Tényleg bunkó lennék, ha ezt tenném?
Anyósom az élettársának kötött egy telefonos előfizetést, 10ezres havidíjjal.
A férfi egy hónap leforgása alatt 80ezres számlát csinált, ezért anyós átadta a kártyát nekem. Akkor nem volt gond, simán tudtuk fizetni. Viszont azóta albérletbe költöztünk, és most nagyon garasoskodni kell, így most eléggé sok az a 15ezer amit csak telefonra költünk, ráadásul akit hívnom kéne, vagy hívnak az eléggé drába (T-mobil, és a családom, barátaim szinte mind Vodafonosok).
Viszont még egy év van a hűségnyilatkozat lejártáig.
Nem akarok anyóssal rosszba lenni, de nem fogjuk anyagilag bírni. Viszont azt is tudom, hogy ő se.
(Egy helyen dolgoznak a férjemmel, és csökkentették a bérüket.)
Az, hogy az élettársának visszaadni, nem opció.
Ehhez jogilag neked közöd sincs.
Anyósod kötötte a szerződést a szolgáltatóval, nem ti. Az ő nevére jönnek a számlák. Független, hogy havi 10ezer forintos - előfizetés díja - vagy akár több szerepel a számlán.
Az, hogy oda adta nektek azzal a címszóval, hogy használjátok, ergo ti fizetitek ki azt, amit letelefonáltok+havi díj.
Ő csinálta magának a hülyeséget, viselje is el.
Tudom, bunkón hangzik, de én se fizetem ki pl. más hitelét azért, mert kibérelem tőle a lakását.
Mond meg neki, hogy ti ezt anyagilag nem tudjátok állni és nem is szeretnétek ezzel a lehetőséggel élni. Oldja meg másképpen.
Tarifahűség van! Voltunk bent, azt mondták, hogy nem csak hűségnyilatkozat van, hanem tarifahűség is. Tehát akkor is ködbért kell fizetni, ha kisebb csomagra váltunk!
A kártyát visszaadtam, anyós meg hisztizik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!