Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem bírom elviselni, ha...

Miért nem bírom elviselni, ha valaminek vége lesz?

Figyelt kérdés

nem tudom feldolgozni ha vminek vége lesz, ha vmi lezárul. Akár egy kapcsolatnak(hiába nem volt jó), akár egy kurzusnak, programnak. Mikor tudom h nemsokára vége lesz, bepánikolok és azt érzem kiszakítanak belőlem egy darabot, nehezen dolgozok fel minden ilyet. Mi lehet az oka?

19L

2011. máj. 30. 23:38
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Félsz az ismeretlentől.
2011. máj. 30. 23:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi volt az első eset, amikor ezt érezted? Gyerekkorodban nem kellett elválnod valakitől vagy valamitől, ami fontos volt számodra?

Ha valakinek nehéz az elválás, akkor azt pszichológiailag általában valamilyen gyermekkori eseményre vezetik vissza.

Talán meg tudod találni egyedül ezt az eseményt, vagy megkérdezheted a szüleidet is erről, hátha ők emlékeznek ilyesmire.

Bár azt gondolom, hogy senki sem szereti, ha vége van egy kapcsolatnak pl. mert azt saját kudarcunkként is megélhetjük. Szóval, hacsak nem súlyos a helyzet, akkor egyedül is tudsz ezen majd enyhíteni kicsit. A rossz dolgok kezeléséhez is hozzá kell szokni sajnos.

Próbáld meg valami végét úgy felfogni, hogy az talán valami sokkal jobb dolognak a kezdete. Gondold ezt ilyenkor át, hátha segít.

2011. máj. 30. 23:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen voltam. Változni fogsz, megerősödsz lélekben!

Nincs semmi baj, ne aggódj! :)

(25/N)

2011. máj. 30. 23:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Aminek kezdete van, annak vége is van.

Buddha tanítása ez. Ez szenvedést okoz. Hogyan lehet a szenvedéstől megszabadulni?

Hogyan lehet az Örökkévalót megpillantani a múlandóban?

2011. máj. 31. 00:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam/vagyok.Főleg a magánéletben,minden kapcsolatom végét személyes kudarcként éltem meg eddig,a legutóbbi például tiszavirág életű volt,de annyira padlóra tett,hogy szinte még most sem hevertem ki,fél év elteltével.

Talán egyzser érhetett egy akkora trauma,ami olyan súlyos volt,hogy a mai napig nem emésztetted meg igazán.Talán ez a kiváltó ok.Nekem például volt pár ilyen (nem is kicsik),szóval nem csodálkozok magamon.

2011. máj. 31. 00:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Valami lelki eredetű dolog lehet. Gyermekkoromban 10-16 éves koromig 3 nagyon közeli, szeretett személy halálát néztem végig, és ez elég nagy személyiségformáló hatással volt rám.. Akkor nagyon küzdöttem az események ellen. Mostanra sokkal érzékenyebb vagyok az ilyen "egy korszak lezárul, egy másik elkezdődik" típusú dolgokra. Majdhogynem depressziós vagyok születésnapokon, év végén, és bármilyen apró dolog változik körülöttem - teszem azt egy lakásátalakítás - képes vagyok magamba süppedni, hogy "azok az idők már soha nem jönnek vissza.." Nem azért, mert bármi rosszabbra fordulna, csak éppen mert megváltozik. Szóval én nem hiszem, hogy ezt az érzést magad mögött tudod hagyni, mert szerves része az életszemléletednek - a felfogásodon kell kicsit változtatni. Hogy könnyebben fogadd a változást.. okosabbat nem tudok mondani, hiszen akkor én sem lennék ilyen:)
2011. máj. 31. 00:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok. Pedig 10 évvel több vagyok, mint te. Valami olyan régi dolog lehet, amire már nem is emlékszem. Talán apámhoz lehet köze, aki jött-ment, mikor hogy. Tudatosan egyáltalán nem érdekel. Tudat alatt, kitudja?!
2011. máj. 31. 01:06
 8/9 anonim ***** válasza:
60%

Azt hittem, csak én vagyok ilyen...

Én pl a szülinapomon órákig tudok sírni, és inkább megkérek mindenkit, hogy ne ünnepeljük.

Én arra vezetem vissza, hogy 12 évesen volt egy "komoly" kapcsolatom, és nagyon megviselt a szakítás. Most újra együtt vagyok azzal a sráccal, de akkor is nagyon fájt..

2011. máj. 31. 05:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok. Nehezen szállok ki egy kapcsolatból, még akkoris, ha nem működik. Így eltöltöttem 3 évet valaki mellett, akit nem is szerettem igazán és 4 évet valaki mellett aki kihasznált. 7 év az életemből, totál feleslegesen és még csak 23 vagyok... Nagyon megviselt, mikor elköltöztünk és ott kellett haygjam az osztályom, aztán 8. után mégjobban kibuktam, 12. után meg tényleg nagyon. Annyira, hogy 2 évig csak siránkoztam, hogy mennyire utálom az egyetemet és mennyire jó volt a gimiben. Csak utolsó évre jöttem rá, hogy ott is milyen jó, aztán meg az hiányzott. Én is gondoltam már rá, hogy valami gyerekkori dologra vezethető vissza, pl engem nagyon hamar bölcsibe adtak, mert a szüleim dolgoztak, tiszta emlékeim vannak masfél-2 éves koromból, ahogy anyukám otthagy a bölcsiben, nagyon nehezen viseltem, képes voltam átsírni az egész napot utána. Nemrég elköltöztem otthonról és bár nagyon jó a barátommal lakni, mégis bekönnyezek néha, hogy hiányzik anyukám, pedig közel laknak és megyünk is haza legalább hetente háromszor, de már csak nem olyan, azt is nehezen viselem. Jövőre vége a mesterinek is, megint elszakadok egy jó kis társasgától, már előre látom, hogy meg fog viselni nagyon.
2011. máj. 31. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!