Alkoholistával együtt élni? Ti mit tennétek? Van egyáltalán ebből kiút?
Ha közös a lakás, akkor kitenni nem lehet az alkoholista családtagot. De az is nonszensz, hogy nektek kelljen menekülnötök, pedig nem is ti vagytok a bűnösök. Én úgy látom, hogy a legjobb megoldás az lenne, ha édesanyád beadná a válópert, és megegyeznének abban, hogy a közös tulajdonú lakást - vagy két kisebb, teljesen külön lakássá alakítják, vagy eladják, és a pénzt megfelezik. Ha a válópert eddig még nem adta be, talán apádra már az is pozitív hatással lehet, ha látja, hogy nincs tovább. De ha nem változik, akkor sajnos marad a válás.
Ha nem akar anyukád válni, akkor is lehet egy vagyonmegosztást kérni ügyvéd előtt. Persze ehhez beszélni kell az apáddal, ami italos állapotban reménytelen.
Bárhogy dönt is anyukád, szerintem az, hogy elhagyjátok a közös lakást, csak apádnak kedvez, mert ottmarad neki minden, tovább ihat, ti pedig kezdhetitek előlről a nulláról. Elhiszem, hogy a szived hasad meg anyukádért, de arra is gondolnod kell, hogy lassan a saját életedet kellene már majd élned. Lesz éppen elég kiadásod, nem nagyon fog majd még arra is telleni, hogy anyukádat támogasd. Itt, most neki kell döntenie, és cselekednie.
17,03 vagyok!
Először a válópert kell végigcsinálni. Akkor a válást gyorsan kimondják, akkor is, ha valamelyik fél nem akar válni. Ugyanis törvény szerint senkit nem lehet kényszeríteni egy házasság fenntartására, aki abban már nem akar élni. Tehát a papád akármennyre ragaszkodik a házassághoz, ha az édesanyád indítja a válópert és végig ragaszkodik a házasság felbontásához, 2, max. 3 tárgyalás, és a házasságot már fel is bontották.
Ha ez lezajlott, lehet indítani a vagyonközösség megosztását. Ez bizony elhúzódhat (ehhez célszerű valóban az ügyvéd), de a törvény alapján ez is megoldható.
Annakidején én 15 évi házasságból úgy akartam kilépni, hogy nem kérek semmit a közösből, csak legyen már vége.
A bíró azt mondta, hogy ő megért engem, de a törvény szerint ilyen ítéletet nem hozhat, tehát a közös vagyon mégis meg lett ítélve.
Az egy következő lépés, hogy a határozat szerint hogyan és mikorra és milyen formában fogja a papád a mamádat kifizetni, és hogy ez esetleg még hosszú éveket vehet igénybe.
Az ilyen bonyolult vagyonmegosztási huzavona miatt szokták a válópert és a vagyonmegosztási eljárást külön lebonyolítani, hogy legalább a személyes szabadság mielőbb biztosítva legyen.
Ne várjatok sokáig! Nincs értelme! Mamád minél tovább halogatja, annál több időt vesz el nemcsak a te, de a saját későbbi nyugodt, boldog, kiegyensúlyozott életéből.
Sok erőt, kitartást, egészséget és boldogságot kívánok!
Szia!
Tudnál írni, hogy hogyan alakulnak a dolgaid?
Sajnos én is ebben a helyzetben vagyok, csak mégis annyi a különbség, hogy anyu inkább tűr, minthogy váljon, mondva, hogy már közel 40 éve házasok...
Persze én már nagykorú vagyok, de egyszerűen nem bírnék lakbért és rezsit fizetni a bevételemből, azért kényszerülök itthon meghúzni magam. :(
Pedig már az egérlyukban is meglennék, csak nyugalmam legyen a szokásos napi veszekedések helyett, amit szintén az alkoholizmus okoz.
Ami engem illet, én legszivesebben kicsinálnám az összes olyan alkoholistát, akitől családok/családtagok szenvednek......... :@ :@ :@
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!