Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kaptam egy nagy lehetőséget....

Kaptam egy nagy lehetőséget. Éljek vele?

Figyelt kérdés

18 éves múltam, most érettségiztem, de kitudnék menni egy évre aupairkodni, már le van beszélve minden, és biztos az enyém a hely.

Viszont van barátom, már majdnem 3 éve vagyunk együtt. És több mint egy éve itt lakik nálunk. Fontos nekem a kapcsolatunk, de ez mégis egy nagy lehetőség, és én még azon is gondolkodom, hogy esetleg ott maradok, és kint végzem el az egyetemet. Nagyon szeretném ezt. A barátom viszont nem repes az ötletért, hogy lelépek egy évre.

Tudja, hogy tervezem, és hogy nagyon szeretném, de eddig nem volt biztos, hogy összejön a munka, és most két napja kaptam meg a nagy hírt hogy mehetek. Én nagyon örülök neki de nem tudom, hogy hogy mondjam meg neki.

Tudom, hogy ilyen lehetőség nem sokszor adódik, de nem szeretném megbántani.

Viszont az álmaimat sem szeretném feladni.

Mit gondoltok erről?

2011. máj. 21. 14:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Szerintem is élj a lehetőséggel.A barátod ha szeret megfogja érteni.Eleinte biztos,hogy nehéz lesz neked is és neki is,de tudjátok majd tartani a kapcsolatot remélhetőleg és elrepül az az egy év:)

Végülis ha minden jól megy akkor örökre együtt maradhattok,ez pedig csak egy év...:) de ez csak egy tipp.Gondold végig és beszéljetek erről.Remélem jól döntessz,sok szerencsét:)!;-)

2011. máj. 23. 18:36
 22/31 anonim válasza:
Menj anyum is ilyen cipőben járt. Ő maradt apa miatt, egy kis időt kitudtak volna bírni 1más nélkül, akkor valószínűleg nem itt tartanánk ahol... Lehet hogy most én se írnám ezt. Ha szeret megvár lásd vv4.
2011. máj. 23. 18:36
 23/31 anonim ***** válasza:

Ha egymásnak vagytok teremtve, akkor ez nem lesz akadály.

Nem lehet, hogy kimenjen ő is, valamit csinálni ?

Ne add fel az álmaidat. Azokat nem lehet elhalasztani, mikor lehetőség van lépni kell. Még igen fiatalnak hangzol, párod lehet még olyan aki álmaiddal lehetőségeiddel együtt elfogad, és örül neked, szeret téged. Ne hagyd, hogy most még visszatartson ilyesmi.

Párt találni szerintem könyebb, és egyelőre neked úgy tűnik nem is az a fontosabb valld be . (bár fontos. )

Megfogod bántani, mert ő úgy fogja fel, tehát ez nem rajtad múlik igazán. Ő számított erre, nem hitte igaz lehet, most hogy itt van, koppan. Ilyen az élet, nem ez lesz neki utolsó koppanása, mindenkinek kijár néhány sajnos.

Ne hidd, hogy az első persze nem is tudom első e, de 15 éves korodban már el kell döntsd ki mellett maradsz. Bár már 18 vagy, de ne hidd, hogy nincs más a világon, mert korán belementél egy elég hosszú kapcsolatba.

Ilyen idős korban még álmai után hajt az ember inkább szerintem.

2011. máj. 23. 19:09
 24/31 anonim ***** válasza:

Szia!

18 eves voltam, es egyetemi felveteli elott alltam en is, mint te (aztan fel is vettek, de halasztottam), mikor kimentem az egyesult allamokba. (nem au-pairkent) Aztan egy evvel kesobb felvettek egyetemre, elvegeztem osztondijjal, most mar allampolgar vagyok, az angolomrol nem ismeri fel senki, hogy nem vagyok amerikai, ferjem van es gyerekem, jol fizeto allasom, amit elvezek, evente ketszer tudunk jarni nyaralni a mo-ra latogatason felul ugy, hogy egyikonk se keres sokat amerikai viszonylatban, stb.. Ugy erzem elkoltozni a leheto legjobb dolog volt, amit tehettem, eletem legjobb donteset hoztam meg akkor, kalandor fejjel 18 evesen. Pedig csak ugy voltam vele, hogy (bocsanat a tragarsagert:)) "b.assza meg, 18 eves vagyok, elottem az elet, miert ne??" Ha ehelyett azon szenvedek, hogy mi lesz, ha ez ido alatt elfelejtenek a barataim, elhagy a pasim, stb, akkor lehet, hogy most egy sokkal kevesse boldog eletet elek. Megtalaltam az otthonomat ebben az orszagban, es tudom, hogy ezt a sok osmagyarnak nehez olvasni, de amerikai vagyok, ez a hazam, itt szeretek elni. Persze megeshet, hogy mo-n sokkal sikeresebb lettem volna, de orokke ott lett volna bennem a tuske, hogy mi van ha? Raadasul ezzel a rizikoval szamolni kell, nem tudhatod elore, hogy mi a jo dontes, de neha kockaztatni kell, ettol izgalmas az elet:)

