Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jól tettem hogy elmondtam?

Jól tettem hogy elmondtam?

Figyelt kérdés
17 éves fiú vagyok. 2x használtam füves cigit. Ez durván fél éve volt. sem akkor sem most nem lógtam az iskolából, jó tanuló vagyok. Nem vagányságból próbáltam ki, hanem kíváncsiságból és mert rossz volt a családi helyzet otthon. Nem bírtam tovább. El akartam mondani szüleimnek akik egyébként nagyon szeretnek. Ma leültettem őket és elmeséltem. Eléggé megviselte őket(nem csodálom) és elvesztettem a bizalmukat. Ha lehetne visszacsinálnám(nem próbáltam volna ki). Mi legyen a következő lépés? Hogy bizonyítsam hogy megváltoztam, és nem élek ilyenekkel. Segítsetek! Köszönöm.
2011. máj. 25. 23:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem kell bizonyítani..a szemükben szerintem nagy dolog az, hogy elmondtad. Én sokkal durvább dolgot próbltam ki..de én is elmondtam.. leginkább csak meglepődtek, de egyáltalán nem haragudtak. Csak féltenek a szüleid.. mindenki hibázik egyszer:)
2011. máj. 26. 00:01
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a bizalom majd jön magától, eleve azért mert elmondtad nekik. Ezt díjazni fogják majd. Persze most sokkolta őket, szerintem szigorúbban is fognak fogni, de ez inkább aggódás.
2011. máj. 26. 00:01
 3/11 anonim ***** válasza:
7%
Úristen minek mondtad el??? Most komolyan. Én örülök, hogy 19 évesen végre eljutottunk arra szintre, hogy nem kell minden szarra engedélyt kérnem. Bármit megtennék, hogy elkerüljem azt a helyzetet, hogy újra dedózzunk. Mert pl ha én ilyet bevallanék nekik tuti hogy onnantól kezdve totál rám szállnának és még pisilni se mehetnék engedély nélkül. Hozzáteszem én nem csináltam semmit, ami miatt ennyire rám szálltak anno, csak egyke vagyok, késői gyerek ráadásul lány is szal.... Tényleg miért mondtad el?
2011. máj. 26. 00:08
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Most még nehéz a szüleidnek, mert nagyon friss még a hír. De azt tényleg díjazni fogják, hogy őszinte voltál velük és elmondtad nekik. Meg ugye, ha rá lennél szokva annak lennének jelei, amit a kívül állók talán hamarabb észre vennének, mint te.

Ne aggódj, a szüleid nem vesztették el a bizalmukat veled szemben, csak kell nekik egy kis idő, hogy fel tudják dolgozni ezt a dolgot. Légy türelmes, és beszélgess velük sokat. :)

2011. máj. 26. 00:10
 5/11 anonim ***** válasza:
88%

szerintem nem vesztettél el semmit, csak most csalódottak. Épp azzal bizonyítottál, hogy elmondtad.

Valószínüleg most ők azon gondolkodnak miért érezted úgy,hogy rossz a helyzet otthon.

2011. máj. 26. 00:11
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Kár volt elmondani.

Ha ez csak egy epízód volt az életedben amit elhagytál akkor a jövő szempontjából nem oszt vagy szoroz, de szüleid az ő korukban aggódós fajták így egy ma már jelentéktelen dolog felzaklatta őket.

Van amit jobb a feledés homályában hagyni.

2011. máj. 26. 00:47
 7/11 anonim ***** válasza:
45%

Hát, ez szülőtől függ.

Értelmes szülő nagyra értékeli azt, hogy elmondtad neki - mert ezzel, hogy ennyire "nyomta a lelked", hogy úgy érezted, be kell nekik vallanod, bebizonyítottad nekik, hogy megbántad, és utólag nem tartod helyesnek. Meg azt is, hogy alapvetőnek tartod megbeszélni velük életed fontos eseményeit ill. a problémákat.

De kevésbé értelmes szülőből kiválthatod, hogy ezentúl hét lakat alá zárnak, kutakodnak a cuccaidban, folyton felhánytorgatják és üvöltöznek veled, sehova nem engednek, stb. stb.

A szüleid meggondolhatnák azt is, hogy ha nem tartanád problémának, és tovább akarnád csinálni, el se mondtad volna nekik. Furcsa, hogy "elvesztettem a bizalmukat" módon reagáltak.

2011. máj. 26. 01:51
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Még annyit, hogy ezek után biztos lesz kedved megbeszélni velük bármit is... Ebbe is gondoljanak már bele.
2011. máj. 26. 01:51
 9/11 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem jól tetted, hogy elmondtad, írod, hogy szeretnek téged, úgyhogy néhány nap alatt rendeződni fog ez. És elgondolkozhatnak, hogy az otthoni dolgaikat rendezzék (ha ez azóta nem történt meg).

A helyedben én ma annyit felhoznék, hogy mennyire megkönnyebbültél, hogy megoszthattad velük ezt a "hülyeségedet" is :)

2011. máj. 26. 07:22
 10/11 anonim ***** válasza:
26%
jaj már, ki az aki ennyi idősen nem próbál ki dolgokat? mondd meg nekik , hogy ha ilyenek, soha többé nem avatod be őket a bizalmadba és viszlát.
2011. máj. 26. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!