Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért olyan megdöbbentő, hogy...

Miért olyan megdöbbentő, hogy ha valaki nem szokott alkoholt inni?

Figyelt kérdés
És ehhez kapcsolódó dolgokat: részegség, buli, pasizás/csajozás, cigi, fű stb kipróbálása. Én egy ilyen fiatal vagyok és számomra furcsa, hogy még a felnőttek, többek között tanárok és szülők is lenéznek emiatt! Nem egyszer egyenesen hazugsággal vádolnak. Sokszor hallom, hogy hát ezekre mindenkinek szüksége van néha meg ilyenek. Miért lenne? Ahogy beléptem abban a korba, amikor elkezdik ezeket, tudatosan döntöttem így és ezt meg is mondom HA kérdezik. A tudatos rész szerintem is ritka, de másoknak ez miért fáj? Teszem hozzá nem itélek el senkit, mert nem érdekel, hogy mit csinál. A 2 legjobb barátom is szereti az efféle dolgokat, mégis ők a legjobb barátaim.
2011. máj. 7. 16:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%

Neked van igazad, ők az ostobák. Én is sokáig így éltem, mint te: nulla alkoholfogyasztás.

Manapság már nagy ritkán megiszom egy fél doboz sört egy nagyon jó barátommal, sőt, egyszer még pálinkáztam is vele. :) Meg ha édesapám megkínál, már egy ujjnyi vörösbort is megiszom. Ennyi alkoholizálás még egészséges is lehet kellőritkasággal.

De rendszeres alkoholfogyasztó azóta sem lettem.

A dohányzással kapcsolatban viszont a teljes elutasítása a helyes döntés, az kis adagban is káros, de még a passzív fogyasztása is bizonyítottan káros.

[link]

[link]

[link]

stb. :)

2011. máj. 7. 17:08
 12/14 anonim ***** válasza:

Én az első válaszoló vagyok.

Ha ez megnyugtat akkor Rám pont, hogy büszkék voltak a szüleim, a tanáraim, és a barátaim sem kötözködtek emiatt, de még az osztálytársaim sem.

Most jobb?

2011. máj. 7. 17:10
 13/14 A kérdező kommentje:
Egyrészt elvből nem teszem ezeket. De leginkább azért mert nem vágyom egyikre sem, értelmét nem látom, sőt van amelyik egyenesen csak rosszat tudna adni. Lehet, hogy emiatt úgy látszik elzárkózok mindentől, de miért erőszakolnék magamra valamit ami nekem nem jó?
2011. máj. 7. 17:15
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem sem hiszik el, hogy nem dohányzok és nem iszok meg füvezek :/ Egyik tanárom is azt mondta, szerinte cigizek, mert olyan 'fajta' vagyok, mármint öltözködésre meg stílusra. De mégse és BÜSZKE vagyok rá :) 18/L
2011. máj. 8. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!