Akik az USA-ban élnek, mennyire nehéz a hivatalos kijutás? Milyen feltételeknek kell megfelelni? Hol érdemes munkát keresni, ha nincs kint ismeretségem, de folyékonyan beszélek angolul?
2011. máj. 9. 22:24
12/24 anonim válasza:
Én Spanyolországban élek. Diplomás vagyok, de otthon csak pénztárosi állásig jutottam, más nem volt. 70 ezer körül kerestem, ebből fizettem az albérletet, rezsit, ennivalót és buszbérletet. Idekint egyelőre pincérként dolgozom egy elég jó hírű étteremben (ha jobban megtanulom a nyelvet, keresek a diplomámnak megfelelő munkát, de csak nem rég jöttem ki minimális spanyol nyelvtudással) és kb. ugyanennyit (mármint a 70 ezret) tudok félretenni, ha mindent befizetek és a kajapénzt is külön veszem. Szóval van különbség rendesen, és Spanyolország még csak nem is az a nagyon fejlett nyugati ország, úgyhogy máshol még jobbak lehetnek az életkörülmények.
2011. máj. 9. 22:29
13/24 anonim válasza:
22:24: mi a foglalkozasod? Ha munka altal akarsz kijutni, nagyon nehez kiveve ha az egeszsegugyben dolgozol. Arra nagyon nagy igeny van meg mindig. Ha nem eu-s vagy, akkor is ki lehet jutni jo szakmaval, de akkor munkavallasit kaphatsz, amibol vagy lesz zoldkartya vagy nem. En ismerek jogi teruleten dolgozokat es mernokoket is, akik kaptak szponzoralast (a jogaszok itt tanultak jogi egyetemen). Rajtad es a szakmadon mulik.
Plusz minden evben lottozz zoldkartyaert. Ingyenes.
2011. máj. 9. 22:30
14/24 anonim válasza:
22:24 vagyok. Fordítok, tolmácsolok :) A végzettségem most lesz meg, közgazdász, turisztikai területre szakosodva.
Akkor a zöldkártya lottón kívül nem nagyon van esélyem?
2011. máj. 9. 22:32
15/24 anonim válasza:
Hacsaknem meghazasodsz vagy szakmat valtasz.
2011. máj. 9. 22:35
16/24 anonim válasza:
Én Budapesten élek 2005 nyara óta, mert a férjem magyar.
Aki az USA-ban szeretne munkát találni, annak Floridát ajánlom. A hotelekbe mindig van munka, persze nem legális, de egész jól fizet. Zöldkártyát meg könnyen lehet szerezni házassággal.
2011. máj. 10. 00:00
17/24 anonim válasza:
Már férjnél vagyok, nem lenne túl legális, ha oda is beházasodnék :)
De akkor marad a zöld lottó, hátha...
2011. máj. 10. 00:08
18/24 anonim válasza:
En szinten irorszagban elek mar 4 eve lassan, jol erzem magam itt, gyerekkoromban szuleimmel izraelben eltunk nekem az idojaras miatt jobban bejott az orszag, de szeretem a kalandokat, uj dolgokat. Nem tudok sajnos Magyarorszagi megelheteshez viszonyitani, de az emberek valoban kedvesek, nemreg voltam Budapesten latogatoba es borzalmas, hogy milyen baratsagtalan es tavolsagtarto a legtobb ember, bar fura szamomra nem hibaztatom oket, mert sokszor hallom, hogy milyen nehez a megelhetes.
2011. máj. 10. 02:49
19/24 anonim válasza:
New York-ban élek már másfél éve lassan.Igazából csak egy nyárra akartam kijönni babysitterkedni egy barátnőmmel együtt,mert elegem volt abból,hogy a szüleim mindent helyettem akarnak megoldani...De utána itt ragadtam(csak képletesen :D)
Beleszerettem egy new york-i ügyvédbe,akihez már hozzá is költöztem(nem hiszem,hogy majd összeházasodunk,mert már 3-szor vált el,szóval...)
Persze mikor közöltem anyákkal,hogy nem megyek haza,akkor hatalmas balhé lett...
Itt jobban szeretek élni,mint otthon.
21N
2011. máj. 10. 09:03
20/24 anonim válasza:
21:47-es, Portugáliában élő válaszadótól szeretnék kérdezni. Megtennéd, hogy írsz nekem egy privát e-mailt? előfordulhat, hogy én is ott fogok kikötni és kíváncsi lennék egy-két dologra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!