Csúnya dolog hogy letegezem őt?
Nemrég az egyik rokonom bemutatott a barátnőjének. Én szemrebbenés nélkül sziával köszöntem neki, mert nagyon fiatalos, tényleg max 30-nak néz ki + van egy 3 éves kislánya, fiatalabbnak hittem mint amennyi. De ma hallottam, hogy 45 éves lesz idén. Kb anyám lehetne, én meg letegeztem őt. A rokonommal nem vagyok túl közeli viszonyban, de persze tegezem őt.
B*nkó voltam nagyon? Ciki hogy tegezem?Ezután hogyan köszönjek neki?
22/L
Ha ő is letegezett téged, akkor nem gáz ha visszategezted.
Ellenkező esetben viszont nem árt, ha ő kéri, hogy tegezd őt.
Azonban egy 45 éves nő nem hiszem, hogy a "csókolom" kategória lenne (bár nő, nőnek így nem köszön a szabályok szerint) de vannak olyanok, akik a magázós kategóriába esnek.
Szerintem is örült. Én a legtöbb embert letegezem, olyanokat is akiket mások semmiképpen. Már 97 éves emberrel is ittam pertut, és a középsulis osztályfőnökömmel is aki a volt diákjainak nem szokta engedni! Szóval sokkal több jobb tapasztalatom van tegeződni az emberekkel, negatív tapasztalatok pedig általában a magázódásból adódnak. Tegnapelőtt, ahol felléptem a hely 60 körüli tulaja majd meggyilkolt a tekintetével, hogy jónapotot köszöntem neki :)
Személy szerint azt javaslom hogy tegezz mindenkit, aki ezt szóvá teszi az nem neked gáz!
23F
A mai fiatalok többsége nem ismeri az alapvető illemszabályokat!
Illetlenség letegezni a nálunk idősebbet,akár férfi,akár nő!
Ha nem akarja,hogy magázd,majd ő felszólít a tegezésre. Legközelebb kérj elnézést érte!
Kedves utolsó: azért már nehogy ennyire mereven kelljen viselkedni egy (féligmeddig) rokonnal!
A kérdezö 22 éves, a barátnöt 30-nak nézte: ebben a korosztályban a tegezödés a természetes. Ha tényleeg ennyi idös lenne, akkor azon sértödne meg, hogy öregnek nézi, és azért magázza.
Gondolom, legalább 70 éves vagy, hogy ennyire begyepesedettem gondolkodsz.
Kedves kérdezö: szerintem a legközelebbi találkozáskor mondd meg neki, hogy te 30-nak nézted, és ezért tegezted le kapásból, remßeled, hogy nem vette rossz néven, és megkérdezedd, hogy ezentúl hogy szólitsd öt. Hidd el, ezt garantáltan bóknak veszi, elvégre az, hogy 45 helyett 30-nak néz ki, igencsak jólesik neki. Ezenkivül feltételezem, hogy eleve nem vette rossz néven, mert akkor legalább is a viselkedésén észrevetted volna, hogy valami nem teszik neki.
Az utóbbi válaszolóval értek egyet(6,45) bár a 2.49-es is jó szöveg.
A magázódás híve vagyok, mert nem kell mindenkit 3 lépésnél közelebb engedni.A 20 év fölöttieket simán magázom, mert felnőtt emberek mint ahogy én is (41).
A múltkor egy 18 éves fiatalember ismerősöm csókolommal köszönt nekem , mire beszóltam neki vigyorogva, h a jónapotot mondja már inkább mert nem vagyok híve a férfiak közötti csókolászásnak:)
A lányaimtól a szomszédok elvárják a tegeződést mi (feleségemmel)pedig elvárjuk a lányuktól a magázást irányunkba.
Ennek magázási hajlamnak az az oka nálam, h régebben észre vettem , amit tegeződésre fordul a szó , mindjárt túl közvetlenek lesznek és oda nem illő bizalmas fecsegésekkel traktálnak miközben szeretnének befolyásolni az emberek, néha az alaptisztelet elhagyása mellett.Hadd ne mondjam mennyire hiányzik a mostani világból az alaptisztelet az emberek egymás közti megnyilvánulásaiban.
Tisztelek mindenkit alapból és remélem, h ők is.
A jópofa sztori volt , kb 15 éve történt. Amikor a nálam fiatalabb feleségemnek a tanítványai(16-17 éves látszatra kész nőcik) csókolommal köszöntek és nekem is dobtak egy csát.
:)
A svédben van magázódás. Csak úgy szólok (ni, azaz t/2), de nagyon hivatalos esetekben használják csak. Az angolban meg CSAK többesszám, azaz magázódás van gyakorlatilag (nyelvtanilag), mert a you eredetileg t/2 és nem e/2 (az a thee volt, de kikopott). Más kérdés, hogy ma már közvetlenül használják, de ne írjunk már hülyeségeket.
Egyébként az én ilyen idős nő ismerőseim csak örülnek, ha tegezik őket. De miért nem kérdezed meg a rokonodat, hogy mit gondolt róla a barátnője?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!