Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most jön ki rajtam a kisebbség...

Most jön ki rajtam a kisebbségi komplexus?

Figyelt kérdés

Szóval a helyzet a következő! 28 vagyok, férjnél, első babánkat várom.

Világ életemben gazdag szülők elkényeztetett kislánya voltam. Szerencsémre megismertem a férjem! Ő egy igazi földönjáró, nagyon okos férfi. Egyébként jogász! A gond velem van. Most döbbentem rá,hogy milyen "kevés" vagyok! Annak kapcsán jött ez elő, hogy a baráti körünk (főleg az ő barátai) elég jól állnak anyagilag! Illetve,hogy mindegyik feleségének, menyasszonyának jobb állása van,mint nekem is többet is keres. Én jelenleg egy apukám által nyitott üzletet vezetek, kisebb-nagyobb sikerekkel, pénzt még nem nagyon lehet belőle kivenni, az még min. két év, ha egyáltalán beindul annyira.

Egy baráti összejövetelre nem tud elmenni a párom, mert nagyon sokba kerülne, és így is két lagziba megyünk a nyáron, lesz egy fiú kirándulás (nekem tavaly volt lányos) és ugye itt a baba,aki miatt gyűjtögetni kellene. Belegondoltam és rájöttem,hogy én tényleg én keresek a legkevesebbet a társaságból és talán miattam nem tudjuk tartani a lépést a barátokkal. Én elvégeztem egy könnyebb főiskolát, amiben soha nem dolgoztam egy percet sem, bár állás sem lenne. Még egy nyelvvizsgám sincs és az apám nélkül semmire sem mentem volna.

A párom azzal jött,hogy de ő meg nem lakhatna egy ilyen szép házban. Igaz, anyuéktól kaptunk házat, kocsit, hitel nélkül. Ne értsetek félre,nem az anyagi helyzetünkre panaszkodom, mert nagyon szerencsések vagyunk, pusztán én érzem nagyon kevésnek magam. Főleg ilyen barátok mellett!

Mit tudnék tenni? Már arra is gondoltam, hogy otthon magamtól nekiállok angolt tanulni!

2011. máj. 27. 11:19
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Nekem még érettségim sincs,mégsem éreztem soha,hogy ettől kevesebb lennék.Ha esetleg emiatt valaki lenéz,az magát minősíti,nekem ilyen ismerősökre nincs is szükségem :)) ez villámgyorsan kiderül.Iskolázottság nélkül is fel tudok mutatni valamit,évekbe tellett,sok munkával.Diploma nélkül is értelmesnek,normálisnak érzem magam,és büszke vagyok hogy papír nélkül is vittem valamire.Nem az oklevelek a fontosak,hanem maga az ember.Sajnálom,ha a környezetnek lényeges az iskolák száma,minősítése.. :((
2011. máj. 27. 11:49
 22/34 anonim ***** válasza:
csak az a baj, hogy 26 évesen már csak levelezőn járhatsz egyetemre, az meg mindenképp fizetős
2011. máj. 27. 11:51
 23/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Kedves a.. (ne haragudj de nem jegyeztem meg a neved:))! Hát az sem jó, amit apukád csinál! De szerintem sok szülő hasonlítgat. Reménykedem,hogy én nem fogom ezt tenni!

Hát tanítónő lennék! El is akartam én helyezkedni vele, de sehol nem volt állás. Kevés a gyerek, iskolákat zárnak be! A diplomám meg van, ahhoz alapfokú kellett, de németből, amit nagyon nem szeretek, ezért szeretnék angolt tanulni.

Ezt hova képezzem tovább?:)

Kedves 20 éves! Örülök,hogy helyrejött az életed!:)

2011. máj. 27. 11:51
 24/34 anonim ***** válasza:
Teljesen egyet értek azzal a válaszolóval, aki azt írta, hogy nem a diplomák számítanak! Attól, hogy nem vagy jogász, vagy orvos, vagy pilóta, még teljes értékű ember vagy! :)
2011. máj. 27. 11:55
 25/34 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nem is a diploma a lényeg. Hanem,hogy nem keresek jól, hogy lehetnék több. Az egyik lány kozmetikus. Nincs diplomája, de a fizum majd' kétszeresét viszi ő is haza!

2011. máj. 27. 11:57
 26/34 anonim ***** válasza:
esetleg a munkaügyi központok indítanak tanfolyamokat és ha mázlid van és bekerülsz 1-be, akkor nem kell fizetni
2011. máj. 27. 12:00
 27/34 anonim válasza:
A munkaügyi központ csak a munkanélkülieket támogatja képzéssel, ha jól tudom.
2011. máj. 27. 12:11
 28/34 anonim ***** válasza:
igen, csak azokat...de ez az 1 ingyenes lehetőség
2011. máj. 27. 12:13
 29/34 anonim válasza:
A tanítóknak sincs az egekben a fizetésük, pláne a kezdőknek. Viszont pedagógus végzettséggel el lehet más területen is helyezkedni, nem csak iskolában. Pl szociális terület, esetleg valami humán. Igen, ismerős a nadrágszíj húzás az iskoláknál.
2011. máj. 27. 12:15
 30/34 anonim ***** válasza:

Szia! Az a baj,hogy elkezdted az értéket pénzben látni. Édesapád jószívűen adta, amit adott és itt a szándék a legfőbb érték. A férjed szerelemből vett el, és itt pedig az érzelem a legfőbb érték. A baba pedig a szerelmetek gyümölcse, itt pedig megint csak ez számít :)

Szerinted ezek az érzések vagy szándékok mérhetőek pénzben? Nem :) És egyáltalán nem vagy kevesebb senkinél. Kaptál egy lehetőséget, vezetsz egy üzletet, dolgozol és babát vársz, családot alapítasz. Épp ugyanolyan vagy, mint a férjed barátai és büszke lehetsz magadra :)

22/N

2011. máj. 27. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!