Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értelmezitek a férfi-nő...

Hogyan értelmezitek a férfi-nő egyenjogúságot?

Figyelt kérdés

Csak mert sokféle dolgot olvasni: van férfi, aki szerint ezek után nem kell a lányoknak udvarolnia, nem illő fizetni az első randin sem a lányok részét, nem kell a másikat előreengedni az ajtón, stb.

Én úgy gondolom, hogy nem kötelező annyira lesarkítani a dolgokat (ha te így, akkor én úgy): a jogilag egyenlőségen túl a felek nyugodtabban vállalhatják saját hagyományos nemi szerepeiket is.

Írjatok, hogy hány évesek, és hogy nők vagy férfiak vagytok-e.

2011. máj. 12. 15:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
az egyenjogúság nem jelenti azt, hogy nem adjuk meg a kellő tiszteletet illetve létezik az udvariasság és a jól bevált szokásos amik íratlan szabályok. pl: kinyitjuk az ajtót, előre engedjük, az első randin a fiú fizet, illedelmes köszönés, nem köpködünk fingunk egy nő társaságában, segítünk a mosogatásban-főzésben stb... ugyanakkor! sok nő ezt úgy értelmezi, hogy mivel ő szép ezért ezek a dolgok megilletik viszont ő nem köteles a nőkre vonatkozó íratlan szabályokat betartani. mindig kettőn áll a vásár! ha a nő a viselkedésével kiérdemli akkor kijárnak neki azok a dolgok amiket fentebb írtam.
2011. máj. 12. 17:14
 12/15 anonim ***** válasza:

Számomra azt jelenti, hogy nincsenek korlátok. Annak ellenére, hogy nő vagyok, lehet belőlem bármi.

Ha van mellettem egy férfi, akkor védjen meg, mert az mégis csak olyan szívmelengető, de ha egyedül vagyok, akkor képes vagyok arra, hogy megvédjem magamat.

Egyébként szerintem azok a férfiak és nők, akik eszméletlenül görcsösen ragaszkodnak a "szerepükhöz", azok valójában bizonytalanok a férfiasságukban ill. nőiességükben, ezért ezen szerepek eljátszásával próbálják maguknak és másoknak bizonyítani, hogy ők igazi férfiak/nők.

2011. máj. 12. 17:41
 13/15 anonim ***** válasza:

17:41,

az nem lehet, hogy csak jól érzik magukat a saját bőrükben?:)

2011. máj. 12. 17:44
 14/15 anonim ***** válasza:
Az egyenjogúság társadalmilag, jogilag persze ez igaz, ez úgy hiszem fontos, de nekem elsősorban azt jelenti, hogy partnerek vagyunk, társak. Utálok főzni, de mégis jól esik ha jó étvággyal megeszi amit elé teszek, és igenis jó érzés ha én gondoskodom róla, ő támaszkodhat rám, mint NŐre, én pedig támaszkodhatok rá, mint FÉRFIra. Igen, dolgozunk, neki nem kötelező allergiás rohamot kapni a konyha levegőjétől, és az én kezem sem török le ha fúrót fogok bele. Többnyire elég az, hogy megtehetem, hogy felásom a kertet, meg is teszem ha jól esik, de tudom, hogy ezt ő, a férfi megteszi. Ő is főzhet, megteheti ha eszébe jut valami különleges férfi-kaja. Szóval szerintem az egyenjogúság azt jelenti társak vagyunk.
2011. máj. 13. 08:12
 15/15 anonim ***** válasza:
Ja, és 26/N
2011. máj. 13. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!