Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » MindIg helyett mindÉg? Titeket...

MindIg helyett mindÉg? Titeket zavar ha valaki a családból átveszi a hülyeségeket?

Figyelt kérdés

Most konkrétan Alekosz hülyeségét kell hallgatnom otthon, a munkahelyemen, sőt már az elmúlt napokban láttam e-mailben is így írva az egyik barátnőm által... közben meg röhögnek....egyszerűen kiborít. Legszívesebben a kezükbe nyomnám (ha nem az arcukba) a magyar értelmező kéziszótárt, de félek hogy még az abc-n sem igazodnának el. ( ráadásul sok fiatal amúgy sem tud helyesen leírni bizonyos szavakat és még ez is kellett nekünk? Most komolyan!)

Az egy dolog, ha valaki nem tudja hogyan kell írni pontosan egy szót, de az hogy ezt már direkt csinálják, azzal egyszerűen az őrületbe tudnak kergetni...

Régebben az "orrodat is tisztíccsa" még elment, sőt jókat röhögtünk rajta, mert ezt max akkor mondtuk egymásnak mikor rágóztunk. De ez már más... ezt a szót már mindenütt hallom és egyszerűen elszomorít. Az első száz alkalommal még én is derültem rajta, meg mosolyogtam, de most így az 1000. után....hát inkább már szánalmas...

Ráadásul anyám a domestosra mindig domesKOSZT, a kell-re meg kő - t mond...stb (és ő nem viccel), apám meg előjötte ezzel a mindÉg-gel... Hogyan lehet leszoktatni a családot, munkatársakat, a barátokat erről???

2011. máj. 13. 11:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
12:37 rossz helyesírás, vagy helytelenül rögzült kiejtésből eredő hibák ellenére lehet valaki talpraesett, okos ember (nem művelt, mert az ugye más). De aki ilyet mond, az nem feltétlenül sík buta. Sajnálom, hogy nem volt még szerencséd ilyenhez, de hidd el, vannak. Nem a helyesírástól, helyes beszédtől függ. Az ilyenek kialakulnak akár lakóhelytől függően is. Ennek ellenére lehet egy józanésszel megáldott ember valaki. Amiről te beszélsz, az inkább előítélet.
2011. máj. 13. 12:40
 12/22 A kérdező kommentje:

Nagyon félrementünk. Leírom mi a bajom: az a bajom, hogy értelmes emberek az értelmes emberek között elkezdenek olyan nyelven beszélni ami abszolút nem oda való. Megértem, egyszer-kétszer- akár még tízszer poén. De ha már valakinek minden 3. szava csak ez? Nem ez (XD) a legalja a kommunikációnak hanem az ha valaki még képes az 1000. ugyanezen a beszólásán (a sajátján persze ) röhgni!

Az Aramny-t értettem, egyébként csak kicsit ironikus volt hogy pont olyan mondta, akiről előbb írtam.

A smily-ek ellen nem vagyok, mivel ha még nem vettétek észre az írott szövegben nem könnyű kellő hatást gyakorolni, ami ahhoz kell hogy az üzenet "átmenjen" a másik félhez. Jelen esetben azért alkalmaztam (akik nem értenék a kommunikációt és a :) :P jelentőségét) mert csak viccnek szántam. Jópofa volt! De még ebbe is beleköttök, az már titeket jellemez...

2011. máj. 13. 12:44
 13/22 A kérdező kommentje:

A butaságról, tudatlanságról pedig annyit, hogy nem mindenki jól menő általános iskolában kezd és fejezi is be azt, illetve nem mindenki jó menő gimiben tanult tovább... Gondoljunk egy falusi általános iskolára, ahol nem osztályok szerint vannak szétszedve a gyerekek, hanem csak be vannak ömlesztve egy terembe, hogy a létszám azért meglegyen. Nem tudom, hogy nektek volt-e ilyenben részetek, megtapasztaltátok-e valahol vagy esetleg bele tudjátok élni magatokat?!

Nos én nem nézem le a "buta" embereket, mert általában ők tudják hogy "buták", van is egy ilyen szólás: " nem mindegy hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik"... szóval én azokat nézem le akik azt hiszik hogy konyítanak valamit egy adott területhez, majd kiderül hogy olyan hüly_ék mint a se_gg, de azért mondják...

A buta embert ész érvekkel meg lehet győzni, az önfejű, bun_kó "parasztot" még kapanyéllel sem...

Viszont egy dologba nem tudtok belekötni:

HA valaki leír és elír egy szót és nem veszi észre, hogy a gép aláhúzza neki pirossal ( mert ugye hül_ye a gép) az nem tudatlanság, nem ostobaság hanem IGÉNYTELENSÉG! És ha már itt tartunk, írjuk csak be az "Arany"-t és az "Aramny"-t.... és láss csodát! Csak nem alá lett húzva??? De bizony...

2011. máj. 13. 12:55
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom akkor nálad is aláhúzta a szót, hogy "röhgni".

Úgyhogy akkor téged idézve igénytelen vagy, de amúgy ami rosszabb ennél, hogy elég antipatikus is.

