Mennyi időnek kell eltelnie, hogy a 2éves kisfiamnak bemutassam a új pároma?
Nem hiszem, h megbántanád, azért 2 évesen még nem érti annyira a dolgokat. Elég, ha csak sokszor látja veled, és majd később, pár év múlva mondod el neki, ki is ő.
Gondolj csak bele! Hány emléket tudsz magadban fölidézni 2 éves korodból?
Első emlékem 4 éves korom körül való.
Szerintem nem lenne neki bántó, nem is fogná föl olyan mértékben.
Az a lényeg, h veszekedni, kiabálni ne lásson, mert az hat rá, pedig lehet, h azt sem érti.
Nem hiszem, h külön be kéne neki mutatnod az új párodat.
Vigyétek el magatokkal vhova, amit szeret, játszótérre, Margitszigetre bringozni, vagy mesedélutánra...
Első válaszoló vagyok.
Első emlékem: édesapám megjelenik a szobaajtóban egy hatalmas zöld zsákkal, és belesöpör mindent, amit a polcra tettünk. A zsákot fogja, és kiteszi a bejárati ajtó elé.
Miért? Mert bátyámmal nem pakoltunk el.
Később, már tizenéves koromban mesélték el a folytatást, h mi történt utána: visszahozta a zsákot, és kiborította, h jó, akkor 4-ig van időnk elrámolni. Majd 4-kor jött, és megszólalt: "Pakolás felfüggesztve", mi meg ott sírtunk tesómmal, h "Te tudod, mi az a felfüggesztve?" és kétségbeesetten pakoltunk tovább.
Mellesleg biztos vagyok benne, h 4 éves korom előtt is történt velem rossz dolog, ami negatív nyomokat hagyhatott volna bennem, és abból az időszakból is kéne legyen vmi rossz emlék. Mégsincs. Sőt, szüleimet is nagyon szeretem, mind a kettőt.
Nem tudom, miért hurrogtál le. Én sem mondtam neki, h "mutasd be a kisgyereknek az új párodat", hanem h a kisgyerek úgy szokja meg, h több időt tölt vele. És csak később kerüljön rá sor! Kicsit félreértettél.
Negatív emlékként meg biztos nem az marad meg benne, h egy másik ember is játszott vele, hanem az, ha kiabálnak, veszekednek körülötte.
Szerintem nem figyeltél rám eléggé.
De persze nem kell egyetérteni velem, és nem is kell megfogadni a tanácsaimat, én csak válaszoltam a kérdezőnek. (22/L)
Mi már az exxel 1,5 éve vagyunk külön,és már teljesen hozzászokot a pici!
Az uj párommal egy hónapja vagyunk együtt,és nagyon imádjuk egymást!Arra gondoltam hamár ennyire komoly a kapcsolat,nem lehet nagy probléma,ha apránként megismeri őt a kicsi.Páldául elmennénk együtt a játszótérre vagy valami.Nagyon hamar ismerkedik,barátkozik a kisfiam.
Olyat majd nem lehetne csinálni legközelebb, hogy először megismeritek a párotokat, laktok vele, nagy szeretetben és majd csak később, ha biztos minden, akkor szültök?
Felfogjátok ti egyáltalán mit jelent a válás, gyerekszülés, gyereknevelés? Mert itt a kérdező meg néhány válaszadó kb egy 16 éves csitri szintjén van.
Szia!
Pontosan azt akartam írni, mint az utolsó:
Egy egy hónapos kapcsolatot nem lehet komolynak tekinteni. Még a szemed előtt van a rózsaszín köd, nem biztos, hogy számodra kedvező tulajdonságokkal rendelkezik, lehet, hogy csak látni véled.
Szerintem még nagyon ráérsz a bemutatással, és akkor sem úgy, hogy drága kisfiam, ő anya szerelme, hanem előbb, mint egy barátodat mutasd be, és akkor nagyobb a valószínűsége, hogy nem betolakodóként fog rá tekinteni.
Remélem megtaláltad az Igazit!
Köszönöm a válaszokat!Én is remélem hogy ő a nagy ő!
Csak nekem nehezebb dolgom van,hiszen egyedül nevelem a kicsit,és nemigazán van,akire rábizhatnám a kicsit,amíg talizok a párommal.Még az apjára sem,mert most is nagyon felelőtlen ember!Sose tud pontos időt mondani,hogy mikor viszi magához,vagy mikor hozza haza.Mindig az én időmet osztogatja be.Ez itt a probléma.Én is arra gondoltam,hogy nem ugy ,mint szerelmemet mutatom be,hanem mint egy barátot,apránként,és fokozatosan ismerkedjenek,mint bárki mással!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!