Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tud megélni egy 5 tagú...

Hogy tud megélni egy 5 tagú csalàd? Hogyan élnek azok akiknél 3 kisebb gyerek van és pl anyuka gyesen, apuka dolgozik vagy mindkettő dolgozik, ne adj isten csak egy fizubol élnek?

Figyelt kérdés

Tudom,már volt sok hasonló kérdés,de azért kiváncsi lennék azòta amiòta (nem tudom mikor) a legutolsót feltették.válsásg van,igy gondolom nagyon sok csalàdot érint ez a dolog!Mindenki válasza jöhet,de elsősorban azokra vagyok kiváncsi ahol 3 gyermek van.

Mire mennyit költötök?Mennyi a bevétel?hogyan tudjátok "jól beosztani" a pénzeteket?

2011. máj. 11. 05:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is csa a saját példámat tudom neked leírni,nem tudom mi melyik kategóriába tartozunk.Három gyermekünk van,11 éves,5 éves és 7 hónapos.Most várjuk a negyediket,7 hetes terhes kismami vagyok.

Én diplomás végzettségű vagyok,immár 15 éve ugyan annál a munkahelynél dolgozom alkalmazottként,havi keresetem 166.000 volt,de ebben már benne van a harmadik gyerek után járó teljes adókedvezmény.Most már gyed-en vagyok ennek összege havi 14.000ft.Három gyerek után a családi pótlék is szép összeg.Egyetlen bibi van,nem igényelhetek rendszeres egélyt,mert magas a fizetésem,és magas a gyedem összege is.De viszont 50% óvoda,50% iskola,ingyenes tankönyvek,ingyenes utazás stb...

A férjem egy egyszerű szakmunkás,aki minimálbérre van bejelentve és maszekol mellette.Így ő havonta 110.000 körül hoz haza.Emellett kapja a Cafeteriát,17.000ft-os egészségkártyát.

Tehát ennyi pénzből élünk jelenleg öten nemsokára hatan.

Van egy saját 3 szobás lakásunk,enyhébb hiteleink,de lehet bírni,mindíg van kaja az asztalon,a gyerekeim szépen járnak,a babónak mindene megvan.

Én annyi luxust engedek meg magamnak,hogy minden hónapban egyszer fodrászhoz megyek festetni a hajam,szoliba járok.

De semmi extra.Mindig van túró rudi a hűtőben és én soha nem szoktam itt az oldalon megkérdezni,hogy mikor utalják a családit vagy egyebeket,a hónap uccsó napján is van pénzünk,ha nem is sok,de van.

Szóval azért nehéz,de szerintem nem annyira az anyagi része,hanem a lelki.Három gyerek akik ülönböző orúak,és most még a terhességgel járó tüneteim is előjöttek:)

Inkább ez a nehéz,a gyerekek nevelése,mindent jól csinálok-e,jó anya vagyok-e stb..

Szóval mondhatom,hogy elég szép pénzből élünk,és bevállalhatom a negyedik gyereket is hála Istennek.

Nem tudom hasznos volt-e számodra a válaszom,de nálunk ez van:)

2011. máj. 11. 08:26
 12/16 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok,bocs elírtam:

a gyedem:140.000ft nem 14.000:)

2011. máj. 11. 08:27
 13/16 A kérdező kommentje:

Azt hiszem a 8:23-as irt a szüleiről,hogy autóbalesetben meghaltak.részvétem.Az én szüleim is meghaltak amikor 15 voltam.sajnos nekem nem volt lehetőségem befejezni az iskolát akkor,de àtèrzem a helyzeted!erőt és kitartást kivánok neked.

Az utàna vàlaszoló anyukának nagyon jó egészséget kivánok és gratulálok a gyermekeihez!Hozzá lenne egy kérdésem.párom is nemrég igényelte az adókedvezményt,de mèg egyenlőre nem tudjuk mennyi.mennyi 3 gyerek utàn az adókedvezmény?a párom amugy cukrász.nemsokára mestervizsgázik.:)

2011. máj. 11. 12:27
 14/16 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom az előttem hozzászólókat, hogy ilyen sanyarú sors jutott. Írok neked egy kis pozitívat is!

Mi 2 éve kisvárosba költöztünk és itt tök normális 3-4 gyerek egy családba. Persze "szegények", de megvan mindenük szerintem. Igazából nem tudok róluk semmit ezt úgy írom, csak a látszat. Gyerekek tiszták, normálisan vannak járatva, de semmi extra.

Nekünk 2 gyerekünk van, most év végére tervezzük a 3.-at (ezért is írok).

2 éve vettük meg a saját házunkat, ami 240 nm és igaz felújításra szorul (ajtó, ablakcsere, villanyszerelés...egyébként szuper kis ház), de az volt az elvünk, hogy minél kevesebb hitel és havonta csinálgatunk rajta mindig valamit. 2 autónk van, az egyik 4 (még szalonból vettük, némi hitel van rajta), a másikat kp-ra vettük az 11 éves. Szerintem elég normálisan élünk, nincs szülői segítség (inkább még rúgnak rajtunk kettőt), magunknak kezdtem el termelni, csirkét tartani.(így jobban kijövünk)

Az utóbbi események nekünk most tették be a kaput, ami miatt ebben a hónapban és még talán a jövő hónapban is szűkölködés lesz, de nem vészes.

Most télen akkora víz jött fel a pincébe, hogy csak gázzal tudtunk fűteni, vegyes kazán félig vízbe nézegettük ill férjem előző munkahelyéről elfelejtették kifizetni (fizetéséből 80 e nem jutott el hozzánk). Szóval nagy körvonalakban most ezért szívunk.

Amúgy én gyeden vagyok és állami cégtől jöttem el szülni. Tudják, hogy még akarunk 3. gyereket, de ettől független visszavárnak. Próbálunk gyűjtögetni egy vállalkozásra (remélem őszre meglesz). A terv, hogy férjem itthon marad ha a 3. gyerek elmegy oviba én meg visszamegyek melózni, mert jobban keresnék/keresek.

Ez a terv, de rugalmas vagyok és optimista :):)

30N

2011. máj. 11. 13:44
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Tegnap 08:26-os vagyok!

Három gyerek után az adókedvezményünk:22.056ft.

Tehát ennyivel több az alap gyed-em.

2011. máj. 12. 10:23
 16/16 A kérdező kommentje:
Értem.köszi
2011. máj. 12. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!