Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most jön ki rajtam a kisebbség...

Most jön ki rajtam a kisebbségi komplexus?

Figyelt kérdés

Szóval a helyzet a következő! 28 vagyok, férjnél, első babánkat várom.

Világ életemben gazdag szülők elkényeztetett kislánya voltam. Szerencsémre megismertem a férjem! Ő egy igazi földönjáró, nagyon okos férfi. Egyébként jogász! A gond velem van. Most döbbentem rá,hogy milyen "kevés" vagyok! Annak kapcsán jött ez elő, hogy a baráti körünk (főleg az ő barátai) elég jól állnak anyagilag! Illetve,hogy mindegyik feleségének, menyasszonyának jobb állása van,mint nekem is többet is keres. Én jelenleg egy apukám által nyitott üzletet vezetek, kisebb-nagyobb sikerekkel, pénzt még nem nagyon lehet belőle kivenni, az még min. két év, ha egyáltalán beindul annyira.

Egy baráti összejövetelre nem tud elmenni a párom, mert nagyon sokba kerülne, és így is két lagziba megyünk a nyáron, lesz egy fiú kirándulás (nekem tavaly volt lányos) és ugye itt a baba,aki miatt gyűjtögetni kellene. Belegondoltam és rájöttem,hogy én tényleg én keresek a legkevesebbet a társaságból és talán miattam nem tudjuk tartani a lépést a barátokkal. Én elvégeztem egy könnyebb főiskolát, amiben soha nem dolgoztam egy percet sem, bár állás sem lenne. Még egy nyelvvizsgám sincs és az apám nélkül semmire sem mentem volna.

A párom azzal jött,hogy de ő meg nem lakhatna egy ilyen szép házban. Igaz, anyuéktól kaptunk házat, kocsit, hitel nélkül. Ne értsetek félre,nem az anyagi helyzetünkre panaszkodom, mert nagyon szerencsések vagyunk, pusztán én érzem nagyon kevésnek magam. Főleg ilyen barátok mellett!

Mit tudnék tenni? Már arra is gondoltam, hogy otthon magamtól nekiállok angolt tanulni!

2011. máj. 27. 11:19
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Na itt a másik bibi!:) Ezt nem tehetem meg anyagilag. Apámtól nem kérek, meg egyébként sem tudnánk sajnos visszafizetni. Meg ahogy írtam, jön a baba, nem hiszem,hogy egy orvosit el tudnék végezni egy kis gyerekkel!:)

De az ötlet nem rossz!:)

2011. máj. 27. 11:38
 12/34 anonim ***** válasza:
Szia! Ne legyél már ilyen! Örülj neki, hogy jól éltek, és tudsz gyereket vállalni! Attól, hogy nem vagy "annyira" tanult, még sokkal jobb,sokkal intelligensebb Ember lehetsz, ezen ne rágódj! Olvass mindenről, amit éppen félfüllel hallasz, járj utána olyan dolgoknak is hobbyból, ami eddig meg sem érintett! Művelődj és tanulj, de semmiképp se keseregj, mert a barátaid szerintem meg Téged irigyelnek! Van szakmájuk persze, de lehet sokkal boldogtalanabb emberek, mint Te! Én a helyedben nem búsulnék és nem iyleneken rágódnék, légy büszke magadra, a Párodra, a Szüleidre, mert igenis értelmes Ember vagy, és még amúgy sem maradtál le semmiről! Puszi :)
2011. máj. 27. 11:39
 13/34 A kérdező kommentje:

Cuki vagy!:) Ezt most jól esett!

Persze, tényleg jó életem van, tudom én ezt. Csak szörnyű volt most rádöbbenni,hogy ha többet keresnék, akkor el tudna menni a párom arra az összejövetelre, és nyilván elkezdtem ezen kattogni,hogy ha nem ezt a sulit végzem, akkor többre mentem volna és akkor végigvettem a barátok feleségeit stb. és most két napja olyan rossz, hogy nagyon!

