Ettől sznob lennék? (kérdésed túl rövid)
Egyáltalán nem!!
Teljesen természetes alapigény egy nő részéről, hogy a párja megüsse minimum azt a szintet, amin ő van.
Szerintem ez nem papírfüggő.Ismerek olyan fiút,akinek korán meghaltak a szülei,a nagyszülei nevelték fel őt és az öccsét.Nem volt pénzük egyetemre járatni,pedig intelligens,okos,jó felfogású és ambiciózus.Sajnos a nagyszülők betegek,így ő az egyedüli családfentartó.Dolgozik,hogy eltartsa őket.Nála kitartóbb és szorgalmasabb embert nem ismerek és soha nem hallottam panaszkodni sem.
Ha meglenne az anyagi háttér,akkor simán el tudná végezni az egyetemet.
Tudok egy másik példát is.A buta egyetemistáét.Szülei kifizették neki azt a közel 10 évet,mialatt kijárta.Van diplomája,az apja vállalkozásában pedig állása.Hogy miért az apjánál? Mert a saját tudására nem támaszkodhat.Papírja van,de borzasztó elveszett ember.
A te elméleted alapján az első fiú kiesik a rostán,a másodikkal pedig elmész randizni és hiszed,hogy neki passzolnia kell,hisz diplomás.Ami pedig még inkább "megszépíti" ezt a buta fiút,az a pénz.
Lényegtelen,a szerelem(igazi szerelem) nem a papírt nézi,sem egzisztenciát,sem anyagi hátteret.
Az más tészta,hogy ezt nem merik felvállalni nyíltan..
19:42 Elolvastad a példát,amit írtam? A papírt nem csak azok szerezték meg,akik megdolgoztak érte és nem csak azoknak nincs,akik nem hajlandóak tanulni.A diploma nélküli srácnak nem olyan az anyagi helyzete,hogy megengedje magának a diplomát.Két állása van,az egyik helyen több műszakban is dolgozik.Reggel 7-től este 10-ig-12-ig dolgozik,mert neki kell eltartania 3 embert saját magán kívül. Céljai vannak,csak lehetőségei nem,hisz ha nem dolgozik,akkor éhenhalnak,a munka miatt pedig nem tud tanulni.
A másik srácnak pedig megvan a papírja,aztán ennyi.A családja nélkül nem sokra vinné.Csajozni biztosan könnyebben csajozik,hisz ideje is van rá,a papírja is megvan arról,hogy magasan iskolázott,pénze is,vagyis egy főnyeremény annak,aki ezt értékeli.Aki pedig egy talpraesett férfit keres,aki családcentrikus és a jég hátán is megél,az első srácot választja.
Nem neked írtam a választ,de elmondom, hogy akárhány év alatt végezte el, akkor is elvégezte, tanult a vizsgáira. Erre a szülők vállalkozására pedig sokan harapnak, hogy tuti nem alkalmas máshová stb. Majdnem mindenhová gyakorlattal rendelkezőket vesznek fel, azt pedig valahol szerezni is kell.
Hála istennek Magyarországon az állam 1 diplomát áll, tehát maga az oktatás ingyenes. A kollégium sem olyan durva összeg, de aki rászoruló, az kap szociális támogatást, ami a kollégiumi díjat kifutja, a kollégiumokban internet is van. Na most ez esetben még nem beszéltem a másik ösztöndíjról, amely nem tanulmánytól függ, ez az összeg és a szociális támogatásból fennmaradó összeg fedezni tudja a kaját, és akkor még említettem a tanulmányi ösztöndíjat és a diákmunkát. Levelező oktatásban is létezik államilag finanszírozott képzés.
Ezzel azt akartam mondani, hogy a tanulás igenis érdem,nem feltétlenül pénz kérdése és ezerszer korrektebb ez alapján választani, mint külső adottságok alapján.
Hozzátenném, én nem papír alapján választok párt, egyszerűen csak bosszant, hogy lassan szégyellni kell, ha az ember el meri mondani, hogy mik a kritériumai társkeresésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!