Ha még nem váltam el, mert húzzák a válást, de a következő páromtól teherbe estem, kinek a nevén lesz anyakönyvezve a pici?
Na figyelj. Menjetek be a helyileg illetékes anyakönyvvezetőhöz és ő megmondja mit csináljatok.
Amúgy nem kell semmilyen ügyvédet fogadni, egyszerűen írni kell egy kérvényt, itt nálunk még a sürgősség miatt 2200 illetéket is kell fizetni.
Ha a válás és a szülés között nem telik el 300 nap, automatikusan a férj nevére anyakönyvezik a gyereket. Ezt a döntést jogi úton megtámadni csak a vélelmezett apának vagy az anyának van joga.
A jog nem ad helyet annak, hogy a tényleges apa adjon beadványt. Ez inkább formalitás, de ha sor kerül erre, akkor vagy te, vagy a jelenlegi férjed adja be az apaság megállapítására vonatkozó kérvényt!
Amúgy Zalában volt néhány éve (nem tudom, azóta sikerült-e megoldani) egy ügy. Az anya elmenekült a bántalmazó férj elől és talált egy új férfit. Teherbe esett, de mivel a volt férj nem volt hajlandó elválni, az ő nevére került a gyerek. A volt férj nem volt hajlandó lemondani róla, így sakk-matt a tényleges szülőknek.
Szóval arra is figyelni kell, hogy a vélelmezett apa ne akarjon keresztbe tenni, mert sajnos jogilag van rá lehetősége...
szerintem az exférjnek nem az a leghőbb vágya, hogy gyerektartást fizessen egy olyan gyereknek, aki nem is az övé. ezzel az egyszerű ténnyel rá lehetne venni, hogy ne szemétkedjen, és a valódi apa nevére kerülhessen a gyerek.
válást úgyis kimondják előbb-utóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!