálni.l

Nekem is megtiltotta anyu, hogy a barátomnál aludjak én pedig nagyon szerettem volna szülinapja volt és házibulit tartott 2 hétig könyörögtem, hogy had aludjak ott és milyen ciki ha csak én nem mehetek meg ugyan ki hozna haza stb. minden érvet felsoroltam. Akkor sem engedte. Ekkor fogtam magam és elszöktem, nagyon nagy balhé volt éjjel felhívott hogy mindjárt indulnak értem nagyon sírtam, hogy ennyire nem égethetnek be (20éves voltam) könyörögtem, hogy ne a vége az lett hogy rámcsapta a telefont. Én egész éjjel sírtam barátomnak, hogy hogy lehet ilyen anyám. Másnap haza mentem, mikor beléptem a nappaliba láttam hogy az összes gyerekkori /tabló képet leszedte rólam, azt mondta nem gondolta volna hogy valaha ekkorát csalódik bennem és 1 hétig nem beszélt velem. Én nagyon szenvedtem, de egy percig sem bántam meg hogy elszöktem. Később megenyhült, ma már tudja hogy az én életem és én döntöm el, hogy mikor alszok barátomnál. /Azt még mindig nem engedik, hogy nálam aludjon de ebbe már nem veszekszem/ Elfogadtam, hogy ilyenek és a saját lakásomban majd azt csinálok, amit akarok!

De az én tanácsom menj!!!! Muszáj elkezdened lázadni és ha vársz még ugyan ez lesz, mert anyukád régimódi felfogású mindig lesz valami kifogása!

2011. jún. 2. 12:25
 16/30 anonim ***** válasza:

Némelyik szülő ilyen.

A párom -szintén néhány hónap múlva- már hozzám is költözött, pont azért, mert már nem akarta otthon hallgatni az anyukáját. (Én a fiú, ő a lány.) Boldogan éltünk, mint a mesében, lett gyerekünk is, aztán meg elváltunk, nem úgy, mint a mesében. (Anyós: "Ugye megmondtam!")

Mi ebből a tanulság? Semmi. Talán. Más részről volt jó másfél évtizedünk együtt, volt, hogy problémáink voltak, volt, hogy boldogok voltunk. Engem nem igazán érdekel, mit gondol a volt anyósom, vagy éppen a saját anyám erről. Nekik is megvan a maguk élete, amit úgy élnek, ahogy akarnak. NEKEM IS MEGVAN. Ez itt a lényeg, azért emeltem ki. NEKED IS MEGVAN. A saját életedet úgy éled, ahogy akarod. Az a TIED. Ha hagyod, hogy más élje helyetted, más döntsön helyetted, más mondja meg mi legyen, az is a TE felelősséged. Ha nem akarsz összeveszni vele, jó. Egyetlen észrevételt engedj meg nekem! Ha nem döntesz, vagy úgy döntesz, hogy elfogadod mások döntéseit, végső soron az is a TE döntésed. Tehát a felelősség mindenképp Rajtad marad. Mindenki felelős a saját életéért. Ha mész, ha maradsz.

A TE életed.

2011. jún. 2. 12:41
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

komolyan mondom, nem értem, miért jó az egy anyának, ha zsarnokoskodik a gyereke felett.

ha emiatt megharagszik, az őt minősíti, nem téged. 21 évesen hadd lehessen már egy embernek normális párkapcsolata, amiben az is bennefoglaltatik, hogy ott alszik a párjánál.

ne hagyd magad.

az meg a másik, hogy ez az "én kenyeremet eszed, az én házamban laksz" duma szánalmas kapálózás. vannak esetek, amikor jogos az ilyen szöveg, de könyörgöm, tanulsz, segítesz otthon, legyen már egy kis szabadidőd, amit azzal töltesz, amivel szeretnél.

senkinek nem okozol kárt vele, még ha anyud így is próbálja beállítani.

2011. jún. 2. 12:41
 18/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 23 éves vagyok, de 22 éves voltam, (tehát csak 1 évvel idősebb) mikor férjhez mentem.

Olyan meglepő nekem, hogy egy 21 éves lányt ilyen szinten próbál korlátozni az anyukája...

Jó a kapcsolatod vele? Már nem egy kamasz vagy, akinek engedélyt kell kérnie, hogy a barátjánál alhasson.

Én biztos megmondanám anyudnak, hogy "Nézd anyu, nagyon szeretlek téged, és tisztellek, de már felnőtt vagyok és a barátomnál fogok aludni, akár tetszik ez neked, akár nem. Légyszives értsd meg, hogy nem irányíthatod az életem, mert már nem vagyok gyerek! "

vagy megérti, vagy nem. ha nem, akkor nem tudsz vele mit csinálni, de mindneképp aludj ott a barátodnál, ugyanis anyudnak valamikor fel kell érnie ésszel, hogy felnőttél, és önálló döntéseid vannak, amiket ő nem befolyásolhat!

Lehet, hogy megharagszik, de akkor se légy vele ellenséges. Idővel biztos megbékél.

Gondolj bele, ha most nem lépsz, és nem állsz a sarkadra, akkor meddig fogja veled anyud ezt játszani? Évek múlva is majd irányítani akar...

Itt az idő, hogy véget vess ennek! Aludj a barátodnál, teljesen nyugodt lélekkel! :)

üdv,

2011. jún. 2. 13:42
 19/30 anonim ***** válasza:
Majd 40 évesen is ott fogsz vasalgatni anyuci melett,szerintem neki jó a cseléd,és fél hogy ott maradnál a barátodnál.
2011. jún. 2. 14:31
 20/30 A kérdező kommentje:

igen jó a kapcsolatom vele, csak nehezen tolerálja az ilyen pasis témákat.

ma felhivott h tallkozzunk a városban és beszéljük meg..elöadta hogy ö is ilyen volt ilyen idösen és h mamám volt h 1 hétig nem szolt hozzá és h ö ezt nem akarja velem csinálni h összeveszünk.

Mondta h csak másodjára mennék hozzájuk az h venné ki magát stb..h ö enged csak ismerjem meg öket jobban és ök is engem,meg h az ö anyukája is mit gondol rolam ha már 2jára megyek és ott alszok...

nem értek vele egyet,de ez van mondtamneki h most nem megyek el de ha jövöhéten mehetek akkor ott is alszok.

kérdeztem h barátom mikor aludhat itt aválasz: hát biztos lesznek olyan kivételes alkalmak.hát kösz

2011. jún. 2. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!