Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ebben a helyzetben...

Pusztai szittya kérdése:

Szerintetek ebben a helyzetben kinek van igaza? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Munkatársamról van szó. 6 évvel ezelőtt nősült.A lagzi után bejelentette az anyja akivel élt a panelban addig, h kiköltözik falura a nagyszülőhöz mivel ő már öreg és törődni kell vele.

Ők pedig maradtak a lakásban és irány a bank ahonnan szép pénzt kaptak és abból szuperül kipuceválták 100%ig.5 év alatt le lett tudva a bank kölcsön.Most h elhunyt a nagyszülő az anyuka bejelentette , h jön vissza a panelba mert nem is szeret falun és szépen ki is költöztek a fiatalok.Ugyanis ő még akkor megmondta állítólag, h nem marad végleg falun.

Fiatalok; megint irány a bank; újabb horribilis bankkölcsön (egész életükbe fizetni fogják kb.) és vettek egy másik panelt;csak most annyi lenne az igényük , h a anyuci paneljére(2szobás az is) elköltött pénzecskéjüket(amit 5 évig törlesztettek)szeretnék anyucitól viszont látni.

Egyszerű volna a képlet ha a falusi házat el lehetne adni de eladhatatlan és onnan szeretné látni a részét az anyuci további 4 db testvére,mivel eltartási szerződés nem volt.

Nos jól teszik e, h a fiatalok az anyukát zargatják a pénzükért?Jól van e az,h az anyuka nem hajlandó fizetni semmit(nem is volna honnan... talán bank).Most mindenki becsapva érzi magát.

És ami a poén azt mondja az anyuci , h örüljetek , h ingyen lakhattatok 5és fél évig a lakásában.De amit ráköltöttek abból jóval több mint 5,5 év albérlet jönne ki.Na de ilyet , h egy anya albérletet kérjen a gyerekétől nem is halottam még.

2011. máj. 9. 17:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem mért költötek pénz egy olyan lakásra ami nem volt a tulajdonukban, az anyuka már az elején mondta hogy visszajön mért nem sporoltak addig a gyerekek.
2011. máj. 9. 20:33
 12/16 anonim ***** válasza:

"Ugyanis ő még akkor megmondta állítólag, h nem marad végleg falun."

Ha megmondta,akkor nincs mit csodálkozni.Nem adta ajándékba a gyerekének a lakást,csak megengedte,hogy ott lakjanak,amíg ő nem költözik vissza.Nem kért tőlük albérleti díjat.

A fiatalok helyében,ha tudom,hogy nem ez a végleges otthonom,csak átmeneti,akkor nem lakásfelújításra veszek fel kölcsönt,hanem kibírom azt a pár évet úgy ahogy van,örülök,hogy nem kell mást fizetni csak a rezsit és megpróbálok minél többet félretenni,hogy vegyek egy sajátot,amit már úgy alakítok,ahogy nekem tetszik.

Kicsit elszámolták magukat a "gyerekek",az anyuka faluról nem a temetőbe ment,hanem haza,így jogosan kéri,hogy engedjék vissza.Amit pedig beleöltek a lakásba,az az ő bajuk,nem tartozik érte a tulajdonos semmivel.

Ahogy egy albérlet esetében sem fizettetem ki a főbérlővel azt,hogy esetleg átfestettem a szobát,mert nekem nem tetszett úgy.

Vegyék úgy a "gyerekek",hogy albérletben laktak 5 és fél évig és most megint a nulláról kezdhetik,ahelyett,hogy kihasználták volna az ingyen lakást és már rég lenne kezdőtőkéjük egy sajátra.

2011. máj. 9. 20:42
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudjatok, de nekem sántít az egész!!!

Egy kétszobás panelt ki lehet adni, mondjuk havi 50ezerért?!

Ez 5,5 év alatt kb. 3,3millió Ft!!

Hova a túróba lehet egy 2szobás panelre ennyit, vagy még többet rákölteni felújítás címén??!!!

Aranyból van a WC ???

HAZUDIK VALAKI !!!

2011. máj. 9. 23:23
 14/16 anonim ***** válasza:
Jó kérdés!
2011. máj. 10. 11:01
 15/16 anonim ***** válasza:
Amúgy ha az a ház a dédié volt a fiataloknak tudni kellet volna hogy a halála után az anyuka nem is maradhat ott hisz több testvérrel együtt örököl. Nyilván nem mondanak csak úgy le az örökségükről.
2011. máj. 10. 12:39
 16/16 A kérdező kommentje:

Abban az állapotában a panelt nem lehetett volna kiadni 50 ezerért de még felújítva sem annyi az albérlet.Arról nem is beszélve , h a kedves lakókkal mennyi baj szokott lenni.

Azért kellet felújítani mert az újdonsült ara meglehetősen igényeske volt.De annyira volt rafinált ,h a felújítási költségek 90%-ról van számlája.

Nekem csak annyi a furcsa az egészben , h miért nem lehet ezt szépen kulturáltan megbeszélni? Miért kell mindenkinek senkivel se törődve mennie a saját feje után?Miért kell a kényes kérdéseket kerülve csak mellékes hülyeségekről dumálni, vigyorogva csak azért mert félnek a konfliktusoktól?

A lakás az anyuka nevén van és amikor a fiáék rendbe tették büszke volt rájuk !Akkor szó se volt róla , h még vissza akar jönni, de ő állítja , h előre megmondta.

Amúgy az egész a családjukon belül , zajlik. Csak nekem panaszolta el a minap a munkatársam és csak az ő elbeszéléséből ismerem a dolgokat.Persze , h nem tudtam állást foglalni és így utólag osztani neki az észt sem akartam neki, mert így már könnyű.

Csak annyit tettem hozzá, h ne nagyon támadja az anyját mert még a végén örökölni sem fog tőle soha.Na de az se most lesz.Nincs tesója.

2011. máj. 10. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!