A volt férjemmel a válás elött jópár évvel közösen felvettünk hitelt, és miután elválltunk ő eltűnt és az én minimálbéremből vonják le az összeget. (35ezerből élünk így) Mit tudok az ex ellen tenni?
A volt férjemmel a válás elött jópár évvel közösen felvettünk hitelt,és miután elválltunk ő eltűnt és az én minimálbéremből vonják le az összeget.A válóperen egy olyan papírt hozott magával,hogy fiatalok segélyéből él (teszem hozzá 40 év körül volt már akkor) és CSAK 4EZRET fizet a gyerek után! A válás 4évvel ezelött volt kb.! A napokban e-mailen keresztül felkeresett,hogy érdeklődjön mikor tölti a gyerek a 18. évet és hogy tovább tanul-e,mert érdekli,hogy meddig kell még fizetnie. Mit tudnék csinálni ellene? Nincs annyi pénzem,hogy normálisan eltudjam tartani magunkat, már 1éve elvették felőlünk a lakást is,mert az is közös volt,és most a jelenlegi élettársamnál lakunk,de ez nekem terror.
Tudtok valamit ajánlani,hogyan tudnám akár fizetésre kötelezni vagy börtön vagy akármi?(perre nem tudom vinni az ügyet,mert ha jól tudom az is pénzbe kerül!) El vagyok keseredve!
Édes Jó Istenem! Ilyen pofátlan férfiak is léteznek! Nem vagyok sajnos jogász, de a körzeti családsegítő szolgálatban valószínűleg tudnak neked tájékoztatást adni az ottani ingyenes jogi tanácsadásról (nálunk, Miskolcon minden héten egyszer van ilyen). Egy jogász nyújthatna neked szakszerű segítséget.
Mellesleg javasolnám, hogy a csemetédet járasd addig iskolába, amíg lehet (különböző megkötésekkel a 25. életév betöltéséig jár, ha a gyerek nappali tagozaton tanul). Továbbá valahogyan nyomozd ki, hogy milyen jövedelemforrása(i) van(nak) a "kedves" volt uradnak, mert ha csak jövedelempótló támogatást kap (és egy iskolaköteles gyereke van), akkor irreálisan alacsony az a havi 4 ezer Ft.
Szia, itt a neten is tudsz kerdezni jogaszoktol a jogiforum.hu-n!
De a bankba nem tudsz bemenni, es megmondani, hogy keritsek elo a volt ferjedet, es kotelezzek a fizetesre? 2-en vettetek fel a hitelt, neki nem kotelessege fizetni?
Nem ketten vették fel a hitelt, hanem mindketten egyetemleges adósok. A banknak meg esze ágában nincs addig foglalkozni az üggyel, amíg valamelyik adós fizet. Mi érdeke fűződne hozzá, ha a bank a pénzénél van? Ha a kérdező sem fizetné, hidd el, hamar "utánamennének" a volt férjnek is.
Kicsit összetett az ügy, amit a kérdező felvetett.
Először is a hitel kérdése: Mivel a hitel közös volt, így a vagyonmegosztásnál ezt a kérdést érinteni kellett az ítéletnek. Gyanítom, hogy mindkét fél kötelezve van a hitel fele-fele arányú törlesztésére. Ha így van, akkor az eddig megfizetett törlesztőrészletekre vonatkozóan már be is nyújthatod a bíróság felé a fizetési meghagyást, és kérheted az elmaradt kamatokat is.
A gyermektartás kérdésében: a négyezer forint ABSZOLÚT IRREÁLIS. Tessék a gyermektartás felemelésére pert indítani az eredeti ítéletet hozó bíróságon.
Sajnos kedves válaszolók a bíróság is átlett verve,mert ők se tudják előkeríteni.
Meg ne mondja már nekem senki,hogy 4-5 éve fiatalkorúak segélyéből él vagy mi a frászból,ami akkor 16ezer Ft körül volt.
A férjeddel kapcsolatban a családsegítő szolgálathoz fordulhatsz, ott vannak jogászok, akik hivatalból segítenek.
Azt írod, hogy a lakást már egy éve elvették (gondolom a bank elálverezte), akkor mit von le a bank a fizetésedből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!