Ha valami nagyon zavar másokkal kapcsolatban, akkor oszd meg velük, hogy számodra ez nem vicces és már unod.

Vagy csak egyszerűen ne nevess velük együtt, és csak rájönnek, hogy nem is akkora poén a dolog.

2011. máj. 13. 13:01
 15/22 anonim ***** válasza:
84%

Én írtam Aranyt. Szerintem nem jellemez az, hogy kikértem magamnak a poénkodásod, mert nem volt jogos. Továbbra is azt mondom, hgy egy elgépelést ne hasonlítsunk egy helyesírási hibához, főleg hogy te is beleesel (a mostani kommentedben is van).

Novának köszi, hogy kiállt mellettem, de nem szükséges.

Nekem a neten írt kommentjeimben nem húzza alá semmi az elgépeléseimet, csak word-ben. Azt hol lehet beállítani, hogy itt is aláhúzza? Mert sok a gépelési hibám, nagyon gyorsan gépelek, és én szívesen kijavítanám, ha észreveszem.

Ugyanakkor meg nem értem, miért írod, hogy "ironikus volt, hogy pont olyan írta, akiről korábban beszéltem". Az olyanokról írtál a kérdésedben, mint én? Ne haragudj, de nem, látod a fától az erdőt. Gépelési hiba és helyesírási hiba nem ugyanaz. Nagyon jól tudok helyesen írni, hála az égnek. Gépelni már kevésbé. Azért egy ilyen "Aramny"-féle gépelésen látszik, hogy az n-nel együtt az m-et is lenyomtam, és nem hüly.e vagyok, aki nem tudja, hogy írják Arany nevét... Akkor valószínűleg meg sem említem. Szóval baromira nem rólam írtál a képrdésben, sajnálatos, hogy nem teszel különbséget a kettő közt. És mindezt annak ellenére, hogy te is félregépelsz, ugyanúgy, mint mások.

2011. máj. 13. 13:41
 16/22 anonim ***** válasza:
Ja, amúgy a kommented további részével egyetértek. Engem amúgy az is zavar, mikor valakinek nincs igénye arra, hogy mikor már volt alkalma tízezerszer megfigyelni, hogy nem "mindég", hanem "mindig", akkor se javítja ki magát. Ez ciki.
2011. máj. 13. 13:42
 17/22 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de nem lehet, hogy mégiscsak a családodban lehet a probléma?

Én azt sem tudom, hogy miről beszélsz? Természetesen tudom ki az az Alekosz( sajnos), mert ha bekapcsolom a tv-t, hogy megnézzem a híradót, rögtön lenyomatnak egy-két villa reklámot.:((

Na de arról aztán fogalmam sincs, hogy mindig helyett mindéget mond e, vagy mi az a domeszkosz??? Ez is valami szóvicc az Alekoszból?

De a lényeg amit mondani szerettem volna! Először is szoktasd le a családodat az idióta, primitív műsorok nézéséről, és utána meg lehet próbálkozni a buta "szóviccek" leállításával is.

Viszont, ha ilyen színvonalú az érdeklődésük, akkor az összes megnyilvánulásuk továbbra is hasonló marad, elkeserítő, de soha nem fogják abbahagyni! Ez egy bizonyos társadalmi réteget jellemez.

2011. máj. 13. 15:22
 18/22 A kérdező kommentje:

oké, én is elgépeltem pár szót, de ez mindig benne van a pakliban :) felvállalom, hogyha felhúznak akkor én is igénytelenné válok ilyen szempontból :)

A domeszkosz anyám szellemes találmánya... nála csak úgy jött... még aranyos is volt, de mikor már a kis boltban is úgy kérte, akkor kaptam észbe hogy tényleg azt hiszi hogy az, ráadásul pofátlan volt az eladó és kinevette. Anyámnak persze rosszul esett a dolog, úgyhogy elmondtam neki hogy az domestos...nem pedig kosz... kb már 1000x elmondtam neki, de ő még mindig ugyanazt mondja. Oké, nekem már mindegy, végül is nem rajtam nevetnek, ha neki ez kell, hát rajtam ne múljon...

Az Alekoszos beszólás innen ered, ha kíváncsi vagy rá kedves válaszoló, itt megnézheted:

http://www.youtube.com/watch?v=a_WN56W3rac

Itt még normálisan mondja, ez nem is különösen zavart... utána kezdték é-vel mondani, ráadásul jó erősen meg is nyomják...pfff...hátamon feláll a szőr...

Helyesírás ellenőrzőt itt lehet beállítani:

Én linuxozom, firefox alatt szerkesztés / beállítások / haladó és ott van egy rublika hogy: helyesírás ellenőrzés beírás közben. Gondolom windows alatt is van hasonló.

ugye tudjátok, hogy a fentieket nem undokoskodásként írtam, de persze, az írott szövegben nem igazán lehet hangsúlyozni a viccet és a többit

2011. máj. 13. 17:10
 19/22 anonim ***** válasza:
Dehogy vagyok kíváncsi, pont erről beszéltem!!!
2011. máj. 13. 19:26
 20/22 anonim ***** válasza:
Köszi a helyesírás-ellenőrzőt, beállítom.
2011. máj. 13. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!