Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek így viselkedik...

Szerintetek így viselkedik egy igazi barátnő?

Figyelt kérdés

Hallott történet, de nekem fura a "barátnő" viselkedése. Egy ismerősöm soha nem iszik alkoholt, mert nem szereti az ízét, meg már történt haláleset a családjában az alkohol miatt. Barátnője meghívta bulizni, ő közölte, hogy nem szeretne alkoholt inni, ne lepődjön meg. A barátnő azt mondta tudomásul veszi. A lányon a buli napján kijött az allergia, mivel tudta, hogy úgysem kell alkoholt innia nyugodtan bevette a gyógyszerét. A parti volt sütemény is, aminek fura keserű íze volt, de mivel a lányt úgy nevelték, hogy nem illik bármit is meghagyni a tányéron ezért megette a tortaszeletet sok víz segítségével. A buli után a barátnő nagy mosolyogva megmutatta neki, hogy mennyi likőrt rakott a lány süteményébe, és vallja csak be milyen finom ízt ad neki. A lányon persze kijött a pánik, mert gyógyszerre tilos alkoholt inni, egész este halálfélelme volt, de szerencsére nem lett semmi baja. A barátnőnek semmit sem szólt ugyanis nem szeret betegséggel dicsekedni sosem, de nagyon kellemetlen volt számára hogy nem bízhat meg egy barátnő adott szavában.

Szerintetek igaz barátnő az ilyen? A lány azóta nagyon nem mer bízni senkiben sem, nem tudja ki fogja legközelebb átlökni.

2011. ápr. 28. 09:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem egyikük sem igazi barátnő. A gyógyszeres lány, ha a piásat igaz barátjának tartotta volna már rég beavatta volna a családi tragédiába, meg a betegségébe. A piáslány meg jófej akart lenni, úgy, hogy közben keresztüllépett a másik lány kérésén.

Egyikük sem igaz barát. Majd egyszer megtanulják mi is az...

Üdv, 22N

2011. ápr. 28. 09:25
 2/12 SzilKa ***** válasza:
42%

Ezt egy kicsit túlreagálta a leányzó. A barátnő csak be akarta bizonyítani, hogy nem is olyan rossz az alkohol. Az allergiagyógyszerre likőrös sütit enni pedig nem olyan gáz, mint ahogyan azt elképzeli (én már csak tudom, rendszeresen szedek allergiára gyógyszert). Ha elmondja a barátnőjének, hogy allergiás, az még nem dicsekvés a betegséggel, hanem megelőzné az ilyen jellegű próbálkozásokat. Az őszinteség amúgy is az alapja a barátságnak...

Nekem az egész egy kamaszos csínynek tűnik, ha emiatt nem mer ezután senkiben bízni, akkor a lánnyal komoly pszichés problémák lehetnek.

2011. ápr. 28. 09:27
 3/12 anonim ***** válasza:
77%

Nem. De a lány hagyta magát rászedni, ha továbbra is így viselkedik, mindenki ezt fogja tenni vele.

"úgy nevelték, hogy nem illik semmit meghagyni" - ez csak mártírkodás.

2011. ápr. 28. 09:29
 4/12 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek veletek. A lány nagyon naiv, mindenkiben a jót látja, sokszor behódol ahelyett, hogy kiállna a saját igazáért. Nem keresi a konfliktusokat, de én is mondtam neki, hogy ne féljen kiállna magáért, mert különben mindenki csak ki fogja használni, aztán dobják mint egy rongydarabot.
2011. ápr. 28. 09:39
 5/12 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
75%

"Ezt egy kicsit túlreagálta a leányzó. A barátnő csak be akarta bizonyítani, hogy nem is olyan rossz az alkohol. "

Nincs ez túlreagálva. MI KÖZE HOZZÁ HOGY MÁS MIT ESZIK VAGY MIT NEM ESZIK MEG????? Hülye kis suttyó aki ezzel játszik.

Barátnőm kisebbik lányának olyan speciális diétát kell tartania, hogy tilos az aszpartam - meg egy csomó kaja. Aki ebben a genetikai betegségben szenved, annak terhesség alatt még szigorúbb diétát kell tartania, különben fogyatékos lesz a gyereke. Van olyan fiatal nő, aki a munkahelyén nem számolt be a betegségéről, gyereket tervez. Egyszer a Diéta és Fitness újságban adták tippnek, ha a barátnőd elvből nem iszik light terméket, titokban cseréld ki az italát. Na aki ezt egy olyan, a terhességét még titkoló, de ebben a betegségben szenvedő nőnek az italát cseréli ki, az súlyos egészségkárosodást okoz. Vetélést, fogyatékos gyerek születését.

