Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Így hogy legyek jóba a párom...

Így hogy legyek jóba a párom szüleivel?

Figyelt kérdés

Párommal 9 hónapja vagyunk együtt. Szabadidőben egymás szüleihez megyünk, mert sajna még mindketten otthon lakunk. Otthonülő típus vagyok én is, ő is. Szeretek csak gép előtt ülni, olvasni, tv-zni. Munkahelyen vagyok társaságibb, de az ki is elégít, szóval nem szoktam összejárni barátokkal, egyébként párom sem.

Ha nálunk vagyunk, tök jó minden, a szüleimet nem zavarja, hogy egész nap tv-zünk, nem sokat látnak minket, nem kötelező beszélgetni velük, ha épp összefut velük a házban, akkor váltanak pár szót. Mindenkinek megfelel.

Náluk meg érdekes, nem... Pedig a szülei még kevésbé beszédesek, mint az enyémek. Az anyja szinte egyáltalán nem beszél, az apja meg mindig ugyanazt szakjózza. Ott doglozott korábban, ahol most mi a párommal, más témája sincs, márpedig nekem spec 12 órás munkanapok után baromira nem esik jól még a pihenőidőben is ezt hallgatni... Nem adom jelét, de nem érdekel.

Én elvagyok náluk a párom szobájában, tv nézés, épp ami otthon. Sétálni is néha elmegyünk. A szülei a hátam mögött morognak a fiuknak, hogy sosem jövünk ki, nem is ismernek engem...

Mikor "beszélgetünk", semmi jelét nem mutatják, hogy érdeklem őket. Nagy kínos csend... ha valamit mégis mondok én is, fagyos hallgatás, mintha valami hülyeséget mondtam volna... Ha kíváncsiak rá, miért nem kérdeznek?

Párom sem tudja, mit akar... erősen hatnak rá a szülei. Egyszer azt mondja, jó neki, hogy bent vagyunk, később a fejemhez vágja, hogy mert én mindig csak begubózok...

Ezért már megmondtam neki, ha ekkora probléma van belőlem, egyrészt miért hív meg magukhoz és miért nem mondják nekem a szülei? És ha megkérdem, ha kíváncsiak rám állítólag, akkor miért kell kínos csendben ülni, az a válasz: mert ők ilyenek... Kérdem én: milyenek? Csendesek, nem beszélgetnek? De akkor meg miért akarnak mégis beszélgetni? Egyszerűen egymásnak ellentmondó dolgokat akarnak. :(

Egyébként megjegyzem, én könnyen elbeszélgetek bárkivel, munkahelyemen is vannak a szülei korabeli emberek (50-60), simán eltársalgok velük, nem jelent gondot a generációs különbség.

Bocsi a hosszas rizsáért.

22L

2011. ápr. 29. 16:16
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Sajnos van, hogy nem tudom megállni, hogy ne kritizáljam a szüleit. :( Tudom, hogy igazán semmi közöm ahhoz, milyen ostobaságokat csinálnak, de kicsit úgy gondolom, a körülmények miatt mégis, és ilyenkor szólok bele. :S Lényeg, hogy anyagi gondjaik vannak és láthatóan nem ok nélkül és mivel ez az oka -állítólag-, hogy nem költözhetünk össze a párommal, rájuk is haragszom, hisz ha így folytatják, sosem lesznek kijjebb az anyagi gondokból én meg várhatok ítéletnapig...
2011. máj. 11. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!