Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért tanácsoljátok mindig...

Miért tanácsoljátok mindig ugyan azt?

Figyelt kérdés

Ha valaki arról ír, hogy a szülei az ő állítása szerint kihasználják,mert otthon lakik dolgozik és kérik, hogy szálljon be a költségekbe.Akkor azt írjátok, hogy költözz el.

Ha valamelyik tini arról ír, hogy a szülei az ő állítása szerint mindig piszkálják,mert be kell segíteni a házimunkába, vagy épp nem tetszik nekik a kiszemelt partner Akkor azt írjátok, költözz el, menj kollégiumba.

Miért gondoljátok, hogy megoldás mindenre az elköltözés?

Miért nem azt írjátok, hogy igen is otthon laksz, dolgozol szállj be te is a költségekbe.

Vagy a diáknak akik főként lányok, miért nem azt válaszoljátok, hogy iskola után napi 1 órát igazán be tudsz segíteni anyukádnak.

2011. jún. 1. 13:14
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Azért mert akinek probléma, hogy segíteni kéne, hogy be kéne szállni a költségekbe, az attólnem fog jobb belátásra térni, ha papolunk neki. Ha elköltözik éás mindent magának kell csinálnia,akkor majd megtanulja, mit is jelent ez.

Minden más csak falra haányt borsó

2011. jún. 1. 13:17
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Mert erre magától is rájött volna, ha akarná, hogy ha pl a szülők szólnak, hogy segítsen be akkor segíteni is kellene. Ha erre nem képes, akkor a legegyszerűbb, ha elköltözik és a saját kárán tanulja meg, hogy milyen könnyű volt a szülőkkel..
2011. jún. 1. 13:18
 3/8 anonim ***** válasza:
65%

Azért, mert van, amikor nincs más megoldás, mint elköltözni.

Vannak kibírhatatlan szülők, akiktől jobb elköltözni még koliba is.

2011. jún. 1. 13:18
 4/8 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem arra írják,hogyha valami nem tetszik,és nem akar alkalmazkodni,költözzön el.

Végülis egyértelmű,és maguktól is tudniuk kéne,hogy be kell szállni az otthoni munkákba.Persze könnyebb itt játszani a sértődöttet,nem is szoktam ezekre válaszolni :) totál gáz,hogy egyesek még 20évesen se növik ki a lázongó kamaszkort.

2011. jún. 1. 13:20
 5/8 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Lány vagyok, már nem lakom otthon.

Amíg otthon laktam, nekem se esett nehezemre az az egy óra segítés. De amikor már rám maradt az egész háztartás... Mert úgy is csak tanulsz, ha már ezt megcsináltad, csináld meg azt is... Miközben anyu sorozatokat nézett én takarítottam, mostam, főztem. Mert úgy is csak ülök egész nap a hátsómon.

Ha suli mellett dolgozom, az nem azért van, hogy nekik adjam oda a pénzt, hanem ne nekik kelljen mindig mindent megvenni.

Amikor egyetemista lettem, havi 16000 volt az ösztöndíjam, ami ment haza. Ezen felül még havi 30-at kértek tőlem. A koleszban 10-et kellett fizetnem.

Próbáltam önálló lenni, de az önállóság nem azt jelenti, hogy minden pénzem elszedik. Én naiv fejjel azt hittem, nekik már az is nagy segítség, hogy megveszem saját magamnak a könyveimet, kajámat, ruhámat. Hát nem.

2011. jún. 1. 13:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát saját életemben én se tartom jó megoldásnak, de abban van valami, hogy ha valakinek valami nem tetszik, akkor álljon saját lábára és csinálja úgy a dolgokat ahogy neki jó. Akkor megtudja, hogy igenis minden fillért be kell osztani, hogy a szülei nem unalomból kérik meg erre vagy arra, hogy valójában senki nem akar neki rosszat, csak az együttélésnek vannak szabályai, amiket be kell tartani. nem gondolom, hogy a szüleim által kín keservesen felépített házban, nekem lenne jogom parancsolgatni. Pláne ha ők se teszik.
2011. jún. 1. 13:23
 7/8 A kérdező kommentje:

első kettő nagyon igazatok van.

Csak én inkább megpróbálnám az ilyen embereknek elmagyarázni, hogy mi a természetes. De valószínűleg, hogy én lennék az aki nem érti meg az ő problémájukat.

8/8 anonim ***** válasza:
68%

Ha azt irja valaki, hogy segits otthon, meg a szüleidnek igaza van, akkor azt lehurrogják, hogy akkor miért vállaltak a szülök gyereket, ha elvárjßak töle, hogy dolgozzon. A legtöbb tini illetve otthon lakó és panaszkodó gyerek nem képes felfogni, hogy a családban mindenkinek be kell szállni a közös munkába és a költségekbe is.

EZÉRT jó megoldás, ha elköltözik és megpróbál saját lábra állni, ugyanis akkor villámgyorsan rájön, hogy máshol is vannak költségek, meg sok olyan munka, ami ugyan nem igazán szép meg érdekes, de azért meg kell csinálni.

Nekem négy felnött gyereken van, idöközben mindegyik külön lakik - nem elküldtem, hanem munkahely illetve egyetem miatt igy alakult - és azóta ök is felfedezték, hogy itthon még sokkal kevesebbet kellett csinálniuk, mint most a saját lakásban. Ezt mindenki csak saját tapasztalat alapján hiszi el.

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!