Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A gyámügy, és a családvédelmis...

A gyámügy, és a családvédelmis mikor avatkozik bele egy család életébe?

Figyelt kérdés
2009. márc. 7. 15:35
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
Ha hagyják...Viccen kívül,ha bejelentés érkezik hozzájuk.Mi is a gond?
2009. márc. 7. 15:37
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsi voltam!Mert nem igen vagyok járatos ebben az ügyben sajnos.
2009. márc. 7. 16:03
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Sokszor sajnos túl későn.Ismerek olyan családot,ahol tönkretették az alkoholista munkakerülő szülők idegileg teljesen a gyerekeket.A gyámügy tud róla,kijárnak hozzájuk de érdemi intézkedést soha nem tettek még.Szerintem már nem is fognak,hiszen 15 éve járkálnak hozzájuk.A magyarországi családjog úgy sz@r ahogy van.Itt semmi nem védi sem a terrorban tartott gyerekeket sem az anyákat(néha talán apákat)csak elvileg.
2009. márc. 7. 16:03
 4/9 anonim ***** válasza:
36%
Ha bejelentést teszel hozzájuk, hogy a kiskoruaknak bántodása esik, esetleg törvényes képviselöje nem foglalkozik vele, vagy aetleg a pénzt másra költi / ital, gép stb../
2009. márc. 7. 16:04
 5/9 anonim ***** válasza:
88%

Amikor csak akar!!!

Magyarországon a Gyámhivatal az egyik legnagyobb hatalom.

Nővérem értelmi fogyatékos, én vagyok a gondnoka, de ha egy zoknit akarok neki venni -a saját pénzéből- ahhoz előtte egy hétig levelezni kell velük.

2009. márc. 7. 16:08
 6/9 anonim ***** válasza:
85%
A családvédelmiseknél voltam, mert a volt férjemmel kapcsolattartási problémáim vannak, lassan 2 hónapja voltam bent, akkor a hölgy 1 hetet mondott... azóta sem történt semmi. Kb. 3 hete felhívtam, azt mondta, hogy utána néz, és telefonál, na erre is azóta várok.
2009. márc. 7. 17:23
 7/9 anonim ***** válasza:
74%
Amikor akarnak, és a többi hasonló is (Nane, rendőrség...). Az egyiknek írtam (mivel telefonálni ezügyben nincs lehetőségem, ezért írtam), tényleg fontos lenne, több hónapja várom a válaszukat, ezek után én nem bízok bennük.
2009. márc. 7. 17:54
 8/9 anonim ***** válasza:
88%
a jegyzőnél, a rendőrségen vagy a gyermekvédelmi szakszolgálatnál lehet bejelentést tenni, és ezután vizsgálódnak az ügyben. iskola, óvoda, védőnő, házi orvos, mint jelzőrendszereknek feladatuk lenne a megfelelő hivatalok értesitése, ha olyasmit tapasztalnak, de agyakorlatban ritkán történik így, másrészről a bürökratikus rendszerben elveszik a lényeg. a rendszeres italozás, játékgépezés, nyomor nem ok arra, hogy kiemeljenek egy gyereket a családból, viszont ha fény derül a bántalmazásra, vagy nem biztositják a fejlődéséhez szükséges feltételeket, a gyereket elveszik a családtól és igen szigorú feltételekkel kaphatják vissza.
2009. márc. 7. 18:09
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2009. márc. 7. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!