Ha valaki nem akar alkoholt inni, akkor nem kell. Ha valaki nem akar nyulat enni, akkor nem kell.

Remélem az alkoholt itató "barátnő" torkán egyszer lenyomnak egy sünt tüskéstől, mert az "olyan fincsi".

2011. ápr. 28. 09:47
 6/12 anonim ***** válasza:
83%

Nem az. Én ejteném is, jó gyorsan.

Allergiagyógyszerre lehet inni (főleg ha nem rendszeresen történik), semmi baja nem lesz. Fájdalomcsillapítóra nem lehet. Ettől függetlenül mindenki maga dönti el, hogy akar-e inni vagy nem. Aki ezt nem tolerálja, arra 2 percet sem érdemes pazarolni.

Minden esetre soha nem ennék meg olyan kaját, ami nem ízlik. Mi vagyok én, szemetesláda? Nem hiszem.

2011. ápr. 28. 09:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem lehet tiszteletben tartani a másik kérését?!

Én úgy gondolom, hogy nem csak a barátnőm kérését, de egy idegenét is tiszteletben tartanám, ha azt kéri : nem szeretne alkoholt fogyasztani...

Vagy nem kér húst...

Vagy nem eszik disznóhúst...

Vagy nem szeretne cigarettázni...

Hallottam már olyan idiótákról, akik képesek az üdítőspalackba, banánba, gyümölcsökbe injekcióstűvel rumot fecskendezni, hogy CSAKAZÉRTIS leitassák a lányokat, de ez nem vicces!!!

Én ebben a "barátnőben" soha többé nem bíznék meg, messze elkerülném!

2011. ápr. 28. 10:07
 8/12 anonim ***** válasza:
81%

Érdekes ez az "alkohol-téma".

Én nem iszom alkoholt, egy cseppet sem, és társaságban úgy néznek rám, mint egy csodabogárra.

Nekem aztán senki ne akarja bebizonyítani, hogy az alkohol jó. Egyéni döntésem, hogy iszom vagy sem.

Kivetnivaló nem ebben van, hanem abban, ha valaki nem tiszteli a másik döntését, és eközben barátnak vallja magát.

Az egyik lány álljon a sarkára, legyenek önálló döntései, szedje össze magát. (Ha likőr lett volna sütimben különben már messziről rájöttem volna...) A másik lány meg ne akarjon "jófejkedni", fogadja el a másik döntését.

De a legjobb, ha messziről elkerülik egymást.

2011. ápr. 28. 12:13
 9/12 anonim ***** válasza:

Hát...én rögtön megérzem ha egy sütiben sok a pia!Ha akarom megeszem,ha akarom nem.Na de nem is ez a lényeg.

Az ilyen barátnő,nem barátnő.

2011. ápr. 28. 12:39
 10/12 A kérdező kommentje:
Sajnos megérezte ő is rögtön, hogy valami van a süteményben, de biztos volt benne, hogy a barátnője aromát tett bele, nem pedig alkoholt. Vakon megbízott benne, inkább megette, minthogy meggyanúsítsa azzal, hogy esetleg átveri. Szerintem sem barátnő az olyan aki nem veszi tudomásul a másik döntését, és a saját akaratát akarja ráerőltetni a másikra. Lehet ezt félvállról venni, de mi lett volna, ha vérnyomáscsökkentőt szed, és arra iszik rá, és tegyük fel rosszul lesz, és kórházba kell szállítani. Vagy egy cukorbetegnek zero kóla helyett cukrosat szolgálnak fel. Nagyon poénosnak képzelik magukat egyesek, de az illetőnek eszméletlenül rosszul eshet az ilyen, hogy ennyire keresztülnéznek rajta. Mondjuk a lányba is van hiba, hogy tűri, hogy állandóan alázzák ahelyett, hogy jól odamondogatna másoknak. Aki nyusziként viselkedik, azt sajnos eltiporják, nem szabad ennyire behódolónak lenni, ha konfliktus van akkor legyen, álljon ki az igazáért, még ha ezért bolondnak is nézik. Az állandó megalkuvás csak tönkreteszi az embert.
2011. ápr. 28. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!