Mit csináljunk? Sajnálom a férjem?
Egy kis segítséget kérnék! Szóval a férjemnek gyerekkora óta van 3 legjobb barátja. Kitalálták, hogy kimennek Szerbiába horgászni a nyáron pár napra. Ezzel nincs is gond. Tegnap megkapta a köremilt, miszerint a szállás és napi két kaja 12 ezer/fő/éj. Őszintén megmondom, ennyire nem gondoltunk. Mert az üzemanyag lesz még kb. 10 fejenként, plusz költőpénz, meg nyilván italok, mert 4 fiú nem fizet iszik!:) Akárhogy is számoltuk ez alsó hangon 60 ezer. A gond az,hogy mi pont most akartunk kicsit spórolni, mert 8 hetes terhes vagyok! Ráadásul két lagziba is megyünk a nyáron (az egyik, az pont a 4-es egyik tagja), ami legalább 60 ezer forint.
A többi 3 srác elég jól áll anyagilag. Mi is, nem panaszkodom, de azért nincs annyi összbevételünk,mint nekik. Még a legkevesebbet kereső srácnak is 200-220 ezer körül van a nettója, plusz a felesége fizuja. A másik kettő, meg ennél többet keres, és nincs még gyerek. Látom a férjemen,hogy milyen rossz neki, nekem meg megszakad a szívem. Tegnap azt mondtam neki,hogy menjen, majd kispóroljuk valahogy, de utána számoltam és a lagzikkal együtt, kb. 120 ezret kellene "csak" félrerakni. Nem beszélve arról,hogy a babára tényleg kellene spórolni! A legrosszabb,hogy én voltam a csajaimmal tavaly egy 4 napos balatoni nyaraláson még "utoljára" (tudtuk,hogy idén már gyereket tervezünk), igaz az össz-vissz 20 ezer volt!
Mi legyen? Ti mit tennétek? Az a gond, ha elmondja a srácoknak,hogy miért nem "akar" menni, akkor majd jönnek azzal, hogy összedobják. Ez egyrészt megalázó a páromnak, közel 30 évesen, másrészt soha nem fogadná el.
Alapjáraton mindig tudok dönteni, viszonylag jól. De most elakadtam!
Köszi!
Hát igen, én is azt mondom,hogy menjen, csak nyilván közben ott van, hogy jön a baba, a lagzik stb.
De most megbeszéltem a családdal, hogy jön a névnapja, akkor inkább pénzt adjanak ajándék helyett, meg megtaláltuk azt a 70 eurot, amit még az esküvőnkre kaptunk!:)
Annyit kértem tőle,hogy hívja fel a srácokat és kalkulálják ki az összeget, mert ha mondjuk 80-re jönne ki, akkor azon már el kell gondolkodnunk. Én nem tudok sok mindenről lemondani, mert annyit nem költök magamra. Műkörmöm már nincs, mert a munkám miatt nem tudok eljárni, ahogy fodrászhoz sem, csak kb. 3 havonta, a hajam a sógornőm festi!
Annyiról tudok lemondani,hogy bevállalom idén nyáron én sehova sem megyek, sajnos még vele sem két napra sem! Más nem igazán van!
Helló.De miért is muszály nekik hotelban vagy ilyesmiben lenni? :)Hát maradjanak a természetben,sátrat vernek,ennyi gondal bár kevesebb.Nem?:)
Mi is mindig úgy megyünk horgászni pár napra.
szerbiai lány. ;)
Köszi! Nem vagyok én jobb feleség,mint az átlag. Csak egy nagyon jó férjem van, akit szeretek nagyon és megérdemli ezt az utat!:)
Hát igen, mi is arra gondoltunk,hogy max. faházat bérelnek, majd bográcsban maguknak főznek stb. Úgy látszik a gazdag barátoknak ez derogál. De most mit csináljunk velük?
Szerintem is beszéljen a barátaival, hiszen barátok. Ha ennyire régóta jól megvannak, biztos, h ez nem állhat az útjukba.
Más, OFF lesz, de nem hagyhatom szó nélkül, ne hari.
"Te is számolj újra. A baba születése akkora kiadás, amit nem is képzelsz. Egy rendes babaágy kb. 200e, szopisfotel szintén, jó babakocsi nem jön ki ennyől. Még meg sem vettél mindent, csak a berendezés, és millánál tartasz.
Orvos, babaruhák és felszerelés -van mire spórolni."
Egy rendes babaágy 10-15 ezer, szoptatós fotel tök felesleges, babakocsiból sem kell 300 ezreset venni, a hatvanezres pont ugyanolyan jó. Orvos tényleg húzós, nálunk összesen 100 ezer volt, de részletekben, babaruhák fillérekért vannak turikban, olyan, h még címke is rajta van, plusz biztos, h kapsz kismilliót ismerősöktől, rokonoktól, szóval ez azért nincs egymilla, nyugodj meg.
Nem olvastam a válaszokat.
Szerintem menjen el és érezze jól magát, mert a gyerek után ez még korlátoltabb lesz. Sőt beszéljétek meg, hogy most jó darabig semmi ilyesmi.
Nem tudtok annyit spórolni, de ha van elég keresetetek, akkor így is szépen eltudjátok látni majd a babát, és nem is kell egyszerre érkezése előtt megvenni neki.
Gondolj arra, igen nehéz most, de végülis nem halunk éhen, kibirjuk ezt a nehézséget, és beszéljétek meg, hgy ezután hogyan.
Én elengedném.
A babának nem kell ám a legszebb drágább holni babaágy stb. neki aztán édes mindegy. Ez a ti döntésetek, hogy mit szeretnétek látni a kis szobájában. Abból is lehet lejjebb adni, vagy folyamatosan megteremteni.
Megtudjátok csinálni hidd el.
Hagy menjen és érezze magát, mert később, lehet, hogy anyagilag eltudna menni, de már nem fog akarni, mert a lelkiismerete nem engedi a baba és miattad. És nem is tudná magát esetleg jól érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!