Miért nem érti ezt meg anyukám?
Én is félek a pókoktól (17/F) de azért ennyire nem...
Én is a megbeszélést javaslom, ha lehiggadtál kicsit, menj oda anyudhoz és először is kérj elnézést a kilötykölt vízért (ezzel már nyitottál is, könnyebb lesz beszélgetést kezdeményezni a dologról), utána vezesd fel, hogy igazából mit is érzel, mennyire rosszul vagy tőlük. Sok sikert
Én pánikrohamot kapok tőlük, anyukám, apukám pedig kiröhög...
Megértelek..
16/L
Szia! Elöször is nagyon sajnálom h ilyenek a szüleid! én is pók fóbiás vagyok, de anyum megért és mindig elviszi nekem. már megtanultam kezelni, már agyon merem ütni seprűvel, v újsággal..(ugy látom az irásodból, Te is igyekszel leküzdeni és nem mindenáron pánikrohamot kapni.) de azért még most is vannak pillanatok amikor sikitva rohanok ki a világból...
valahogy beszélned kell a szüleiddel, mert azon kivül hogy iszonyat rossz érzés,de lehet veszélyes is. mikor megijedsz, szószerint pánik rohamot kapsz felmegy a pulzosod, meg emelkedik a vérnyomásod. (exem pl. azért ájult el suliba, mert felment magasra a vérnyomása!)
ha nem tudsz velük beszélni és/vagy nem értenek meg akkor csak van vmi amitől anyud fél. nem? azzal kéne néhányszor a szívbajt ráhozni hátha magába néz egy kicsit...
remélem sikerül megoldani.:)
üdv 21N
21.02es vagyok. most néztem h írtál. volt egy érzésem h az egértől fél anyud... szerezz valahonan egyet! és mikor sikitva rohan hozzád h vidd el, v üsd agyon akkor mond neki, de miért? hát nem cuki? tartsuk meg.. stb.. :D lehet tényleg rájönne Te mit érzel akkor mikor megijedsz a póktól ő meg kb lexarja...
üdv 21N
Azért, mert ez kicsit azért tényleg sok. Leesik a kád szélére egy pók és te üvöltesz miatta anyukáddal? Ha az én lányom ezt tette volna, első körön biztos, hogy kapna valami büntetést, mert az anyukával nem üvöltünk.
A másik dolog: tudom, hogy divat manapság a pókfóbia a fiatalok körében, de ez egy teljesen irreális reakció. A magyarországi pókok nem bántanak.
Az ilyen indokolatlan fóbiákat egyszerűen az agy kontrollálásával el lehet hagyni. Nekem is volt hasonlóm, és teljesen egyedül rá tudtam venni magam, hogy ne féljek.
Attól függően, hogy mennyire tudod kontrollálni az agyad, a pókfóbiából magadtól is ki tudod gyógyítani magad, vagy pedig szakembert kell kérni, hogy ezt tegye meg.
De az biztos, hogy nem kellene elmerülni az önsajnálatban és így viselkedni az anyukáddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!