Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyena az -édesanyám-?...

Miért ilyena az -édesanyám-? Ti is igazat adnátok neki?

Figyelt kérdés

Szóval,nagyon le vagyok süppedve a föld alá,a fájdalom miatt,..

9.éve apuval élek,anyu elment Németországba,mára van két pici gyermeke,3 és 6 évesek,nagyon szeretem őket.Karácsony+Nyári szünidő,vagy én megyek vagy ők jönnek haza.Nekem is eljött az utolsó évem,az általánosban,és a kezdet a következő életszakaszomban.Júniusban,felvételi a nyelvi gimibe,azután bermálozás,majd búcsú est,kis érteségi,hívtam,hogy jöjjön legalább a búcsú estre.

Mondta,persze hogy jövök lányom,erre mi már itthon elterveztük apuval mindent,az étermet is meg minden,erre tegnap jelenti,hogy sokat gondolkozott és nem tud hazajönni a gyerekekkel nem akarja őket szenvedtetni,hosszú út miatt...

EZT AZ EGYET N.E.M tudom megérteni,minden hónapban alig szokott jelentkezni,mintha senkije se lennék :( és most ez,minden másra haza tud jönni,pont most nem.Meg már azit is meg mondta,hogy 3.év múlva a 18.dikra se fog tudni hazajönni. :(

Semmihez se lesz kedvem,főleg ezt végbevinni,operáltak már,agyrázkodásom,mérgezésem is volt,soha se törődött igazán velem,mindig azt mondta,majd meggyógyulsz,ebből a kezdő kis életemből,már negyedét korházban töltöttem,és még csak felhívni se hívott,bár annyira,hogy legyél erős,vagy hazajövök megnézni.

Vagy lehet hogy nekem semmi jogom se tőle elvárni a törődést?

15.L

2011. máj. 13. 11:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Tudom jót akarsz, de milyen az olyan anya aki elhagyja a 6 éves gyerekét? Az ilyen azt sem érdemelné hogy anyának hívják.Majd jelentkezik ha lesz kereseted.

2011. máj. 13. 14:22
 12/18 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, mi oka volt elhagyni a gyerekét 6 évesen, de ha a két család most is kapcsolatban van egymással, akkor nem hiszem hogy a nő a felelősség elől futott volna.. Hiszen akkor szóba sem állna vele a lánya, vagy legalábbis nem lepődne meg annyira a hozzáállásán. Gondolom közösen egyeztek meg a lány apjával, valamiért okuk volt így megoldani a gyerek elhelyezését.

De igazad van, a körülmények teljesen más megvilágításba helyeznék a dolgot, de így csak kombinálni lehet, és én megpróbáltam a jobb esetet felvázolni..

2011. máj. 13. 14:28
 13/18 anonim ***** válasza:

Kipottyantott,aztán magadra hagyott.Nem kell csodálkozni,kzytából nem lesz szalonna.

Várhatsz rá,de csak az idődet pazarlod vele.

2011. máj. 13. 17:07
 14/18 anonim ***** válasza:

Valami nem teljesen érthető nekem ebben a történetben. Azzal kezdted, hogy bár anyukád új életet kezdett Németországban, szereted a féltestvéreidet, és vagy te mész hozzájuk téli/ nyári szünetben, vagy ők jönnek haza, hogy találkozzatok. Tehát valamilyen módon tartjátok/tartottátok a kapcsolatot eddig.

Aztán anyukád, megígérte, hogy hazajön a ballagásodra, ami természetes, hiszen apádtól vált el, nem tőled.

Majd derült égből villámcsapásként közli, hogy mégsem, mert nem akarja fárasztani a gyerekeket. Akikkel eddig gond nélkül utazott haza, egyebek között téged is meglátogatni.(?) Sőt, nem csak most nem jön, de már előre közölte, hogy 3 év múlva sem lesz alkalmatok együtt ünnepelni a nagykorúságodat. Még jó, hogy hozzá nem tette; azért nem jön majd, mert fájni fog a feje...

