Öngyilkosság? Drog? Le kéne lépnem?
Könnyű ítélkezni látatlanba, látom itt mindenki szeret is. Viszont a pszichológus nem megvetendő ötlet.
Az öngyilkosság nem megoldás, a drog pedig az öngyilkosság egy formája. Ha végezni akarsz magaddal, gondolkoznod kéne segítségkérésen. (szokásos tiszteletkörök, úgysem fogsz kérni, ahogy én sem kértem:P)
Viszont megértem, hogy nem túl vidám dolog, ha évekig nem törődnek veled és most hirtelen majd mindent jóvá akarnak tenni. Ez is kétarcú jelenség: egyrészt dühítő, másrészt viszont mindenkinek jár egy második esély. Szüleinknek egy harmadik is... És igen, akármilyenek is, az esetek 99%-ban csak a legjobbat akarják neked.
Bevallom, 16 évesen én is gyűlöltem őket (pedig törődtek velem nem is keveset), és matekból is megbuktam, szóval kicsit időutazás nekem ezeket leírni. Esténként én is gondoltam a szökésre, majd pedig az öngyilkosságra, de utólag rájöttem, hogy nem ők voltak a hibásak még csak nem is én... Ez egy ilyen gondterhes időszak, ami 18 éves korodig eltart. 16 évesen még csoportos öngyilkosságot is szerveztünk, de szerencsére lefújtuk, mert nem volt elég gyógyszer.:D
Kitartás, és semmi meggondolatlanság! Elcsépelt tudom, de jobb tanácsot itt nem nagyon fogsz kapni. A válás és a bukás csak egy kis ízelítő az élet keménységéből, tapasztalatból mondom. A matekpótvizsgán meg rendesek szoktak lenni, ha kicsit tanulsz, akkor a feladatokat meg tudod oldani. 11.-ben logaritmusokkal bajlódni, na az lesz durva:P
Ha most elszöksz 16 évesen, 8 általánossal, hamar rájössz, hogy esélyed sincs egyedül élni, a szökéssel csak a szüleid figyelmét keltenéd fel.
Ilyen helyzetben bosszant, hogy 2 év választ el a nagykorúságtól, miért nem tud a világ várni... Nem koptatom tovább a klaviatúrát. Ha vársz, lesznek haverok és barátok, egyetem és szerelem, legrosszabb esetben egy lehetőségekkel telt ifjúság
Sok sikert, kitartást, jó szerencsét és türelmet kívánok!
Remélem segítettem, (fiú, 19 éves)
Szia!
Nem kellene öngyilkosságon gondolkodnod.. Hidd el, saját tapasztalat. Csak azért nem próbáltam meg mert anyám megpróbálta helyettem. Ezért csak vagdostam magam. Inkább próbálj meg tényleg tanulni és új barátokat keresni, ha már a mostaniak ezek szerint nem állnak normálisan melletted (hidd el, ilyenkor kiderül hogy ki a barát és ki nem) Valószínű apud tényleg jót is akar, bár ezt nehéz így megítélni, úgyhogy nem értek egyet némelyik előttem szólóval. Nem kívánom nekik hogy ilyen helyzetben legyenek.
És ha bármiben tudok segíteni írj privit. Tudom hogy nem sokat jelent, de akkor is.
Ne add fel. Most baj van, de elfog múlni. Apud meg amit mondd engedd el a füled mellett,ne figyelj oda a hülyeségeire. Az iskola az meg csak iskola, ha most megbuksz, majd a következő évben jobban fog menni.
Fogd fel úgy, hogy ez az év most sz@r volt, de a következő sokkal sokkal jobb lesz,minden rendben lesz.
De ne gondolj az öngyilkosságra, ne okozz fájdalmat a szeretteidnek. Légy erős és bizonyítsd be magadnak, hogy érsz te annyit mint más. 16 éves v agy előtted az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!