Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Új élet külföldön. Kinek hogy...

Új élet külföldön. Kinek hogy sikerült?

Figyelt kérdés

A kérdés adott. Ki hogy ment ki? Egyedül , családostúl, barátokkal?

Volt munka vagy ott keresett??

Stb..

2010. márc. 22. 22:10
1 2
 1/15 omadjoe válasza:
94%
én 1,5 évig éltem külföldön, a kicsi családommal. nagyon tetszett. fix munkahelyre mentem, csak lejárt a szerzödésem, nem hosszabbitották meg. most jöttünk vissza 2 hete. de szeptemberben szeretnék visszamenni, ha sikerül. sokkal jobb ott élni, mint itt. nyugodtabb. pénzügyileg biztonságosabb. de mivel ott "külföldinek" számitunk, igy nagyon nehéz munkát találni. pláne kevés nyelvtudással. még perfekt nyelvtudással is nehéz. volt aki már 6 éve volt kint, és ő mondta, hogy nehéz munkát találni, pedig nagyon jol beszéli a nyelvet. de akinek szerencséje van az sokkal, de sokkal jobban jár ott, mintha itt maradna. meg egyébként is proba SZERENCSE!
2010. márc. 22. 22:27
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Haverom még suli után kiment meólzni írországba egy almafarmra.

Fél év múlva már a nője is kint volt.

Béreltek egy 60 nm es lakást.

Azóta se hallottam róluk semmit.

2010. márc. 22. 23:29
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Jövőhéten megyek ki Londonba 2hónapra először. Van kint egy haverom nála alszom majd a meló nincs ledumálva de tud helyeket meg az agency úgy is berak valahova.

Ha független vagy és ezt értsd bármiylen értelembe, szerintem ki kell próbálni

2010. márc. 22. 23:33
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

Nos, én meg 2x 1 évet éltem kint Angliában.

A legutóbbi tapasztalatom 2005-ben volt, akkor mentem ki másodjára. Folyékony nyelvtudással és kinti szakmai tapasztalattal is 3 hónapig nem találtam normális melót, a rengeteg bevándorló lefogta a munkapiacot (már akkor!!!). Azóta gondolhatod mi van...az elmúlt egy évben ha 5-6 haver nem ment ki, akkor egy sem! Azok sem nagyon haladnak egyről a kettőre, akik már 2002 (!!) óta kint vannak, nem kis tapasztalattal a hátuk mögött. A frissen "kivándorolt" barátaim sorra nem találnak melót, pedig úgy mentek ki, hogy "ez meg az az ismerős tud kint valamit".

Nem tudom melyik országra gondolsz konkrétan, de London most halál szar. Azt is nagyon megviselte a válság. Az, hogy kimész, és majd lesz valami, felejsd el! Ha nem fixálsz le egy tuti melót előre, el se indulj! De azoktól is óvakodj, akik 100e fejében közvetítenek ki, mert ezek sorra lépnek le a pénzzel. Nyelvtudás nélkül szintén ne indulj el! Keress külföldi ügynökségeket, megbízhatókat. És még ha tutinak tűnik a munka, akkor is vigyél egy kalap pénzt, mert ha nincs ott ezer haver, aki ha kell kirángat a bajból, akkor csúnyán megjárhatod. Bocs, nem elvenni akartam a kedved, csak ez az, amit én most (a saját meg mások történetei alapján) látok.

Sok sikert!

2010. márc. 23. 00:03
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó voltam, még azt hozzátenném, hogy akkoriban (2005-06) mire összeszedtem magam, és visszafizettem az adóságaim, bizony jópár hónapba beletelt, de utána nagyjából helyrejöttem. Sokat kellett dolgozni, meg gálya melót, de a sok munkával legalább kerestem valamit. Ahogy az első mondta, próba szerencse, de azért jól gondold át, hogy mennyire vagy szerencsés típus :-)
2010. márc. 23. 00:16
 6/15 anonim ***** válasza:
33%

Egyetértek az utsóval. Kint voltam egy hónapot Angliában. Nuku meló. Ha nem beszéled a nyelvet akkor még szarpucolásra sem vesznek fel. A munkaügyi központ tömve volt álláskeresőkkel. Az unokatesóm kb. 1évig élt kint mire talált munkát gyógyszerészként, de az még a válság előtt volt. Igazából egy olyan van amire általában van felvétel, mégpedig a segédápoló, szociális munkás. Kinek mit bír a gyomra. A nagynéném kint melózik. Öregeket ápol. Mit ne mondjak. Lehet fél millát keres de én nem csinálnám. Ráadásul Angliában még egy szöget sem kalapálhatsz be engedély nélkül. Azt felejtsétek el, hogy mert gagyogok angolul akkor kapok valamilyen fizikai melót. Hol az útkaparói vizsga? WC takarítói vizsga? Felszolgálói vizsga? A komolyabb állásokról nem is beszélve.

Most USA-ban vagyok. Anyámnak sikerült itt letelepednie. De Ő kb 10 éve jött ki és szintén ápolónőnek. De már itt sem nagyon van felvétel sehová sem. Szintén rengeteg bevándorló+válság. Igaz, az életszínvonal összehasonlíthatatlan az otthoniéval. (mondjuk egyes meg nem erősített hírforrások szerint nemsoká meglesz ennek a böjtje)

2010. márc. 23. 00:19
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit az előzőhöz, hogy Angliában a lakás és a tömegközlekedés irgalmatlan drága.
2010. márc. 23. 00:20
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Írország.

Férjem tavaly januárban hátrahagyva a 10 éve meglévő munkáját, a 6 éve meglévő feleségét, és az 1 éve meglévő kisfiát útnak eredt, és meg sem állt Írországig. Ismerősökhöz ment, munkát nem tudtak előre, 1000 euró volt a zsebében, az eladott autónk ára. 3 hónapig napi szinten 10-15 cv-t adott le, majd mikor már alig maradt pénze, hálálkodott hogy legalább retúr jegyet vett, és csomagolni kezdett. Utolsó napokban szóltak egy helyről, azóta ott van, 8 órában, gyári munka,bejelentett, nem genyós! Dolgozott serényen, keresett egy kis lakást, és 2 hónapra rá kihozott minket, a kis családját.:) Azóta boldogan élünk, bőven kijövünk az ő fizujából, még a 600 eurós albi mellett is, én tanulom az angolt, hogy ha majd a fiamat beveszik valahova, mehessek dolgozni. :)

Végre nem éhezünk, nem veszi el az állam a férjem pénzét(gyerekesek itt nem adóznak), és van jövőnk!

2010. márc. 23. 01:02
 9/15 anonim ***** válasza:
Az előttem írónak gratulálok, jó ilyet hallani! Sok sikert nektek.:)
2010. márc. 23. 01:59
 10/15 anonim ***** válasza:
72%

01:02

Ez tényleg mesébe illő sztori. Sajnos egy országnyi embernek kellene hasonlóan élnie. De az nem mostanában lesz. Ezért én is csak azt tudom javasolni, hogyha van rá mód még akár Romániába is ki kell menni mert ez tragédia ami itt van.

2010. márc. 23. 04:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!