Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit egyek, mi lenne a...

Most mit egyek, mi lenne a helyes megoldás?

Figyelt kérdés

Az egész gond abban rejlik, hogy apum nem akarja elfogadni a barátomat.

Én 22 éves lány vagyok, jelenleg főiskolára járok. A szüleimmel kitűnő a kapcsolatom,100%-an állíthatom, hogy náluk jobb szülő nincs is a világon. Egyetlen gond, hogy néha túlzottan csendes vagyok és általában a fiúknak nem igazán jövök be, akármit is kipróbáltam az évek során.

A mostani barátom úgymond az első komoly kapcsolatom, vele voltam elöször úgy. Mindketten úgy érezzük, hogy minden szempontból összeillünk, és ezt a tág környezetünk is így véli.

Az egész gond abban van, hogy neki fiatalon ( 13 évesen) meghaltak a szülei és ő kellett fenttartsa magát, és még segíteni a testvérének aki iszákos, nem érdekli semmi.

A barátom szakiskolát végzett, van egy kis különálló (csak at övé) háza, gyümölcsöse, és habár nincs stabil munkahelye mai napig fenntartja magát(soha nem maradt el a számlákkal)habár 30 éves.

Én tudom, hogy az élet így is nehéz, de én el tudnám képzelni az életem mellette, tervezgessük is, hogy 1-2 éven belül egybe kelünk.

Ám apum őt nem akarja elfogadni a fenti okok miatt és folyton azt hajtogatja, hogy hagyjam a fenébe azt a semmi parasztot, mert jobbat is kapok nála. És mivel a testvére részeges ő is el fog részegesedni. De hát apumnak a lánytestvére nemcsak hogy részeges, de egy világ sz@jhája, akit nem érdekelnek a gyerekei, csak akkor mikor meg tudja lopni őket, hogy kielégítse vágyait. És apum ennek pont az ellenkezője.

Most mit csináljak?

Halgassak apumra és kockáztassam, hogy soha többet nem találok egy lelki társat; vagy folytassam a kapcsolatot a barátommal és ezzel haragítsam magamra apumat?

2011. ápr. 29. 15:35
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Hagyj fel azzal az illúzióval, hogy neked vannak a legjobb szüleid a világon!
2011. máj. 3. 00:52
 22/28 anonim ***** válasza:
Nem tudtok olvasni? A kérdezô évekig külföldön élt, azért gyenge a helyesírása!!!
2011. máj. 3. 02:08
 23/28 anonim ***** válasza:

Békén kellene hagyni szegény lányt a helyesírása miatt, ez nem a nyelvészek internetes portálja, tanácsot jött kérni és erre kellene koncentrálni.

Őszintén szólva én csodálom az olyan embereket, akik ilyen tragédia után még talpra tudnak állni és fel tudják építeni az életüket. Gondoljatok bele, hogy mennyivel könnyebb helyzetben van az a valaki, aki tehetős, szerető családban nő fel, aki megkap minden szeretetet, anyagi biztonságot a családjától. Én úgy gondolom, hogy, bár sokszor nagymértékben befolyásolja az ember életét az, hogy honnan jött, kitartással,szorgalommal, tanulással a legmélyebb gödörből is ki lehet mászni. Én soha nem ítélkezek személyekről a családjuk alapján.

Az apa lenézi a lány barátját, de kíváncsi lennék, ha történetesen a lánya egy gazdag, de agresszív, öntelt, tiszteletlen fiúval járna, aki nem becsüli meg a lányát, akkor mit szólna. Kérdező, te már nagylány vagy, el tudod dönteni, hogy mit szeretnél, ne apud irányítsa az érzéseidet. Tudom milyen nehéz munkát találni, szegény kisvárosból jövök, borzalmas a helyzet, ezért is élek külföldön.

Szerintem ha szeretitek egymást és jó a kapcsolat, akkor senki sem tudja szétfeszíteni azt. Viszont a barátodnak kellene érdeklődni bejelentett, állandó munkahely iránt, mert feketén dolgozni nem jó befektetés.

2011. máj. 3. 05:22
 24/28 anonim ***** válasza:

Apudnak marhára igaza van! Ez tény.

