Szülők! Hogyan reagálnátok, ha a fiatok/lányotok egy roma fiúval/lánnyal állítana haza, hogy ő élete szerelme?
Nekem volt egy félig roma barátom, vagyis inkább negyed, mert az anyja volt félig az, és nagyon jól nézett ki, férfiasan, jó ruhái voltak, szép helyen élt, egy helyre jártunk táncolni és ott ismerkedtünk meg. Anyu azt mondta, hogy mivel helyes és okos, ezért nincs vele baja. Szakítottunk, mert kiment külföldre táncolni, és inkább nem folytattuk így, meg én is mentem egyetemre. Nyilván ha egy putris gyerek lett volna, nem járhattam volna vele, de így nem volt vele gond, ráadásul csak annyi látszott belőle, hogy barna haja van, barna szeme, kicsi olaszos beütés, meg jó test. Én is félvér vagyok apám révén, bár én angol, és nálunk sosem volt probléma az emberek származása.
23/L
éltem együtt 20 évesen egy 16 éves félcigány csávóval. Az anyja fehér, éjt nappallá téve dolgozott, hogy kinyalja a fiacskája popsiját. Az meg 16 évesen az általános iskola 6. osztályával szenvedett, majd abba is hagyta, nem csinált egész nap semmit. Ellenben engem csicskáztatott, úgy bánt velem mint egy szolgával plusz k*rvával, mert semmire nem becsülte a nöket, megalázott stb. A rokonok elött, haverjai elött duplán megalázott...
3 hónapig bírtam és hazaszöktem.
Szegény anyámat sajnáltam, mert látta hogy viselkedik velem, próbált velem beszélni, eleinte hasztalanul. Reménykedett, hogy elmúlik a köd és megjön az eszem és hazaköltözöm.
Én is így tennék ilyen esetben, viszont nem örülnék ha a családba véglegesen bekerülne egy ilyen faj. Vér nem válik vízzé, komolyan semmi más néppel nincs bajom, ezzel az egyel igen, szerintem agyvérzést is kapnék ha gyerek is lenne. Ö dönt, de szívesen biztosan nem látnám, és minden holmimat felügyelném, nehogy pénzzé tegye. Merthogy erre is volt példa:(((
úgy nevelném, hogy ilyen az eszébe se jusson.
ha csak bosszantásból csinálná, akkor meg kiröhögném, hogy majd elmúlik. nem venném komolyan, és nem csapnék patáliát, mert annál jobban ragaszkodna hozzá.
Ha a partner rendes, a családtó esetleg akkor is lehetne tartani, bár ebben is vannak kivételek. Ha mondjuk roma egyetemi csoporttársával jönne össze, egy szót se szólnék, az biztos.
Ugyanakkor - itt is írta egy roma nő, roma festőművésztől is és egy szociológus előadásán is hallottam... szóval nem előítélet, ha maguk a romák is elismerik... -a roma kultúrában (még) kevesebbnek nézik a nőket, és ettől félteném a lányomat. Ez alól is tudok természetesen kivételt, meg persze a magyar férfiak közt is bőven akadnak olyanok, akik csicskának/krvának nézik a nőket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!