Mindig a gyereknek kell megbocsájtónak lenni?
Figyelt kérdés
Édesanyám meghallt rá 5 hónapra már apám nyíltan mutatkozott barátnőjével és annak fiával,a sors fintora hogy anno nekem barátnőm volt,a köztük levő korkülömbség 27év,megpróbáltam elfogadni(igaz nem örültem neki,főleg ilyen hamar)de be kellett látnom hogy nem megy.Ha eljöttek hozzánk vendégségbe akkor apám az én gyerekeimmel kiabált akkor is ha a nő fia csinált rosszat,elvette a süteményt,a csokit az unokáitól mert az kell a nő fiának(jelzem én raktam asztalra,hogy mindenki egyen belőle)A nő kiabált velem mert én nem vettem a fiának ajándékot szül.napjára és névnapjára(kérdem én mire fel?)apám sem vett az unokáinak.Apám közölte velem hogy neki a nő kell mi nem,ez már 8 éve volt,5 éve egyszer felhívott hogy lejöhet-e?mondtam neki persze én soha nem mondtam hogy ne jöjjön,akkor sírt hogy szakítottak mert mi hiányoztunk neki és én naivan el is hittem hogy mostmár más lesz,de csak egy hétig tartott a csoda 1-szer csak nem jött,majd közel egy hónapra rá felhívott hogy nem jön többé mert megint együtt vannak,ezt kb:3-szor játszotta el velem.A legkisebb unokáját nem is látta még pedig már 4éves,a másiknak meg a nevét nem tudja,pedig 20 percre lakik tőllünk.Én már belefáradtam abba hogy mindig én alázom meg magam ő meg csak szórakozik velem és a családommal,hazudnék ha azt mondanám nem fáj hogy van apám és még sincs de már azt montam ebből elég.Az apák azt tehetnek a gyerekeikkel amit akarnak?2009. márc. 18. 07:43
1/4 anonim válasza:
Nem, nem tehetnek azt amit akarnak. De a kapuzárás előtt pánik sok mindenre ráviszi a korosodó férfiakat. Meg egy fiatalabb nő akarata, csábítása. Ne tűrj el mindent, de ne zárd ki az életedből apádat. Légy nagylelkű, engedd, hogy menjen hozzátok ha akar. De hogy a nő nálatok dirigáljon, veszekedjen ne tűrd! Éreztesd apáddal, hogy a családja ti vagytok. Most olyan mint egy gyerek. Sok türelem kell hozzá. Biztos nagyon hiányzott édesanyád, hogy nem tudott egyedül maradni tovább.
2/4 A kérdező kommentje:
Én soha nem mondtam hogy nem jöhet hozzánk az ajtóm mindig nyitva áll előtte csak a nő nem jöhet mert nem tettem hozzá hogy egy alkoholista és én nem szeretném ha a saját gyerekeim szembesülnének egy ilyen emberrel aki ott alszik el az utcán ahol a lába nem viszi tovább,rendőrség jár ki hozzájuk mert állandóak a balhék köztük ezt én nem akarom a saját házamban és sajnos én nem úgy látom hogy nagyon szerette anyát mert túl hamar elfelejtette,nem volt egyedül mert akkor még vele laktunk és nagyon jó volt a kapcsolatunk mindaddig míg ez a nő nem jött akit a munkahelyéről is azért rugtak ki mert kikezdett az öregemberekkel.Apámmal is eladatta a házat mert tudta hogy mi nem eggyezünk bele hogy ő odaköltözzön.
2009. márc. 18. 08:08
3/4 anonim válasza:
Sajnálom, ami veled történt, történik, és némileg átérzem, mert egy-két részlet akár az én történetem is lehetne. A lényeg, hogy szeresd az édesapádat, de határozottan - egy tiszta, normális pillanatban, mikor úgy látod, lehet vele beszélni - mondd el neki amit érzel, és a fenntartásaidat is a nővel kapcsolatban, felsorolva mellé a tényeket, melyek mind ellene szólhatnak. Mondd el, és hallgasd meg a válaszát, ne hagyd magad. Azt, hogy Te szereted, ne bizonygasd, pusztán egyszer mondd el, de mond el a fájdalmaidat is, melyet a családot semmibe-vevésével okozott neked. Szerintem hatásos lesz, mégha nem is azonnal, talán kell egy kis idő.
4/4 anonim válasza:
Véleményem szerint mind a két kapott válasz tökéletes, ennél jobban nem kell ragozni. Csak azt tenném hozzá, hogy magad miatt is meg kell mondanod egy tiszta pillanatában apukádnak, hogy mit érzel, mi a véleményed, mit vársz el tőle, mert akkor téged nem nyomaszt majd tovább. Ez nagyon fontos, mert addig nem tudsz továbblépni! Persze elfelejteni nem fogod az egészet, de tovább tisztul majd benned és ez energiákat szabadít fel! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!