Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha még nem váltam el, mert...

Ha még nem váltam el, mert húzzák a válást, de a következő páromtól teherbe estem, kinek a nevén lesz anyakönyvezve a pici?

Figyelt kérdés
2011. máj. 18. 08:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%

Na figyelj. Menjetek be a helyileg illetékes anyakönyvvezetőhöz és ő megmondja mit csináljatok.

Amúgy nem kell semmilyen ügyvédet fogadni, egyszerűen írni kell egy kérvényt, itt nálunk még a sürgősség miatt 2200 illetéket is kell fizetni.

2011. máj. 18. 08:45
 12/18 anonim ***** válasza:
82%
De milyen sürgősség? Ha még el sem vált, akkor akármilyen sürgős nem mehet hozzá az újhoz!
2011. máj. 18. 08:51
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A férjedén. Neki le kell mondania róla, az apának meg a nevére kell vennie... Konkrétan a volt pasimat hagyta ott a felesége, gyereket várt az új pasitól, és mivel már a 8. hónapban volt és rosszul viselte, ezért nem tudott eljönni a válásra (vidékre költözött). Így mivel még férjnél volt, mikor a gyerek született...
2011. máj. 18. 09:04
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Hiába mondd le róla a jelenlegi férje, és hiába ismerné el a pasija, hogy ő az apa, ha nem váltak el ill. az új pasi nem vette el, akkor a volt férj nevére kerül a gyerek!
2011. máj. 18. 09:07
 15/18 anonim ***** válasza:
73%

Ha a válás és a szülés között nem telik el 300 nap, automatikusan a férj nevére anyakönyvezik a gyereket. Ezt a döntést jogi úton megtámadni csak a vélelmezett apának vagy az anyának van joga.

A jog nem ad helyet annak, hogy a tényleges apa adjon beadványt. Ez inkább formalitás, de ha sor kerül erre, akkor vagy te, vagy a jelenlegi férjed adja be az apaság megállapítására vonatkozó kérvényt!

Amúgy Zalában volt néhány éve (nem tudom, azóta sikerült-e megoldani) egy ügy. Az anya elmenekült a bántalmazó férj elől és talált egy új férfit. Teherbe esett, de mivel a volt férj nem volt hajlandó elválni, az ő nevére került a gyerek. A volt férj nem volt hajlandó lemondani róla, így sakk-matt a tényleges szülőknek.

Szóval arra is figyelni kell, hogy a vélelmezett apa ne akarjon keresztbe tenni, mert sajnos jogilag van rá lehetősége...

2011. máj. 18. 09:15
 16/18 anonim ***** válasza:
64%
Bocsánat, a lényeg kimaradt, szóval te is hiába adsz be kérvényt, ha a vélelmezett apa nem hajlandó lemondani a gyerekről. Tudtommal ilyenkor a DNS teszt se ér sokat.
2011. máj. 18. 09:16
 17/18 anonim ***** válasza:
77%

szerintem az exférjnek nem az a leghőbb vágya, hogy gyerektartást fizessen egy olyan gyereknek, aki nem is az övé. ezzel az egyszerű ténnyel rá lehetne venni, hogy ne szemétkedjen, és a valódi apa nevére kerülhessen a gyerek.

válást úgyis kimondják előbb-utóbb.

2011. máj. 18. 09:50
 18/18 anonim ***** válasza:
54%
De jogilag nem így működik,hogy rá lehetne venni! Ez meg van határozva és kész.
2011. máj. 18. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!