Mit tegyek, ha nem igazán kedvelem a párom gyerekét?
hogyha odamegy puszilgatni meg azt mondja mindenkinek hogy szeret,akkor az így is van.csak gondolom rossz neki,hogy az apukája és az anyukája már nem együtt vannak és ezért utasítgat meg kiabál veled,mert téged okol miatta.ezt megkellene egyszer beszélned vele,vidd el egy csendes,nyugis helyre és kérdezd meg elősször is,hogy miért viselkedik így.aztán mond el neki,hogy te nem sajátitod ki az apját.
13L
Hát nem egyszerű a helyzet az biztos.
Én azt látom megoldásnak, hogy a párod beszéljen a volt feleségével. Próbálja vele megértetni, hogy a gyereknek árt azzal a legtöbbet, ha az apja ellen uszítja, vagy zsarolja az apját. Ha már így alakult, hogy elváltak, akkor a gyerek kedvéért és érdekében illene felnőtt módjára kezelni a helyzetet és nem direkt keresztbe tenni a másik félnek (pl. nem szól időben, hogy megy hozzátok a kislány). Persze megértem, előfordulhat olyan, hogy hirtelen közbejön valami, de azért valami rendszer-félét biztosan ki lehetne találni közösen.
Te szerintem ennyit tudsz tenni, és még azt, hogy türelmesen viselkedsz a pároddal és a kislánnyal is. Ha undokul viselkedik a gyermek, te akkor is legyél barátságos. Még csak gyerek, sok hiszti, ilyesmi. Ha azt látja, hogy kedves és jó vagy vele, akkor biztosan könnyeben elfogad.
Nekem nincsenek ilyen irányú tapasztalataim, csak csonka családban nőttem fel.
Remélem mihamarabb megoldódik a helyzetetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!