Miért utálom, ha mások képeket raknak fel rólam és a gyerekemről? Hogyan vetessem le?
Jaja! Csinálj róla lesifotót kajálás közben, lehetőleg olyan, ahol lóg az egyik szemhéja (ezek a kedvenceim*.*) és rakd ki, hogy mindenki jól megnézze^^
Neem, szeirntem elég, ha szólsz neki, ha van benne annyi, akkor úgyis leszedi.
*Elég közeli rokon, és megsértődne, ha szólnék.
Hmmm... elég bunkó rokon lehet.
Úgy neki lenne sz*r, így meg neked az, válassz, melyik a fontosabb.
*Úgy tudom, hogy a beleegyezésed nélkül nem teheti ezt meg.
De megteheti, aki a fotót csinálta, az a jogtulajdonos. Te nem rakhatod fel az általa készített képet. Amit te csináltál, azon mindegy, mi van, nem sértesz vele szem.jogot, ha felrakod.
Csak kérni lehet, hogy vegye le és reménykedni.
"*Úgy tudom, hogy a beleegyezésed nélkül nem teheti ezt meg.
De megteheti, aki a fotót csinálta, az a jogtulajdonos. "
Nem számít. Ha valaki engem lefotóz, az én személyiségi jogaimat sértheti vele. Igaz az hogy hagyom magam lefotózni, tudomásom van róla, az beleegyezés a fotózásba, külön megbeszélés híján használhatja. De ha megkérem, hogy ne tegye és mégis, onnantól kezdve személyiségi jogokat sért. Illetve akkor is, ha nem tudtam, hogy lefotózott, de használja a képet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!