2011. máj. 27. 11:41
 14/34 anonim ***** válasza:
Ha többet akarsz letenni az asztalra, akkor azért többet is kell tenned. Szerintem nem akarsz változtatni, azaz neked jó ez így, ahogy van, de lelkiismeret furdalásod van amiatt, hogy amit eddig elértél, az nincs arányban azzal, amit tettél érte. Szerintem felesleges ez az álszentség. Szerencsés vagy, mindened megvan, és mindezért semmit sem kellett tenned, csak jó helyre születni, illetve házasodni. Ha pedig annyira zavar a helyzet, akkor áll a javaslat, hogy végezz el egy olyan szakmát, amiben tudsz majd érvényesülni, és sikereket elérni. Ez kb eddig annyi, hogy "Nem vagyok hajlandó küzdeni, de túl büszke vagyok ahhoz, hogy mások fizessenek helyettem, persze csak látszatra, mert ha felajánlanak valamit, akkor azt elfogadom, még ha az csapás is az egómra nézve."
2011. máj. 27. 11:43
 15/34 anonim ***** válasza:
van ennél rosszabb. nekem naponta a szememre veti apám, hogy ez meg ez milyen iskolába jár, és hogy emiatt mennyivel jobb nálam...
2011. máj. 27. 11:44
 16/34 anonim ***** válasza:

Na az életeddel nincs baj, viszont az önbecsüléseddel igen.

De én megdicsérlek, mert örülök, hogy nem vagy büszke arra, hogy másoktól mit kaptál, hanem inkább szeretnél magadtól elérni valamit! Helyes!

Egyrészt tégy magadért valamit, akár az angol tanulás is jó ötlet! Másrészt pedig örülj, hogy ilyen szerencsés vagy, és örülj annak is, hogy nem vagy nagyképű arra, amid van.

Tudod sokan úgy fogják fel, hogy a szüleim mindent a seggem alá raktad, ez az én érdemem...Na az ilyenektől falra mászok!

2011. máj. 27. 11:46
 17/34 anonim válasza:

26 éves korban van ez így mással is. Ha átképeznéd magad? Választanál valamit az általad felsorolt, ennél fogva számodra menőnek számító "szakmákból"?

Az a bizonyos főiskolai végzettség mit takar? Azzal nem lehetne tovább lépni? Akkor, amikor jelentkeztél láttál benne fantáziát.

Az a bizonyos nyelvvizsga minden bizonnyal jól jönne, hogy megkaphasd a diplomád. Talán ez által is jobban éreznéd magad a bőrödben. Ha sokat morfondírozol, az általad komplexusnak mondott dolgon, akkor gondok lesznek belőle később. Igen, valóban komplexusnak tűnik.

Most csak neked jelent gondot, de lehet később a párodnak is. Tehát nem célravezető a struccpolitika.

2011. máj. 27. 11:46
 18/34 anonim ***** válasza:
raktad=raktak
2011. máj. 27. 11:47
 19/34 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem nagyon rossz gyerekkorom volt. A szüleim ittak, apukám később meghalt. Én nevelgettem a 2 öcsémet, amikor anyumnak egy újabb partnere lett, aki szintén iszákos volt. Nagyon sok lelki sebet és nulla pénzt hoztam el otthonról. Mára van egy párom, lassan végzek kozmetikusként, helyem is van már előre a szakmában. A barátom műszakis, aki igazából mára már a vőlegényem. Tudom értékelni a jót, mert sosem dugták a fenekem alá, hanem igenis sokat kellett szenvednem érte. És bár még csak 20 éves vagyok, sokkal érettebbnek érzem magam az elszenvedett sérülések, és tapasztalatok miatt. Most nagyon boldog vagyok, pedig egykor úgy éreztem egy nagy senki leszek, ahogy a szüleim mondták nekem. Anyummal is kibékültem, és megbocsájtottam minden elszenvedett "bántásért". Mondhatni, egyenesbe jött az életem, és ezt eddig még csak magamnak köszönhetem! :D
2011. máj. 27. 11:47
 20/34 A kérdező kommentje:

Nem, nem jó így! Ha elhiszed, ha nem! De mondj nekem egy olyan szakmát, amit pénz nélkül is el tudok végezni, egy kis baba mellett (azért ne felejtsük őt sem el), a jelenlegi munkám mellett (mert,hogy az kell)?

Gondolkodtam,hogy nyelvtanárhoz járok! 2 ezer forint/ óra minimum. És legalább heti 2x. Nem akart a párom lelombozni, de mondta,hogy most inkább ne, mert félre kellene tenni. Tanulnék én, de most nem nagyon tudok rá pénzt áldozni. Apámtól meg nem kérek, az tuti!

2011. máj. 27. 11:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!