Egy szo mint szaz, vagj bele, mert egy eleten at banni fogod, ha nem teszed!

2011. máj. 24. 01:40
 25/31 anonim ***** válasza:
Ahogyan az Edda is megénekelte: "Ha feladod az álmaid meghalsz, élve halsz meg." Szal irány kifele :), pasid megvár!
2011. máj. 24. 09:03
 26/31 anonim ***** válasza:
A barátod félt,félti a kapcsolatotokat.Ez normális, ha nem így lenne,azon kéne gonolkoznod,h megérte-e az elmúlt három évet rápazarolnod! DE! Tegye ezt úgy,h ne gátolja az álamid megvalóstását.Beláthatja,h ha együtt maradtok,akkor ez akár a kettőtök jövője szempontjából is fontos lehet! Gondold végig,h ha (mint írtad,nem elősször),ennyire távol esnek egymástól a vágyaitok,álmaitok,nem fogjátok-e kioltani egymást a jövőben is. Mi van ha most nem méssz??? Mondjuk 5 év múlva szakítotok,egész életedben ezen keseregnél. Mi van ha méssz??? Ha kibírja a kapcsolat,akkor olyat kaptál a élettől,amire mindig emlékezni fogsz.Ha nem bírja ki,akkor hidd el nekem,h ennek így kellett lennie! Lehet,h te magad sem fogod bírni...ezt sem lehet tudni!Minden szavadból süt,hogy menni szeretnél. HIDD EL,AZ A PASI,AKI NEM TÁMOGATJA AZ ÁLMAIDAT,AZ NEM ÉR ANNYIT,H FELADD ŐKET ÉRTE!!!! Ettől jobban nem lehet megfogalmazni! Sok szerencsét! 30/N
2011. máj. 24. 09:30
 27/31 anonim ***** válasza:

Az au-pairkedés igenis lehetőség arra, hogy világot lásson, új benyomások érjék és nem utolsósorban aktívan nyelvet gyakoroljon, szóval ha meg nem haragudsz, N32, kissé savanyúnak tűnik a szőlő... Senki nem állította, hogy ez lesz élete csúcspontja, de itt pont az a lényeg, hogy valakinek bejön, valakinek nem. Ismerek olyanokat, akik nagyon jól érezték magukat, a család megbecsült tagjai lettek, barátokat találtak. Mellesleg a külföldön való huzamosabb tartózkodás önállóságra, talpraesettségre, nyitott gondolkodásra nevel. Menj kérdező mindenképpen és én elgondolkoznék, hogy van-e értelme egy olyan kapcsolatnak, aki mellett nincs lehetőséged fejlődni és csak visszahúznak. Én a leendő munkámból eredően évente több hónapot is Svájcban illetve Németországban fogok tölteni és ha ezen a párom megsértődne, nem is kérdéses, hogy mi/mi lenne fontosabb a jövőben...

25 N

2011. máj. 24. 09:38
 28/31 anonim ***** válasza:
*ki/mi
2011. máj. 24. 09:39
 29/31 anonim ***** válasza:
Én is szeretnék kimenni egy évre.Jól fogadta a bejelentést, csak félt. Az egy évre meg azt mondta, hogy az még kibírható, csak nehogy kint maradjak(pozitív értelemben) és ő meg ne tudjon utánam jönni :)
2011. máj. 24. 12:57
 30/31 A kérdező kommentje:

köszi:)

köszönöm a megerősítéseket, menni fogok. :D

2011. máj. 25. 10:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!