Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt már bonyodalom a abból,...

Volt már bonyodalom a abból, hogy te szegény vagy, ő gazdag? Vagy fordítva? Még mindig léteznek a társadalmi különbségekből származó előítéletek?

Figyelt kérdés
Pontosabban: volt olyan kapcsolatotok, amelyben nagy volt a különbség vagyoni helyzet alapján? Voltak ebből problémák, szemétkedések, akár a rokonoktól akár a párod felől?
2011. máj. 23. 12:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem volt ilyen probléma: mind a ketten csórók voltunk :-)
2011. máj. 23. 13:11
 12/18 anonim ***** válasza:
74%

Igen, volt. Ott én (N) voltam úgymond a "gazdagabb", de ezalatt azt értem, hogy engem a szüleim még eltartottak, az exemet nem. A mi családunk nem áll rosszul anyagilag, milliomosok nem vagyunk, de soha sem szűkölködtünk. Mint írtam, én még tanultam, az akkori barátom pedig a doktori ösztöndíjából élt.

Ráadásul lakáshitele is volt, szóval nagyon spórolt. Engem ez nem zavart, mindig tekintettel voltam rá, soha nem pampogtam neki, hogy nem megyünk sehová. Igyekeztünk olcsó vagy ingyenes programokat csinálni, semmi gond nem volt ezzel.

Más problémák viszont eléggé jelen voltak... hogy mi, az most tkp. nem is fontos, de a lényeg, hogy a kedves exnek volt képe azzal az indokkal szakítani velem, hogy ő most sz*r anyagi helyzetben van, nem tud rám koncentrálni (mondtam, ez nem gond, megértem, támogatom addig is érzelmileg, mellette állok), persze nem kért belőlem. Sőt közölte, hogy mi annyira más anyagi helyzetből jöttünk, hogy ez a kapcsolat nem működhet.

No comment.

Mert még ha az lett volna, hogy egyfolytában nyávogok neki, hogy menjünk már el külföldre nyaralni, hívjon meg étterembe stb. stb, akkor megértem, hogy zavarja a dolog. De mint írtam, maximálisan megértő voltam vele, továbbá én is tisztában voltam azzal, hogy oké, szerencsés helyzetben vagyok, de nem "vágtam fel" a pénzzel, hiszen nem én kerestem meg, hanem a szüleim. Nem érzem azt, hogy bármi olyat tettem volna, amivel "kiérdemeltem" volna a szakítást.

Szóval nálunk igazából nem az anyagiak miatt történt a szakítás, hanem csak a kedves ex takarózott ezzel a dologgal.