Te főiskolára jársz, ő munkás, ergo felmerülhet egyszer problémaként hogy elmentek egymás mellett, már nem lesz miről beszélni egymással, egész más problémák fognak téged foglalkoztatni és őt.

Ez meglátszik a fizetésen is. Szóval lehet, hogy te aki mondjuk jól keresel, ő adott esetben keveset vagy semmit azon fogsz gondolkozni hogy tudsz e venni magadnak egy bugyit még hónap végén vagy sem, és még az is előfordulhat hogy te fogod eltartani az egész családot, ha épp ugy alakul hogy nincs melója. Ilyen esetben aztán kijön rendesen hogy milyen szép is a szerelem.

Árva családból jött iszákos testvérrel. Remek. Persze erről nem tehet de azt tudnod kell hogy két varia van. Az első hogy pontosan tudja milyen volt család nélkül felnöni, és nagyon nem akarja eztés mindent megtesz ellene. Kettő. Fogalma sincs milyen egy rendes család. Ahhoz hogy ő is az italhoz nyúl, elég nagy esély van, de nem 100%.

De. Ha te mindezek ellenére, hogy lehet hogy el fogtok távolodni egymástól, lehet hogy azt kell majd számolgatnod hogy hány kiflit vehetsz a gyerekednek a hónapban, holott egy másik egyetemet végzett emberrel lehet sokkal jobban élnél, és vállalod a kockázatot hogy lehet hogy még csalódsz benne és lehet hogy inni fog, akkor hajrá, de akkor ne lepődj meg ha ezek közül valamelyik vagy mindegyik megtörténik. És reméljük nem, de a kockázatával számolj. Ennek ellenére választod őt vagy nem.

2011. máj. 3. 08:11
 25/28 anonim válasza:

Bocsánat, a suk,sükölés nem helytelen, hanem tájnyelvhez tartozik..

A kérdésre válaszolva szerintem próbálj valahogy apukád lelkére hatni, kérd anyukád segítségét.

2011. máj. 3. 08:26
 26/28 anonim ***** válasza:

08:11

Na ezen jót röhögtem:) Igen, van egy-két főiskolai (de inkább egyetemi) szakma, amivel jól lehet keresni (pl mérnöki, műszaki, orvosi esetleg), de nagy általánosságban elmondható hogy a diplomásokból olyan szintű túlképzés van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, és nagyobb az esély hogy a mekiben kötnek ki, vagy a tescoban, minthogy annyira "hű de jól keresnének".

A két kezemen és a két lábamon összesen nem tudom megszámolni hogy hány ilyen "értelmiségi" van a környezetemben, aki vagy évek óta munkanélküli, vagy valami ótvar melót végez, és kitörölhetik a feneküket a diplomájukal. Van köztük közgazdág (egyébként a kozmetikusom is az, csak kozmetikusként éppenséggel 3x annyit keres...), tanár, történész, sőt, még állatorvos is.

Egy jó szakmával, maszekolással 10x annyit lehet keresni mint egy diplomával. A fodrászom havi 500 fölött keres, és eltartja a diplomás munkanélküli férjét... Na hogy is van ez?

2011. máj. 3. 08:56
 27/28 anonim ***** válasza:

A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 08:56

nyílván nem a kommunikációs főiskolai diplomára gondoltam. az én környezetem meg tele van ilyennel is meg olyannal is és van aki BKF-es csúcsdiplomával sittet pakol deazért a gyógyszerészek és mérnökök, programozók, orvosok elég jól elvannak... hát igy van ez.

2011. máj. 3. 09:41
 28/28 anonim ***** válasza:

Ha bízol a párodban, és mellette vagy boldog akkor ne hallgass senkire csak a szívedre!

Maradj vele, és együtt kemény munkával teremtsétek meg a közös jövőtöket!

A szülők mindig jobbat képzelnek el nekünk mint ami van,de csak mert szeretnek és jót akarnak.

Nem kell választanod a szüleid és a párod között!

Hidd el ha apud is látni fogja hogy a fiud komolyan gondolja veled,és törekszik neked megadni amit érdemelsz.

2011. máj. 3. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!