Lehet, hogy tévedek, de nekem úgy tűnik, mint ha a családból valaki megkérte volna anyukádat, hogy inkább ne jöjjön. Se most, se máskor. Vagy ő azt mondta neked, hogy a ballagásra hazautazni fárasztó a kisebb gyerekeknek, de ha nem lesz ilyen nevezetes alkalom, akkor jól bírják majd az utazást? Esetleg azt, hogy soha többé nem jönnek haza, és te se menj hozzájuk?

Nem mentegetni akarom anyukádat, de ahhoz sem venném a bátorságot, hogy annak alapján amit te leírtál egyértelműen elítéljem. Talán te sem tudod pontosan, hogy miért váltak el, miért alakult az élete úgy, ahogy alakult, de nehezen érthető, mitől zárkózott el ilyen hirtelen, és mondvacsinált kifogásokkal, a közös ünnepléstől.

Megértem, hogy szomorú vagy, és minden múltbéli fájdalmad, hiányérzeted, és sérelmed újra eszedbe jutott, és most még jobban fáj. De legalább apukádat, és a melletted álló családodat ne bántsd azzal, hogy rosszkedvűen "csinálod végig" a kedvedért rendezett ünneplést. Sok szép dolog vár rád, és azt, hogy ezt elérhetted az ő törődésüknek és szeretetüknek köszönheted.

2011. máj. 16. 21:25
 15/18 anonim ***** válasza:

Elöször erre reagálnék: "A válasz megírásának időpontja: 05-13 12:03" Attól, mert 15éves miért ne írhatna ilyen szavakkal? Engem is elhagyott az anyám...én is komolyabban fogalmaztam, beszéltem ilyen koromban... Van aki hamarabb felnől, sajnos hamarabb felkell nölnie, és már 10-12évesen teljesen másképp fogalmaz meg dolgokat, mint a vele egykorúak!!!

Kedves 15/L

Jogod lenne elvárni a törődést, de ha eddig nem tapasztaltad azt,m hogy fontos vagy neki, akkor sajnos ezután sem fogod tőle érezni. Ő valamiért lemondott rólad, egyszer megkéne töle kérdezned, hogy "anya engem miért taszítasz el magadtól?" és ha kitér ez alól a válasz alól, akkor probáld te is fél válról venni az egészet! Tudom nehéz, nekem is az volt. de mára elfogadtam, nem kellettem az anyámnak, ma már ő se nekem... :(

2011. máj. 17. 01:16
 16/18 anonim ***** válasza:

Elöször erre reagálnék: "A válasz megírásának időpontja: 05-13 12:03" Attól, mert 15éves miért ne írhatna ilyen szavakkal? Engem is elhagyott az anyám...én is komolyabban fogalmaztam, beszéltem ilyen koromban... Van aki hamarabb felnől, sajnos hamarabb felkell nölnie, és már 10-12évesen teljesen másképp fogalmaz meg dolgokat, mint a vele egykorúak!!!

EPIC :DDD

2011. máj. 17. 07:34
 17/18 Minii Vikii ***** válasza:

Szia!

Az azért elég súlyos kijelentés, hogy az anyukája nem szereti őt. Igazából ezt senki sem tudhatja, csak az édesanyja. A másik fele: miért nem lehet elhinni, hogy ő fogalmazta és írta le ezt az egészet. Egy fiatal lány/fiú is lehet komoly.

Nekem személy szerint erről az a véleményem, hogy a másik két gyermekhez valamiért jobban kötődik és mivel elég messze vagytok egymástól a két gyermeket nem akarja ilyen hosszú útra vinni. Azért azt gondolom Te is belátod, hogy elég messze vagytok egymástól és nem nagyon találkoztok egymással. Igazság szerint nagyon szomorú lettem mikor elolvastam a kis történetedet. Azt tanácsolom, hogy fel a fejjel. Apukád legalább veled van, jó azért teljesen más a kettő, de legalább nem vagy egyedül.

Ne szomorkodj! :(

Szia.

2011. máj. 17. 13:29
 18/18 anonim ***** válasza:
A 07:34 válaszolótól kérdezném mibajod van?....
2011. máj. 18. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!