Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Honnan kellene tudnom, hogy...

Honnan kellene tudnom, hogy megbízhatok-e valakiben?

Figyelt kérdés

Honnan kellene tudnom, hogy megbízhatok-e valakiben?

Nem egy konkrét személyről van szó, hanem úgy általában. Nem nagyon tudok megbízni senkiben. Ha mégis, annak rossz vége lesz.

Ha látok/hallok valami gyanúsat, rögtön ugrok rá, aztán ha megmagyarázza az illető, azt gondolom, most vagy hazudik, vagy nem.

Gyanusítgatok, hisztizek, elüldözöm az emberekt, nincsenek barátaim, elüldözöm a pasikat.

Nem tudok bízni, nem tudom megbocsájtani a hazugságot, és nem felejtek.

És ami azt illeti, amiket ezen az oldalon olvasok, csak méginkább abban erősítenek meg, hogy nem érdemes megbízni senkiben sem!

Tudom, hogy ezen csak én tudok változtatni. De vajon hogy?! És főleg: érdemes??

Eddig minden bizalomnak pofáraesés volt a vége. Néha úgy érzem, nem bírom elviselni, ha újra csalódnom kell egy emberben! :(

Miért hiszem azt, hogy mindenki csak át akar verni?! :(

Valaki? Valami ötlet? Esetleg "sorstárs" meglátása?

2011. máj. 31. 19:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Mintha én írtam volna le (:

Ha valakihez tényleg közel kerülsz, akor elmondhatod neki a gondolataidat.

Ha ő elmondja a legszemélyesebb gondolatait, amivel nem lehet csak úgy dobálózni, akkor te is elmondhatod, de addig ne mondj semmit míg a másik nem mond.

16/L

2011. máj. 31. 19:15
 2/8 anonim ***** válasza:

Hát ezzel a viselkedéssel, amit fent írtál, nem csoda, h elüldözöd.:)

Nagyon szélsőségesnek tűnsz. Makulátlannak kelle lennie a másiknak, ha nem az, akkor meg meggyanúsítod, ez megalázó.És nem is életszerű, hogy valaki makulátlan. Ha eléggé bíznál magadban, akkor rádöbbennél, az emberek okkal tesznek bizonyos dolgokat, nem feltétlenül azért, hogy téged bántsanak.Próbáld így szemlélni.

Nekem nagy pofáraeséseim voltak, most olyasvalamit érzek, hogy felesleges számomra túl bizalmas információkat kiadnom magamból, így nem eshetek pofára. Magaddal nincs meg a bizalmas kapcsolatod, ha meg lenne, könnyebben elfogadnád a saját és ezen keresztül mások gyengeségeit és nem lenne szükséges teljes kitárulkozásra egy másik embernek.

2011. máj. 31. 19:24
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

19:24

Tudom :(

Bár az a "poén" ebben, hogy általában igazam van. Az emberek átverik egymást. Ahogy ezen az oldalon elnézem, nem vagyok paranoiás, nem csak engem vernek át. Nem feltétlenül arra gondolok, hogy kiadom magam... Csak hazudnak, becsapnak... Én pedig nem fejeltek, nem bocsájtok meg. Legalább mindenki csak egyszer tud átvágni. Több esélye nincs.

Apróságok, amikről felesleges hazudni. Mégis megteszik. De ha már apróságokról is hazudni kell...

Én pedig már eleve azt feltételezem mindenkiről, hogy ő is ugyanolyan mint a többi. Nem is érdemes megbízni benne sem. Senkiben.

Igazából unom már, csak mindig bebizonyítja valaki, hogy mégiscsak igazam van =(

2011. máj. 31. 19:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Sehonnan nem tudod. A legjobb, ha magadban bízol, sajnos a legjobbnak hitt is átverhet. (én ezért nem mondok el senkinek titkokat)
2011. máj. 31. 19:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy valamiért hasonló kispályás emberekkel vagy körülvéve. Okos dolog, hogy mindenkinek csak egy esélye van.Csak azt érzem, hogy te magad szenvedsz ebben a legjobban, mert mintha görcsösen követelnéd, hogy valakinek kitárulkozhass. Pedig ez nem ennyire fontos. Nyugodtan "használd" az embereket, ha érzed, hogy nem megbízható,akkor ne barátként tekints rá, hanem csak haverként és nem égeted meg magad, ugyanakkor nem szeparálódsz el a külvilágtól. Közben keress új barátságokat, és fog akadni majd valaki, aki megbízhatóbb az eddigieknél. Ne te légy az áldozat.
2011. máj. 31. 19:43
 6/8 anonim válasza:

""" Én pedig már eleve azt feltételezem mindenkiről, hogy ő is ugyanolyan mint a többi. Nem is érdemes megbízni benne sem. Senkiben.

Igazából unom már, csak mindig bebizonyítja valaki, hogy mégiscsak igazam van =( """

:) Ez így nem jó hozzáállás ezért van az hogy az történik veled ami ..... ha mindig tartasz ettől akkor meg is történik.Csak pozitívan ez segít

Tudnám ajánlani neked is :)

http://www.youtube.com/watch?v=AfLg5_wdaB8&feature=related

2011. máj. 31. 19:45
 7/8 anonim válasza:
19:43 Jól írja :)
2011. máj. 31. 19:47
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb válaszokat!

Nem vagyok valami emberbarát, úgy értve, hogy ritkán kedvelek meg valakit, de ha igen, akkor eléggé. Aztán kiderül, hogy... :S Vagy csak én hiszem azt. És mivel nem tudok különbséget tenni, aközött, hogy paranoiás vagyok, vagy tényleg üldöznek-e.... :) Vagy mindkettő :)

19:45

Ismerem :) Igyekszem így állni hozzá, ezért is a kérdés, többek közt. Mert oké, hogy nem így kellene hozzáállnom, de nem tudom, hogy hogy álljak hozzá fordítva :S

Az elmélet megvan, csak a gyakorlatban nem tudom, hogy hogy kellene elhinnem, hogy nem vernek át megint, és ha mégis, akkor vállat vonni, hogy sebaj :(

Túl sok a negatív tapasztalat. Vagy legalábbis nekem túl sok.

Azért majd igyekszem :)

2011. máj. 31. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!