Mit lehet tenni egy teljesen elkallodott gyerekkel? A többi lent.
A testveremrol van szó,ki a napokban töltötte a 16ot.Nagyon nehéz,rossz gyerekkorunk volt,de én is felnottem,sikerült több szakmát is szereznem.
De öcsém nem hajlandó suliba járni,tanulni,pedig okos gyerek,hamar tud tanulni ha kicsit is odafigyel.Otthonról elszokik,rossz társaságba keveredett,s balhét balhé hatara halmoz,amikből rendőrségi ugy lesz.
Több mint 2honapja nem volt iskolában,hiába tesz bármit anyukám is.De ott van egy 4eves öcsém is,kire figyelni kell ugyanúgy.
Sajnos mar látszik,nem fogja befejezni a 8.at,evismetles lesz.
Van-e itt Mo-on arra lehetőség,hogy bentlakásos iskolában teljesebb mértékben oda tudnak figyelni az ilyen gyerekekre,s maximális tisztelet mellett tiszteletet tanítanak nekik?Mar nem bírja a családom sem amit tesz,s nem Kepes megérteni hogy tetteinek következménye van.
Nem tudom hogy segíthetnek rajta....
S az elbeszelgeteseken,büntetéseken,mindenen tulvagyunk.....
Semmi nem hozott érdemi előrelépést....
Ha a hegyi beszédek nincsenek rá hatással, akkor próbálkozzatok valami keményebbel. Vigyétek el pl. börtönlátogatásra, az lehet hogy elgondolkodtatná.
Egyébként meg kell találni azt a területet, amiben jó, ahol sikerek érik és oda kell irányítani az energiáit.
Hogy a fenébe vegye magához a kezelhetetlen testvérét Budapestre, amikor nemsokára megszületik a saját gyereke, akivel azért lesz némi egyéb dolga is.
Nézd, én nagyon megértem az aggodalmadat, szomorúságodat, de te a 16 éves öcsédnek nem az anyja vagy, hanem a testvére, akinek nemsokára a saját gyereked sorsa lesz a legfontosabb. Kicsúszott anyád kezéből, talán azért, mert őt túlságosan lefoglalta a most 4 éves öcsétek.
Ezen te, érdemben nem fogsz tudni segíteni, főleg úgy, hogy ő magasról sz@rik mindenki segítő szándékára, és józan érvre.
Talán, ha egyszer idegenek, kívülállók, maga a "törvény" szembesíti őt azzal, hogy nem járható út amit választott, akkor észbe kap. Ti próbáljátok őt megóvni a legrosszabbtól, a rendőrségi ügyektől, a fiatalkorúak börtönétől. Ő meg abban a biztos tudatban, hogy a családja összetöri miatta kezét-lábát, egyik balhéból a másikba keveredik majd.
Hát egyszer hagyni kéne, hogy csinálja végig egyedül. Ne legyen mellette aggódó anyuka, szerető nővérke, legyen kemény fiú, vállalja a saját hülyesége következményeit mindenestől. Rendőrséget, kihallgatásokat, elzárást, ahol nagyon hamar megtanítják majd neki, milyen senki abban a világban. Utána talán tudtok majd feltételeket szabni neki. Utána talán megérti, hogy a saját életével sem érdemes játszania, a tiétekkel meg nem tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!