Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elfelejtettem milyen egyedül...

Elfelejtettem milyen egyedül lenni. Veletek volt már ilyen? Mit csináltatok? (tudom, hogy furcsán hangzik, bővebben lent)

Figyelt kérdés
Ez biztos nagyon hülyén hangzik, de tényleg így érzem. A barátommal együtt élünk, és mivel egy ideje nincs munkája, minden percben együtt vagyunk, elkísér mindenhová, hogy ne unatkozzon. Ha nem vele voltam mostanában, akkor a családommal, vagy a barátaimmal. Csak most gondoltam bele, hogy nem is emlékszem mikor voltam utoljára egyedül. Még a boltba is jött velem valaki mostanában, a buszon is mindig összefutottam valakivel, értitek. Ma viszont mégis úgy alakult, hogy egyedül vagyok egészen holnap délutánig. A problémám, hogy teljesen rosszul érzem magam, nem találom a helyem egyedül, nem tudom mit csináljak, csak a holnap délutánt várom, hogy megint ne legyek egyedül. Tudom, hogy mindenkinek nagyobb gondja van ennél, csak tök megijeszt, hogy ennyire nem vagyok önálló, és észre sem vettem, hogy ennyire függök mások társaságától. Nektek vannak ilyen tapasztalataitok? Ez miért lehet? Csak hozzászoktam hogy vannak körülöttem, vagy velem van a baj?
2011. ápr. 26. 13:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ez nem kapcsolatfüggőség, semmi baj veled. Az ember társas lény, sok állatfaj is van, amit nem lehet egyedül tartani, mert akár belepusztul. Az ember képes megszokni a magányt, de nem optimális. Persze, hogy rosszabbul érzed magad egyedül, csak a mai világ ilyen, meg kell szokni ezt is.
2011. ápr. 26. 13:41
 12/23 anonim ***** válasza:
Sajnos egy kapcsolatban elég nehéz megszabadulni a kapcsolatfüggéstől... Ez szerintem kb. olyan, mintha úgy akarnál leszokni a cigiről, hogy minden reggel elszívsz egy szálat. Azért nagyon nehéz, mert a függő kapcsolatok leginkább éppen a függés miatt jönnek létre, mert az egyik félnek kell egy olyan ember, aki mellett olyan viszonyban érzi magát, hogy elterelődjön a figyelme önmagáról. Talán lehetetlen is teljesen megszabadulni a kapcsolatfüggéstől, nekem is volt ilyen periódusom (most meg egyedül vagyok). Egyelőre tudj róla, hogy kell lennie az életednek egy olyan részének, amit nem mások határoznak meg, ami nem mások összefüggésében értelmezendő, ami önmagában is megállja a helyét. Ami TE vagy, nem egy szereped.
2011. ápr. 26. 13:42
 13/23 anonim ***** válasza:
A válaszolók 98%-a valószínűleg nő.Igen, ez azért van, mert a "gyengébbik" nemn ek általában fogni kell a kezét, egyébként eltéved könnyedén az élet fura dolgaiban.....
2011. ápr. 26. 13:48
 14/23 A kérdező kommentje:
Utolsó, ezt gondolom gúnyosan értetted, de sajnos nálam igaz. Teljesen határozatlan vagyok egyedül.
2011. ápr. 26. 13:51
 15/23 anonim ***** válasza:

"a gyengébbik nemn ek általában fogni kell a kezét, egyébként eltéved könnyedén az élet fura dolgaiban....."

Igen, sajnos. Mert nem nőnek fel.

2011. ápr. 26. 13:53
 16/23 anonim ***** válasza:
Nő vagyok! A mostani kapcsolatomban szerintem a párom az aki kapcsolatfüggő. Szabályosan látom az arcán a kétségbeesést, ha egyedül kell valamiért lennie. Határozott feltalálja magát mindenhol, csak egyedül ne kelljen lennie. Volt egy pillanat amikor én is éreztem, megcsapott a szele. Abban a pillanatban kerestem az egyedüllét lehetőségét. Nem szeretnék függni senkitől.
2011. ápr. 26. 14:04
 17/23 anonim ***** válasza:
"Elvead a "szabadsagod". Csinalj olyat, amit nem tudsz mikor ferjed itthon van, vagy Ot nem erdekli. Mindenkinek szuksege van egy kis kikapcsolodasra, hogy "egyedul" gondolkodjon. Ennek oda-vissza kell dolgozni. Ne igenyeld, ne hagyd hogy ferjed mindenhova veled menjen, ugyanugy Te se tedd ezt. Mindenkinek szuksege van egy kis "En" idore.
2011. ápr. 26. 14:07
 18/23 anonim ***** válasza:

Én is így voltam ezzel. Az 5 év alatt, amióta együtt voltunk (akkor) a férjemmel, egyetlen teljes éjszakát töltöttünk csak külön.

1 évig munkanélküli volt, otthon voltunk a fiunkkal hármasban, nagyon megszoktam ezt.

Aztán fekete levesként (ami igazából jó is volt egyben) munkát kapott egy másik városban. Ő leköltözhetett, mi még nem. Külön töltöttünk egy egész hónapot, csak hétvégén láttuk, és ezalatt teljesen megszoktam. Az első 1 hét nehéz volt, és a csütörtök-péntek is, de a többi idő gyorsan eltelt.

Szerencsére azóta elkészült a lakás, és újra együtt lehetünk:)

Próbálj meg heti 1x csinálni valamit egyedül, sokat fog segíteni, most pedig nézz filmet, fürödj egy nagyot, olvass, takaríts.

2011. ápr. 26. 14:12
 19/23 anonim ***** válasza:

Nem vagy kapcsolatfüggő, ez teljesen normális érzés! A kapcsolatfüggő az, akinek nem számít, hogy kedveli/szereti-e a társaságát a lényeg az, hogy ne legyen egyedül. Te nem azért vagy a pároddal, mert neked rossz egyedül hanem mert szereted. A szeretet jele pedig az, hogy hiányérzeted van ha nincs veled a sok együtt töltött időd után.

Már másfajta az én helyzetem, de hasonló. Nyáron és a suliban még gimnáziumban folyamatosan tudtunk találkozgatni, de évközben, főleg egy nehéz egyetemen ez már bonyolultabb. Szabályosan hiányérzetem van és kongok az ürességtől belül.

Azt tanácsolom, hogy tegyél be egy jó filmet, menj el fodrászhoz, takaríts ki, vagy mozdulj ki ezen a napsütötte napon! (:

L/19

2011. ápr. 26. 14:16
 20/23 molnardav ***** válasza:
Kérlek szépen. Én meg már azt felejtettem el, hogy milyen együtt lenni valakivel. :S
2011. ápr. 26. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!