Van saját lakásotok? Hogy jutottatok hozzá? Kaptátok/összespóroltátok/hitellel, stb?
A nővéremmel közösen kaptunk egy lakást a nagyszüleinktől, én őt kifizettem (hitel nélkül, spórolt pénzből) és az enyém lett a lakás. Azóta külföldön alapítottam családot, egy gyönyörű házat bérlünk a tengerpart közelében, az otthoni lakásomat pedig kiadtam.
34N
18 évesen vettem a legelső házamat hitelből.(önerő kevés volt)Aztán fel lett nagyon újítva(minden,ablak,ajtó,sőt még egy garázst is építettem;persze apukám munkájának segítségével)
Anyagilag egyik szülőm se tudott segíteni,így maradt a hitel.Fizettem 2 évig,ugye közben átépítettem és megcsináltuk a garázst.Aztán el kellett adnom 20 évesen,mert sokalltam a törlesztőt.
Még mielőtt valaki azt hinné,hogy elhamarkodottan döntöttem,hogy fiatalon vettem fel hitelt,leírom,hogy 13,5 éves korom óta önálló vagyok,16 éves koromtól bejelentett munkám van,több évet laktam albérletben stb...
Tehát el kellett adnom.De a hitelt vissza tudtam fizetni és "nyertem" rajta annyit,hogy megvettem ezt a házat,amiben most lakok.
Ehhez hozzá kell tenni,hogy ha nem én csinálok mindent a házon,akkor ráfizetés lett volna.De értek egy-két dologhoz(pár év építőipar megtette a hatását).
meg apukám ács,ő segített sok mindenben nekem.
Szóval így lett 20 évesen saját házam,hitel nélkül.
De hozzá teszem,hogy ezt a házat se tudtam volna megvenni hitel nélkül,ez biztos!Bár messzebb van attól a várostól,ahol eddig laktam,de közelebb van egy másikhoz :-)
Imádok itt lakni!
annyi rendes szülő van aki megteszi a gyerekének! ez olyan jó, irigykedek is, persze jó értelemben!!! :)
kölcsön adhatnátok a szüleiteket! ;)
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy van. Szüleimmel 3-an laktunk egy 2 szobás lakásba. Apukám a válás előtt pár hónappal elköltözött, aztán rá 7 évre anyu is új életet kezdett és elköltözött. Nálunk a szülők repültek ki, és én maradtam itthon. Most, hogy van párom nagy szerencse, mert hamarosan összeköltözünk. Szóval a múltba nézve mindennek van jó oldala.
22N
Mesélje már el valaki, hogy miért nem hasznosak azok a válaszok, ahol azt írták egyesek, hogy kapták valahonnan?
Ennyire irigyek az emberek, ennyire sajnálják másoktól? Ha már nekik nem jutott ilyen könnyen akkor másnak se? Elképesztő ez a mentalitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!