2011. máj. 23. 13:16
 13/18 anonim ***** válasza:
30%
Nekem volt ilyen kapcsolatom. Az akkori barátom olyan nagyságrendekkel volt gazdagabb nálam, hogy azt mérni se lehet. Benne vannak Mo. leggazdagabbjai közt, de nem publikusan. Én soha nem bírtam ezen úgy Isten igazából felülemelkedni, bár soha nem éreztette velem a család, hogy én "csak" egy szegény lány vagyok, nagyon rendesek voltak, de mégis rettenetesen feszélyezett a helyzet. Azt tapasztaltam, hogy az igazán gazdag emberek igényszintje jóval magasabb, amivel én egyszerűen nem bírtam felvenni a versenyt: évi többszöri külföldi, sőt tengerentúli kiruccanások, költséges sportok, hobbik, szórakozási fajták. Az exem természetesen mindig állta ezeket, de ez is rém kínos volt, persze szabadkoztam, hogy nem szeretnék menni, de neki mivel ez volt a normális, habozás nélkül kifizette. Ha tartottam volna az ebet a karóhoz és folyamatosan hárítom ezeket, akkor meg nem lettek volna közös élményeink. Nekik egy csendes parki séta, vagy egy laza éttermezés nem pálya, és nekem max. erre telt volna. Soha nem tudtam volna beilleszkedni és azonosulni ezzel a felfogással/környezettel/társasággal. A gazdagok baráti köre is gazdag, pont mert a közös élmények, felfogás kötik össze az embereket.
2011. máj. 23. 13:16
 14/18 anonim ***** válasza:
84%
Ez akkor nem is igazán pénz, hanem felfogás kérdése. Én például kifejezetten a csendes, meghitt kirándulásokat kedvelem, szeretek egy jó étterembe beülni, és nagyon kevés gazdag barátom van, mert egyszerűen nem fekszik az az életstílus ami sokaknak ezzel együtt jár. Szeretek támogatni beteg gyerekeket, állatmenhelyeket, egy csodás természetben való séta csak a családdal a legnagyobb élmény számomra. Nem a pénzen múlik ez, hanem az emberen.
2011. máj. 23. 13:21
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekem volt miliomos barátom,de mi volt h. csak egy romantikus sétát tartottunk,persze mint ő fizetett ha mentünk valahová,ami nekem rosszul esett,de tény lehet ezért is hozzásegített ahhoz h. ennyire megszeressem,mert vele voltam elöszőr igazi étterembe,vele volt életem első kiruccanása egy romantikus panzióba az erdő közepén,életemben elöször vele ültem kabrioba stb.Ezek felejthetetlen dolgok,de persze sose fogadtam el semmi olyan tárgyat amit csak úgy venni akart,amiket hagytam az csak a közös programok finanszírozása.Tőlem sose fogadta el ha én fizetek vmit,egyedül ha előre megvettem az innivalót,vagy csokit,annak nagyon örült.Már nem vagyunk együtt, ő kiköltözött külföldre,de nem emiatt lett vége,hanem a munkája miatt nem tudtunk volna találkozni.
2011. máj. 23. 13:27
 16/18 anonim ***** válasza:

Nálunk most ez a helyzet.

A rokonaival nincs baj, de néhány ismerős nézéséből látom, hogy teljesen biztosak benne, hogy a pénzéért vagyok vele.

2011. máj. 23. 14:39
 17/18 anonim ***** válasza:
25%
Sajnos most is van előítélet, mert a mostani páromnak pozitív vagyona van, nekem meg negatívban ugyanannyi, ami kb. 3 milliót jelent. Ugyan ő azt mondja, hogy már nem érdekli a dolog, de bennem bennem van a kisebbségi komplexus emiatt, mert a megismerkedésünk elején, amikor még csak barátkoztunk, volt olyan beszélgetésünk, amiben mondta, hogy sose kezdene ki komolyan egy olyan nővel, akinek hitele van. Akkor elmondtam neki, hogy nekem van, és megbeszéltük, hogy azokhoz neki semmi köze, nem kell hogy segítsen, mondta is, hogy eszébe se jutna olyasmi, hogy más hitelébe ő akár 1 ft-ot is adjon. De sosem volt belőle kettőnknek konfliktusa ezen kívül, viszont bár 1,5 éve vagyunk együtt, emiatt, hogy mit szólna hozzá a rokonsága, nem beszél rólam, és ők úgy tudják, hogy egyedülálló, nincs senkije. A közösségi oldalakon is éppen ezért egyedülállóként tünteti fel magát. A barátai és a haverjai tudnak csak rólam, hogy vagyok. 29N
2011. máj. 23. 14:54
 18/18 anonim ***** válasza:
Ez nálunk így van. A barátom (25) családja nagyon rossz anyagi helyzetben van, mi nem azt mondom, hogy gazdagok vagyunk, de azért mindig jut arra, amire szükség van. Engem még a szüleim tartanak el, egyetemre járok. Hozzánk költözött, havonta ad le pénzt. Ezekből nem is volt probléma idáig, de most már néhány hónapja munkanélküli. Anyáméknak sem tud fizetni, és folyton kölcsön kér tőlem, ami engem már kezd zavarni. Képzettsége sincs, és kezdek elgondolkozni azon, hogy így milyen is lenne az életünk (elég komoly a dolog). Ha van is munkája, nem tud bánni a pénzzel. Sokat gondolkozom ezen.
2011. máj. 23. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!