Hogy mondjam meg anyumnak?
Elég sok a gondom suliban is, családommal is és úgy érzem,hogy a barátnőmmel nem tudom megbeszélni, és anyukámmal sem mert félek, hogy kiakadna és teljesen máshogy nézne rám vagy bezáratna elmegyógyba... Épp ezért szeretnék pszichológushoz menni mert egy felnőtt véleménye és segítsége kellene, de nem tudom, hogy anyumnak, hogy mondjam meg mert mindig azt mondja h vele megbeszélhetem a dolgaimat, de van olyan amit nem szeretnék neki elmondani.
L/15
Ha ismeretlenül sem tudod leírni, hogy miről van szó, akkor senkinek se tudod majd elmondani.
Mit is kéne elmondani?
Én azt tanácsolnám, hogy menj oda anyukádhoz és mondd meg neki, hogy olyan problémáid vannak, amit úgy érzel, szakemberrel kéne megbeszélned. Mondd meg, hogy tudod, hogy rá számíthatsz, de ez egy olyan dolog, amit úgy érzel, hogy csak pszichológus segítségével tudnál megoldani és hogy ebben segítségét kéred.
Remélem, megoldódik a problémád.
Csak kamaszodik, de manapság "tök jó buli" túlreagálni...
A gyermekpszichológusok meg gazdagodnak és gazdagodnak :D
Ez a vége annak, hogy a szülő nem ér rá a gyermekére. :S
Szerintem anyukad a te pszichologusod.
Gondolom nem eget rengeto a problema, ne felj anyukadtol. O az, aki szeret teged es biztos vagyok, hogy a legjobbat akarja neked. Nyilj meg, es hidd el megfogsz konnyebulni. Anyukadnak mondd, ne meselje el masnak a te dolgaidat, legyen a ti titkotok az. Anyukad legyen a legjobb baratnod, szerintem jol fogsz jarni!
Ha ellenez valamit, mondd ne legyen konzervatibb, legyen modern anyuka. Beszelj vele!!!
Csak bátran! Azért szült, jót akar neked. De ha úgy gondolod, jobb lenne egy pszichológus, akkor beszélj előbb vele, s ő ad tanácsot, hogy lehet ezt egy szülőnek előadni.
Van sulipszichológus, és területileg illetékes nevelési tanácsadó, ott ingyen fogadnak. Ofő segít, vagy a védőnő, a családsegítő központ, ha nem tudnád a címet.
Nem olyan egyszerű a dolog, hogy csak anyum elé állok és elmondok neki mindent. Imádom, szeretem bármit megtennék érte, és nagyon sokmindent megbeszélünk, de van olyan amit Ő mesél nekem magáról, nagymamámról...szal a családomról és pl van olyan h ez aggaszt és legszívesebben kibeszélném magamból a félelmeimet ezzel kapcs. de anyukámnak/nagymamámnak nem szeretném mert akkor kevesebb dolgot mondanának el nekem, hogy ne terheljenek, de akarom tudni, hogy mi van velük.
A másik dolog, hogy anyum nem volt olyan húde pasizós olyan korában mint én, én sem vagyok annyira az, de egyszerre 4 fiút szeretek...nem olyan veszély fenyeget h hűű mindegyikkel lefeküdjek (mert nem akarok), hanem nem tudok a dolgomra (tanulásra) koncentrálni és anyum ezt tudja, és velük kapcsolatban is jó lenne beszélni hozzáértő személyjel, mert anyum nem tudja ezeket megérteni.
És am. nem reagálom túl, én vagyok túlérzékeny sokmindenre.
Másrészt rámérne mert itthon dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!