Mit gondoltok: 18-20-25-28 év még elfogadható korkülönbség egy nő és egy férfi között? (Ha a férfi az idősebb. )
Senki nem tilthatja meg, ha felnőtt emberek vagytok.
Viszont érdemes lenne hallgatni azokra, akik már megpróbálták. Ha belekezdesz egy ilyen kapcsolatba, a legjobb eset, hogy egy korban stimmelő párnál sokkal több napi problémával megküzdve lehet egy olyan kapcsolatod, ami ugyanolyan jól működik, mintha nem lenne korkülönbség. Tehát - bár boldog vagy - hátrányosabb helyzet, mintha egy nálad pár évvel idősebb férfi lenne a párod. Az esetek nagyobb részében viszont csak a hosszú távú csalódásra és kiábrándulásra vált jegyet az ember, ha ilyen kapcsolatba kezd.. A szerelmet nem igazán lehet irányítani, viszont megmérgezheti, ha az ember agya küzd ellene. Ezért nem érdemes közel engedni azt, akit az agy nem fogad el, mert ha a szív belehabarodik, bajok lesznek..
Szóval én soha nem kezdenék ilyen kapcsolatba. Szerintem sok a korkülönbség.. de úgyis te fogod eldönteni, hogy neked nyújt-e eleget az egész ahhoz, hogy ellensúlyozza ezt a dolgot.
Úgy gondolom, hogy a Kérdező nincs benne egy konkrét szituációban, hanem csak általában érdeklődik.
Én is úgy gondolom, ebben nincsenek kőbe vésett szabályok, és kapcsolatuk az adott két ember magánügye ugyanúgy, mint bármilyen más korkülönbség esetén. Sőt, az is mindegy, hogy a nő az idősebb, vagy a férfi. Ismerek olyan -kívülről- jónak látszó kapcsolatot, ahol a fiú 20 évvel fiatalabb.
De...!
De a hozzászólások jelentős részében olvasható figyelmeztetést érdemes megfontolni!
Nem véletlenül alakúlt úgy, hogy a párok általában hasonló korúak! Ennek több oka is van. A már említett gyerekvállalás kérdése, a kölcsönös szexuális affinitás, a személyiségek kiforrottsága, stb.
A kedvesemmel néhányszor beszélünk mi is erről a témáról, mert a bátyja 52 éves, annak a barátnője meg még középiskolás. A báty 2x is elvált, talán nem véletlenül...Nem a hűtlenség, inkább a problémák kezelése, megoldása lehetett az ok nála a két válásnak, és most a fiatal lánnyal nagyon boldogok.
Nagyon mélyenszántó témákba egyikük sem kezd, azon a szinten eltársalognak, amit a 20 évesek tudnak, és ez a pasasnak elég, sőt. A nyafogást nagyon jól kezeli, nagyon türelmes fazon. Mi úgy látjuk, MOST szeretik egymást, és így megy ez már 3 éve.
Azt pedig előre nem tudja senki sem, hogy mit hoz a jövő, hogy állunk együttesen a problémákhoz.
Vannak olyan emberi tulajdonságok, melyek adottak és nem változnak, ez egyénenként változó.
Tehát én nem törnék pálcát az ekkora korkülönbség felett, mert minden gyakorlat más, mindenki mást hoz ki a másikból.
Én sosem vonzódtam az idősebb korosztályhoz, de életem párja mégis 11 évvel idősebb. Így esett, jól esett :)
Szia!
A párom és én köztem 15 év van. Mikor összejöttünk ő 30 én meg 15 voltam. Senki nem jósolt sok időt kettőnknek, max félévet. Nos, mi már több, mint 5 éve vagyunk együtt, és lassan 3 hetes lesz az első kisbabánk. Rengeteg nehézséggel kell-kellett szembe néznünk. Mivel én alacsony vagyok, babaarcú, még most is van aki a lányának néz. És vannak olyan "kedves" emberek akik attól, h mi szeretjük egymást undorodnak, beszólogatnak...stb, pedig igazán nincs semmi közük hozzá. Azt kell, h mondjam, az évek alatt összecsiszolódtunk. Ő hozzám fiatalodott, én meg hozzá öregedtem. Hasonló lett az érdeklődési körünk, a barátaink is örülnek nekünk. És elhiheted nagyon szeretjük egymást és bízunk is másikban, mert ha nem így lenne, nem vállaltunk volna gyereket. Azzal pedig ne foglalkozz, h ki mit mond, mert neked kell szeretned a választottadat, nem pedig az utcán mászkáló járókelőknek, akiknek lehet nincs is ki mellé feküdniük esténként....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!