Hogyan érjem el, hogy anyám ne egyen az ételemből?
Anyámmal élek (a szüleim elváltak), nagykorú vagyok.
Eddig is az apámtól kapott plusz pénzből fedeztem az alapvető szükségleteimet (élelmiszerek nagy része, ruha, tisztálkodási szerek stb).
1 hónapja kezdtem el dolgozni - mostmár a rezsibe is beszállok -, azóta pedig főleg nem fizet nekem semmit. Ezzel még nem is lenne problémám, viszont rendszeresen eszik azokból az ételekből, amiket én magamnak vettem, saját pénzből.
Ha szólok neki, elkezd duzzogni és megsértődik. Azt mondja, hogy önző vagyok.
Nem, nem így van. Nem az ő pénzéből éltünk, hanem apám tartotta el őt is, és minket gyerekeket is.
Mellesleg én végzem el a háztartási teendőket, fizetem a rezsi felét, a bérletemet és minden! egyéb szükségletemet. Ezt szó szerint kell érteni. Saját magamra is főzök már évek óta, nem az ő főztjét eszem.
Mivel a kezdő fizetésem alig több mint a minimálbér, igenis számít, hogy x porció 2 hétre elég nekem, vagy 1 hétre, mert ő is eszik belőle.
Én azt gondolom, hogy elég korrekt módon viselkedek vele szemben, de nem is erre a részre vagyok kiváncsi, hanem arra, hogy mit mondhatnék, hogyan vegyem rá.
Amúgy a "kedves" támadó válaszolóktól azt is meg lehet kérdezni, hogy az nem szomorú, hogy az anyuka a saját gyerekétől sajnálja az ételt és elkéri a bevásárlás árát? Én ezt elfogadtam, de tartsa ő is tiszteletben az én dolgaimat.
Ez hosszú, de a lényeg, hogy a felesége miatt nem lehetséges.
És igen, szeretnék elköltözni nemsokára, de ehhez szükségem van egy kis tartalékra. Addig viszont kellene erre valamilyen megoldás.
Amúgy meg nem gondolom, hogy a gyereknek kellene eltartani a szülőt, főleg, hogy anyám kétszer többet keres mint én, a nevén van 2 ingatlan, egy autó, tartalék pénz és ő nem támogat semmiben. De nem nagyon érdekel, ki mit gondol, én tudom, hogy még így is sok amit adok, ahhoz képest, amit tőle kaptam. Nem ismeritek a helyzetemet.
És nem kioktatásra voltam kiváncsi, hanem egy megoldásra a problémámra, de összesen 2-3 érdemleges választ kaptam. Nekik köszönöm.
Esetleg rejtsd el a szobádban, amit megveszel-főzöl, és nem akarod, hogy megegye. Vagy füllentsd azt, hogy kémiai kísérlet van abban a bizonyos fazékban :D
Komolyra fordítva a szót, ha megeszik valamit, vidd neki oda a nyugtát, amibe került, és kérd el az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!