Lakásvásárlás közösen, házasság nélkül?
Végülis ha tisztázva van a tulajdoni hányadotok akkor oké. Inkább az együttélés alatt problémás mi lesz a vagyonotokkal, meg talán érdemes lenne szerződést írni róla milyen arányban viselitek a lakás terheit....
Én személy szerint házasság nélkül nem biztos, hogy belemennék, ha már laktunk együtt akkor házasodjunk össze és utána vegyünk közös lakást.
Nem is a házasság hiánya a probléma, hanem abban kell biztosnak lennetek, hogy tényleg tudtok együtt élni, és komolyan gondoljátok együtt a jövőt - főleg, ha hitelt is felvesztek.
Az ismerősömék is együtt éltek, vettek egy lakást közösen (hitel is volt), de most szétmentek, és a lakást se tudják eladni, mert a hitel még nem járt le.
De szerintem vágjatok bele, nagy biztonságot ad egy saját lakás.
máshonnan közelíteném meg :)
ha hitelre vesztek egy lakást, akkor a lakás a banké, ti pedig fizettek azért, hogy egyszer majd a tiétek legyen, ami annyi mint ha albérletet fizetnétek. nem látom hátrányát, tegyük fel 5 év múlva külön mentek, akkor már a lakás negyede a tiétek lesz. amennyiért eladjátok, abból visszafizetitek a banknak a fennmaradó részt és a kis maradékon osztoztok. már ha van persze maradék, mert a hitelen van kamat nem is kicsi, de ha onnan nézzük, hogy azt úgy is albérletre költöttétek volna... és ha együtt maradtok ami ugye esélyes mert jól megvagytok, lesz saját otthonotok ami azért baromi jó! :)
szerintem vágjatok bele nyugodtan, a tulajdoni lapra persze írjátok rá a tulajdoni részeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!