Hogyan vehetném rá, hogy beszélgessünk saját magunkról veszekedés helyett?
Lassan 1 éve vagyunk együtt párommal.Valamiért soha nem tudjuk megbeszélni, ha valami problémánk van, akárhányszor próbáljuk veszekedés, vagy sértődés lesz belőle.Azt mondja másokkal olyan jól elvagyok...
Akárhányszor próbálok beszélni valamiről, ami nem jó, megsértődik vagy összeveszünk, mert félreérti, vagy mert nem jól fejezem ki magam.Így eljutottunk sajnos oda, hogy minden másról beszélünk, csak a gondokról nem.Éppen az tetszett meg benne anno, hogy olyan jól el tudtunk beszélgetni, mikor még nem voltunk együtt, és megbeszéltük, hogy ez mindig így marad majd, mert az előző párjával is éppen itt romlott meg a kapcsolata.Ehelyett mi is eljutottunk ugyan oda.Szükségem lenne beszélgetésre, mégis képtelenek vagyunk rá.
Saját bevallása szerint is inkább nem mondd semmit, mert akkor veszekedés lesz, inkább kerüli a konfliktust.Ezt én így nem tudom csinálni, egyik nap nagyon jó vele, másik nap nagyon összeveszünk, de van, hogy naponta többször váltakozik a kettő, ez engem felőröl, megöli bennem az iránta érzett szeretet, és minden jót.
A szex sem az igazi már részemről.Úgy érzem életem végéig meglennék nélküle, egyáltalán nem kívánom, a kezdeményezését is sokszor visszautasítom, így már ő sem nagyon kezdeményez.Szeretném megoldani a problémákat, hogyan kezdjem el?Nem arra vagyok kíváncsi, hogy szakítsunk!
24L
Hát..elég nehéz az ilyesmi. Sokszor szerintem pont az szüli, hogy régebben, otthon sem szokott hozzá, hogy a családban megbeszélték volna a problémákat. Tehát ez valószínűleg nem az Ő problémája, nem tudja hogyan kezelje az ilyen konfliktusokat.
Nekem is volt ilyen problémám a párommal. A mai napig van, hogy megsértődik, ha megjegyzek valamit, ami nem esett jól. Viszont most már szinte mindig végig tudom mondani, amit szeretnék és meghallgat.
Talán arra kellett ráébresztenem, hogy miért fontos ezeket a dolgokat megbeszélni és mik lehetnek a következményei, ha ezt nem tesszük meg. Neki már volt egy olyan kapcsolata, ami emiatt ment tönkre. Talán nem is érzi, hogy ha nem változtat, akkor újra ugyanaz lesz az eredménye.
Úgy gondlom, hogy jó ha megpróbálsz nyugodt körülményeket teremteni a beszélgetéshez, főzz egy teát (vagy önt ki egy pohár bort) és mond, hogy szeretnél beszélgetni Vele kettőtökről..nyugodtan, mert szereted és nem akarsz veszekedni vele. Viszont úgy érzed, hogy komoly problémáitok vannak, amiket, ha nem oldatok meg, akkor előbb utóbb el fog sorvadni a kapcsolat.
Kérdezd megy, hogy Ő hogyan érez? Ő is érez -e változást? Rendbe akarja -e hozni a kapcsolatot? Szeret -e még?
Érdemes tudni az Ő véleményét, talán neki is vannak sérelmei..
Az exbarátom is hasonló volt. Ha valamit meg akartam vele beszélni, megsértődött, nem hallgatott meg. Nálunk is mindig vitába fulladtak a beszélgetések. Aztán általában még a fejemhez is vágta, hogyha valami nem tetszik, akkor szakítsak vele...
Úgyhogy egy idő után már nem próbáltam vele megbeszélni a dolgot, magamban tartottam a problémákat. Aztán meguntam a dolgot, és 6 év után szakítottam vele.
És nagyon örülök neki!
Tudom, nem azt a tanácsot akarod hallani, hogy szakíts vele, de szerintem jobban járnál, ha lezárnád a kapcsolatot. Ha nem tudjátok a problémákat már most megbeszélni, akkor később csak rosszabb lesz.
Hiába nem a szakítást akarod hallgatni de erre mi mást mondhat az ember?Megbeszélni nem tudjátok,úgy tenni mintha mi se történne csak ideig óráig megoldás,a szex sem megy....
Az én exemmel egy fél pillanatig nem lehetett problémákról beszélni,én csak mondtam és mondtam még ő elkattingatott a gépen közbe!Ha sírtam se nagyon rendítette meg a dolog!Ő el volt a saját kis világában!Nálunk se volt már a végén szex,így már majdnem én is egy frigid p*csa lettem,csak annyi a különbség hogy én 3 évig próbáltam ezt orvosolni...hiába!Megjegyzem a mai napig ilyen,semmit sem változott!Hála istennek volt annyi eszem 20 évesen hogy haza költöztem tőle!
Azóta másfél éve van egy párom,mindent meg tudunk beszélni,meghallgat engem,úgy ahogy én őt(bár még talán 2szer ha veszekedtünk egy egészségeset ez idő alatt)és rettentő boldogok vagyunk,nem hiába vagyok 7 hónapja a menyasszonya!:)
Szóval én a helyedben elgondolkoznék hogy hogyan tovább,akármennyire is tiltakozol ez ellen!:S
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!