Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyulolom az anyamat! Undorodom...

Gyulolom az anyamat! Undorodom tole. Mit csinaljak vele?

Figyelt kérdés
Anyám 10 éven keresztül alkoholista volt..nagyonsokszor leégetett,hozzám soha nem jöhettek barátnők,pasim,mert szégyelltem őt..nagyon undoritoan néz ki amikor részeg.Ráadásul sört iszik,roszabb mint egy férfi...Most az egész családot ellenem forditotta,idézem: egy kortyot nem ittam,mégis rámfogja ez a szemét !... Holott biztosan tudom,hogy ivott,mert hallom a hangján is...10 év alatt kiéleződött már erre a hangra a fülem,be tudom azonositani milyen a józan,és milyen a részeg hangja..Ellenem fordult mindenki,hogy miért csinálom ki az anyámat..Azt fontos tudni,hogy ők nem látják amikor anyám iszik,mert a kövezkezőképpen teszi. Elmegy a boltba,megveszi magának a 6-7 dobozos sört,eldugja őket,és sunyiba iszogat. Amikor tudja,hogy jön át hozzánk délután a mama,akkor gyorsan lefekszik,hogy ne vegyék észre rajta...szóval az egész úgy jön le,hogy hazudok..hiába mondtam mamának,hogy ittvannak a dobozos sörök,aztmondja az ő lánya nem ilyen...szerintem valahol érzi ,hogy igazat mondok,csak nem akarja tudatositani magában,merthát az ő lánya nemlehet ilyen züllöt...és inkább elhiteti saját magával,hogy anyám józan életü...Folyamatosan leéget amikor iszik,volt hogy felhivta a barátaimat és összevissza hablatyolt nekik a telefonba,és még akkor keveset mondtam el...temetésen engem kergetett egy doboz sörért..de fogtam és kiburitottam az egészet.4 évig nem ivott egy kortyot sem,most miért kezdte el megint?? pedig teljes nyugalomba él...mondjuk szerintem amúgysincs olyan ok,amiért egy nő elkezdjen inni..mert ez a szegénységi bizonyitványa..mit csináljak vele? elköltözni sajnos nemtudok...annyira gyülölöm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. máj. 17. 16:36
1 2 3 4
 21/37 tetris ***** válasza:
87%

Szia! Én úgy látom a helyzetet, hogy az elvonó itt már nem segít. Anyád súlyos alkoholfüggő. A hosszabb ideje fennálló alkoholizmussal az a legfőbb baj, hogy az ember személyiségét is súlyosan roncsolja, nemcsak a lelkét. Vagyis egyre gorombább, egyre agresszivabb, egyre kötekedőbb lesz.

Az alkoholfüggők soha nem ismerik el azt, hogy ők függők. Azt hiszik, hogy bármikor le tudnak állni. De ez nem így van.

Amit most megtehetsz az az, hogy a Gyámügyhöz elmész, elmondod a történetet. Aztán ők majd megmondják, hogy ilyen esetben mi a teendő.

2011. máj. 17. 18:01
 22/37 anonim válasza:
82%

Szia!

Az én nagyim gyámügyes volt és mesélt nekem pár ilyen esetről is. A legokosabb, amit tehetsz az, hogy elmész a Gyámügyesekhez! Hidd el, a legszebb éveid mennek el evvel, a hejedben bennem is ugyanilyen gyűlölet lenne (eléggé heves típus vagyok). Nagyon drukkolok neked. Másik, ültesd le anyád és mond meg neki (egyy józanabb pillanatában)hogy neked ebből eleged volt, mivel nem képes leállni, te mostantól NEM tekinted az anyádnak, NEM vagy többé a gyermeke. Nagyon kevés sajnos az esély, hogy ez jobb belátásra téríti, de lehet, hogy ad egy pici motivációt!

Sok sikert és jobb letet kívánok!

2011. máj. 17. 18:33
 23/37 anonim válasza:
82%
helyedben*
2011. máj. 17. 18:34
 24/37 anonim ***** válasza:
0%

Akárhogyan is van akkor is csak az ANYÁD!

Ha nem tudsz onnan elköltözni és ő sem változik akkor kénytelen vagy vele maradni és elviselni őt!Sajnálom ez az élet,és sajnos anyád az élet nem szép oldalát mutatja neked!

21/N

2011. máj. 17. 18:43
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia,remélem tudtál vmit intézni!

Írtad h hamarosan 18 éves leszel,akkor kérheted h családit és az árva ellátást neked folyósíták. ha iskolás vagy akkor ha elköltözöl otthonról mert anyukád alkoholista akkor fel vehetnek koliba.

Egyébként egy másik kérdésben darabolós gyilkosnak tituálnak,röhejes mondhatom.

Bátor vagy h ki mered mondani mit érzel anyád iránt. Tévedés h az anyát mindig szeretni,tisztelni kell.

2011. máj. 17. 20:14
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Pfff megértelek. Nálunk apám ilyen. 23 év kellett anyámnak ahhoz, hogy kirakja. Irtó gyenge jellem, csak felénk nagy a szája.

Ma is felhívtam apámat (egy szobát bérel, alig tud megélni a rokkantnyugdíjából), hogy rákérdezzek mi van azzal a 20 ezer forinttal, amit anyám kölcsön adott neki. Mit ad Isten, noná, hogy részeg volt. És kezdte a szokásos f.szságait darálni... Pénz meg persze sehol.

Tudom milyen ez, iszonyat. 23 évet éltem vele, elég volt.

Gyámügy mindenképpen, ök tehetnek valamit az érdekedben.

Sok sikert!:)

2011. máj. 17. 21:15
 27/37 anonim ***** válasza:
36%

Megírtam a véleményem és lepontoztak??!Mi értelme ennek a lepontozásnak?!

Szánalom

2011. máj. 17. 21:44
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Voltál gyámügynél?
2011. máj. 17. 22:07
 29/37 anonim ***** válasza:
15%

Lepontoztak? Engemet is és másokat is, akik nem olyan választ írtak, amit a kérdező elvárt!

Ergo: az egész kérdés kamu (=kitalált), és csak arra jó, hogy a lepontozással felborzolják az idegeit azoknak, akik megpróbálnak valóban használható válaszokat adni. Ez nem valóság, csak brahi!

Ne vedd a szívedre, vondd le a megfelelő tanulságot!

2011. máj. 18. 07:51
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Sya ha be toltod a 18 elet evedet akkor igen meg kaphatod az utanad jaro penzeket.akkor mar termeszetesen lepni is tudsz.mivel nagy koru leszel.sajnalom hogy ilyen edes anyad van .az enyem egy tunemeny volt de sajnos o mar nem lehet velunk.kitartast .es mind kivul allo es jo akarod csak annyit mondok halgass a szivedre es kivanom hogyha tovabb is tudsz majd lepni akkor jo uton haladjal.mert tudod szoktak mondani rossz utan jon a jo .en sem hittem benne de majd meg latod hogy igaz.
2011. máj. 18. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!