Szerintetek ebben a helyzetben kinek van igaza? Bővebben lent.
Munkatársamról van szó. 6 évvel ezelőtt nősült.A lagzi után bejelentette az anyja akivel élt a panelban addig, h kiköltözik falura a nagyszülőhöz mivel ő már öreg és törődni kell vele.
Ők pedig maradtak a lakásban és irány a bank ahonnan szép pénzt kaptak és abból szuperül kipuceválták 100%ig.5 év alatt le lett tudva a bank kölcsön.Most h elhunyt a nagyszülő az anyuka bejelentette , h jön vissza a panelba mert nem is szeret falun és szépen ki is költöztek a fiatalok.Ugyanis ő még akkor megmondta állítólag, h nem marad végleg falun.
Fiatalok; megint irány a bank; újabb horribilis bankkölcsön (egész életükbe fizetni fogják kb.) és vettek egy másik panelt;csak most annyi lenne az igényük , h a anyuci paneljére(2szobás az is) elköltött pénzecskéjüket(amit 5 évig törlesztettek)szeretnék anyucitól viszont látni.
Egyszerű volna a képlet ha a falusi házat el lehetne adni de eladhatatlan és onnan szeretné látni a részét az anyuci további 4 db testvére,mivel eltartási szerződés nem volt.
Nos jól teszik e, h a fiatalok az anyukát zargatják a pénzükért?Jól van e az,h az anyuka nem hajlandó fizetni semmit(nem is volna honnan... talán bank).Most mindenki becsapva érzi magát.
És ami a poén azt mondja az anyuci , h örüljetek , h ingyen lakhattatok 5és fél évig a lakásában.De amit ráköltöttek abból jóval több mint 5,5 év albérlet jönne ki.Na de ilyet , h egy anya albérletet kérjen a gyerekétől nem is halottam még.
"Ugyanis ő még akkor megmondta állítólag, h nem marad végleg falun."
Ha megmondta,akkor nincs mit csodálkozni.Nem adta ajándékba a gyerekének a lakást,csak megengedte,hogy ott lakjanak,amíg ő nem költözik vissza.Nem kért tőlük albérleti díjat.
A fiatalok helyében,ha tudom,hogy nem ez a végleges otthonom,csak átmeneti,akkor nem lakásfelújításra veszek fel kölcsönt,hanem kibírom azt a pár évet úgy ahogy van,örülök,hogy nem kell mást fizetni csak a rezsit és megpróbálok minél többet félretenni,hogy vegyek egy sajátot,amit már úgy alakítok,ahogy nekem tetszik.
Kicsit elszámolták magukat a "gyerekek",az anyuka faluról nem a temetőbe ment,hanem haza,így jogosan kéri,hogy engedjék vissza.Amit pedig beleöltek a lakásba,az az ő bajuk,nem tartozik érte a tulajdonos semmivel.
Ahogy egy albérlet esetében sem fizettetem ki a főbérlővel azt,hogy esetleg átfestettem a szobát,mert nekem nem tetszett úgy.
Vegyék úgy a "gyerekek",hogy albérletben laktak 5 és fél évig és most megint a nulláról kezdhetik,ahelyett,hogy kihasználták volna az ingyen lakást és már rég lenne kezdőtőkéjük egy sajátra.
Ne haragudjatok, de nekem sántít az egész!!!
Egy kétszobás panelt ki lehet adni, mondjuk havi 50ezerért?!
Ez 5,5 év alatt kb. 3,3millió Ft!!
Hova a túróba lehet egy 2szobás panelre ennyit, vagy még többet rákölteni felújítás címén??!!!
Aranyból van a WC ???
HAZUDIK VALAKI !!!
Abban az állapotában a panelt nem lehetett volna kiadni 50 ezerért de még felújítva sem annyi az albérlet.Arról nem is beszélve , h a kedves lakókkal mennyi baj szokott lenni.
Azért kellet felújítani mert az újdonsült ara meglehetősen igényeske volt.De annyira volt rafinált ,h a felújítási költségek 90%-ról van számlája.
Nekem csak annyi a furcsa az egészben , h miért nem lehet ezt szépen kulturáltan megbeszélni? Miért kell mindenkinek senkivel se törődve mennie a saját feje után?Miért kell a kényes kérdéseket kerülve csak mellékes hülyeségekről dumálni, vigyorogva csak azért mert félnek a konfliktusoktól?
A lakás az anyuka nevén van és amikor a fiáék rendbe tették büszke volt rájuk !Akkor szó se volt róla , h még vissza akar jönni, de ő állítja , h előre megmondta.
Amúgy az egész a családjukon belül , zajlik. Csak nekem panaszolta el a minap a munkatársam és csak az ő elbeszéléséből ismerem a dolgokat.Persze , h nem tudtam állást foglalni és így utólag osztani neki az észt sem akartam neki, mert így már könnyű.
Csak annyit tettem hozzá, h ne nagyon támadja az anyját mert még a végén örökölni sem fog tőle soha.Na de az se most lesz.Nincs tesója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!