Most jön ki rajtam a kisebbségi komplexus?
Szóval a helyzet a következő! 28 vagyok, férjnél, első babánkat várom.
Világ életemben gazdag szülők elkényeztetett kislánya voltam. Szerencsémre megismertem a férjem! Ő egy igazi földönjáró, nagyon okos férfi. Egyébként jogász! A gond velem van. Most döbbentem rá,hogy milyen "kevés" vagyok! Annak kapcsán jött ez elő, hogy a baráti körünk (főleg az ő barátai) elég jól állnak anyagilag! Illetve,hogy mindegyik feleségének, menyasszonyának jobb állása van,mint nekem is többet is keres. Én jelenleg egy apukám által nyitott üzletet vezetek, kisebb-nagyobb sikerekkel, pénzt még nem nagyon lehet belőle kivenni, az még min. két év, ha egyáltalán beindul annyira.
Egy baráti összejövetelre nem tud elmenni a párom, mert nagyon sokba kerülne, és így is két lagziba megyünk a nyáron, lesz egy fiú kirándulás (nekem tavaly volt lányos) és ugye itt a baba,aki miatt gyűjtögetni kellene. Belegondoltam és rájöttem,hogy én tényleg én keresek a legkevesebbet a társaságból és talán miattam nem tudjuk tartani a lépést a barátokkal. Én elvégeztem egy könnyebb főiskolát, amiben soha nem dolgoztam egy percet sem, bár állás sem lenne. Még egy nyelvvizsgám sincs és az apám nélkül semmire sem mentem volna.
A párom azzal jött,hogy de ő meg nem lakhatna egy ilyen szép házban. Igaz, anyuéktól kaptunk házat, kocsit, hitel nélkül. Ne értsetek félre,nem az anyagi helyzetünkre panaszkodom, mert nagyon szerencsések vagyunk, pusztán én érzem nagyon kevésnek magam. Főleg ilyen barátok mellett!
Mit tudnék tenni? Már arra is gondoltam, hogy otthon magamtól nekiállok angolt tanulni!
Igen, de ha tanítanék az a magamé lenne, érted. Én küzdöttem, én szereztem meg a diplomát én találtam az állást. De most is apukám segítségével dolgozom!
Nem mérem én pénzben az értéket. Pusztán nem tartom értéknek, azt ami vagyok! Mert szinte mindenem segítséggel. Ott van pl. a férjem. Színötössel végezte az egyetemet, azóta is jó állása van, amit lelkiismeretesen csinál. Egyedül is meg tudna élni! De én? Ha most elvennék mindenem, azt sem tudnám merre menjek.
De akkor is pénzben méred. Nem ez az, amitől értékesek vagyunk. Mindenkinek van segítsége, van, akinek lelki, van,akinek anyagi. Azért vagyunk emberek, hogy segítsünk azon,akinek szüksége van rá. Te is ezt tetted volna. Hidd el, feltalálnád magad egyedül is. Egy értelmes nő vagy, semmi gondod nem lenne. Nézz már szét kik azok, akik abszolút nem aggódnak.
A baba gondozása is a te feladatod lesz, és arra fogsz törekedni,hogy jó anyuka legyél és az is leszel. Ez többet jelent emberileg, mint az, hogy te dolgoztál meg a házadért vagy sem:) Az a tiéd. Azzal dolgoztál meg érte, hogy apukád lánya voltál és olyan örömet okoztál neki, amilyet majd te is megtapasztalsz,ha megszületik a babád :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!